Ibizaontdekker » Santa Eulalia

Santa Eulalia informatie

Ontspanning, cultuur en mooie stranden, daar staat Santa Eulalia om bekend. Het is één van de grootste badplaatsen van Ibiza maar biedt desondanks nog het authentiek Ibiza met een prettige, rustige sfeer. Santa Eulalia is minder geschikt voor echte feestvierders, uitgaan kan beter in Ibiza-stad of San Antonio. De badplaats is wel uitermate geschikt voor cultuurliefhebbers en gezinnen. Goede stranden, diverse bezienswaardigheden en vele restaurants en barretjes.

Santa Eulalia strand

Centrum van Santa Eulalia

Het oude centrum van Santa Eulalia bestaat uit smalle straatjes met daar in diverse kunstgalerijen, restaurants en (exclusieve) winkels. Enkele van de beste restaurants van Ibiza zijn te vinden in Santa Eulalia. Ook vind je er diverse boetiekjes en kunstateliers. Santa Eulalia wordt dan ook het cultureel en gastronomisch centrum van Ibiza genoemd.
Naast het centrum ligt een levendige jachthaven, waar vaak luxe jachten te zien zijn. Ook interessant is de historische kerk. Gelegen op de heuvel, waardoor je er een mooi uitzicht hebt over de omgeving. In deze omgeving liggen leuke authentieke dorpjes met vaak mooie kerken en historische gebouwen.
Het uitgaan in Santa Eulalia is niet vergelijkbaar met Ibiza-stad of Santa Antonio. Desondanks zijn er genoeg mogelijkheden om ’s avonds een drankje te gaan drinken in één van de bars, op een terras of een discobar.

Stranden van Santa Eulalia

Santa Eulalia heeft de beschikking over twee goede zandstranden; Cala Es Mariners en Santa Eulalia playa. Het Cala Es Mariners strand ligt in het zuiden en het Santa Eulalia strand ligt bij de haven en langs de wandelboulevard. Beide stranden zijn brede zandstranden met rustig, ondiep water. Ook bieden beide stranden faciliteiten zoals douches, ligbedden en toiletten. Daarnaast vind je er diverse restaurants en cafés.

Een liefhebber van watersporten? Dan is het Santa Eulalia strand geschikter. Hier zijn meerdere watersporten te beoefenen. Variërend van duiken tot waterfietsen en van waterskiën tot banaanvaren. Daarentegen biedt het Mariners strand weer de mogelijkheid om een kano te huren of te wandelen langs de rivier die bij het strand in de zee uitmond.

centrum Santa Eulalia