portinatx-ibiza-dorp-strand-hotels-bezienswaardigheden

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Portinatx is gelegen in het noorden van Ibiza en ligt op een half uurtje rijden van Ibiza-stad. Het ligt in het rustige gedeelte van Ibiza maar door de kleine omvang van het eiland, is het toch een goed uitgangspunt voor de bezienswaardigheden op de rest van Ibiza. In het dorp is vrij goedkoop een auto, scooter of fiets te huren. Ook is er een busverbinding.

 

 

Het leuke centrum van Portinatx

Portinatx is slechts een kleine badplaats en heeft zodoende ook een vrij klein centrum. Desondanks vind je er diverse goede restaurants, winkeltjes, supermarkten, een apotheek en een paar barretjes. Diverse restaurants liggen direct aan het strand, waardoor kinderen na het eten leuk op het strand kunnen spelen, terwijl de ouders nog heerlijk natafelen.

In de badplaats kan vrij goedkoop een auto, scooter of fiets worden gehuurd. Leuk om de prachtige omliggende natuur in de omgeving mee te bekijken. Ibiza is namelijk veel te mooi om niet te gaan ontdekken.
Rond het centrum liggen diverse hotels en appartementen in verschillende prijsklassen. Portinatx is met name populair bij gezinnen uit Nederland, Duitsland en Engeland.

Een hele nacht uitgaan kan minder goed in het dorp. Toch is een gezellige avond zeker mogelijk in één van de bars en danscafés. Ook worden er geregeld quizavonden georganiseerd. Door de beperkte hoeveelheid uitgaansgelegenheden wordt het dorp niet veel bezocht door groepen jongeren. Je komt er met name stelletjes en gezinnen tegen.

Toch benieuwd naar andere plekken? Bekijk dan het handige overzicht met de leukste badplaatsen op Ibiza.

portinatx-ibiza-centrum-strand-bezienswaardigheden

 

Welke activiteiten kan je doen rond Portinatx?

Deze badplaats is vooral geschikt om lekker te relaxen. Verder heeft het dorp een mooi strand waar je van alles in het water kunt doen. Zoals snorkelen, zwemmen, waterfietsen of scheuren op een waterbanaan.
In het dorp wordt elke zondagavond een hippiemarkt georganiseerd. Verder vind je er een klein waterpretpark en een midgetgolf baan. Verder kunnen er rond Portinatx mooie wandelingen en fietstochten worden gemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld wandelen naar de hoogste vuurtoren van het eiland.

Historische bezienswaardigheden zoals in Ibiza stad, zal je hier weinig vinden. De plaats is namelijk een voormalig vissersdorp dat de laatste tientallen jaren is uitgegroeid tot een badplaats. Deze plaats staat met name bekend om de rustige sfeer, de natuur en de mooie stranden.

Wil je meer ideeën? Bekijk dan het handige overzicht van leuke bezienswaardigheden op Ibiza.

portinatx-ibiza-leuke-badplaats-vakantie

 

De mooie stranden bij Portinatx

Deze badplaats heeft zelfs drie stranden; het S’Arenal Petit, S’Arenal Gros, Playa Porto strand. Je vindt hier een handige beschrijving.

Het ‘s Arenal Gran strand bij het dorp ligt in een baai wat zorgt voor een mooie sfeer. Daarnaast zijn de golven dankzij de baai minder hoog. De bodem loopt langzaam af, waardoor het strand geschikt is voor kinderen. Tijdens het hoogseizoen zijn er overdag ook strandwachten aanwezig. Mede hierdoor is het strand ook zeker geschikt voor kinderen. Voor een leuke onderbreking, kunnen er waterfietsen gehuurd worden, vaak met glijbaan. Ook snorkelen kan heel goed in de baai en langs de rotsen.

Verder vindt je rond het strand vrijwel alle voorzieningen die handig zijn. Zo zijn er douches, toiletten, restaurantjes, een winkeltje met luchtbedden, ligbedden, parasols, prullenbakken en schaduwplekken onder bomen. Ook is het goed toegankelijk voor mindervaliden.

Wil je tijdens je vakantie wat afwisseling? Dan kan je ook kiezen voor twee stranden die in de directe omgeving liggen. Ten westen van het dorp ligt namelijk het ‘s Arenal Petit strand. Een strand dat ook geschikt is voor kinderen en diverse faciliteiten heeft. Ten westen van het dorp, ligt het Playa Porto. Dit strand ligt aan de voet van een mooi begroeide heuvel. Ook vind je er een kleine grot en een vuurtoren.

Benieuwd naar zwemplekken op de rest van het eiland? Bekijk dan het overzicht van de mooiste stranden op Ibiza.

portinatx-centrum-plaats-ibiza-strand-info

 

De ligging van Portinatx op Ibiza

De badplaats ligt in het uiterste noorden van het eiland. Dit heeft als nadeel je de afstand tot het vliegveld wat verder is dan bij andere badplaatsen. Het vliegveld ligt namelijk in het uiterste zuiden. Echter kan de rit juist ook wel leuk zijn omdat je onderweg veel van Ibiza kunt zien. Vanaf het vliegveld en Ibiza stad ben je met een auto / bus in ongeveer 35 minuten in Portinatx.

De badplaats is gelegen in een rustig gedeelte van het eiland. Dit kan fijn zijn voor liefhebbers van rust en natuur. Groepen jongeren zal je hier niet zoveel vinden. De plaats is voornamelijk gericht op het toerisme. Desondanks hangt er een ontspannen sfeer, mede dankzij de verschillende mooi begroeide baaien.

portinatx-ibiza-leuke-badplaats-centrum-hotel

 

Via de onderstaande links kan je alvast eens kijken op de websites van de reisaanbieders en zien welke leuke hotels er zoal te boeken zijn in en rond Portinatx. Of bekijk het overzicht met de leukste plaatsen op Ibiza.

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Reviews

7n3cde op 12-06-2024
"💾 You have a transfer from our company. Receive => out.carrotquest.io/r?hash=YXBwPTYyNTczJmNvbnZlcnNhdGlvbj0xNzI3NDAzMjg5ODc3Njc3NTQzJmFjdGlvbj1jbGlja2VkJnVybD1odHRwcyUzQSUyRiUyRnRlbGVncmEucGglMkZHby10by15b3VyLXBlcnNvbmFsLWNhYmluZXQtMDUtMTAmcmFpc2Vfb25fZXJyb3I9RmFsc2Umc2lnbmF0dXJlPWExYzQ4ZDliY2EwYzM3ODc3NzM0MWNkOWYzMGQ2MDllZTE0NDg0OTQ0MTEyMjViOTE2Y2ExZjY0YjBhZmYzZTY=?hs=66a4cad90fa55b50a5f58ebcf4e13594& 💾"

nbm8hy

aqbzyx op 26-05-2024
"🗃 SЕNDING 1.00456 ВТС. Rесеivе >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--722470-05-10?hs=66a4cad90fa55b50a5f58ebcf4e13594& 🗃"

nhhshv

9c5jbt op 25-05-2024
"📂 ТRАNSАСТIОN 1.0076 ВТС. Gо tо withdrаwаl >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--244386-05-10?hs=66a4cad90fa55b50a5f58ebcf4e13594& 📂"

padc0w

qtsg61 op 30-04-2024
"↕ Sending a transfer from unknown user. Take > https://script.google.com/macros/s/AKfycbw5MNZuGaqSgGkcGJvLgA5Tpsd8AknHAQ3NPNOoV8yDOZzOEChoi4g70tmbSgwaCu5h/exec?hs=66a4cad90fa55b50a5f58ebcf4e13594& ↕"

0ujuo1

Meer weergeven

Deel jouw Portinatx-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl