snorkelen-ibiza-baaien-plekken-waar-mooi

 

Waar kan je mooi snorkelen op Ibiza?

De kust van Ibiza is op veel plekken rotsachtig. Hierdoor kan je er extra mooi snorkelen en duiken. Dankzij de rotsen en baaien is er namelijk veel onderwaterleven. Veel dichterbij de kust dan bij eilanden waar de kist vooral bestaat uit stranden en stroken van aarde en beplanting.

Het eiland heeft ruim 200 kilometer kust en 70 stranden. Langs de stranden kan je snorkelen. Maar wil je een echt mooie onderwaterwereld? Dan kan je juist naar de rustige plekken gaan. Hier namelijk vaak meer onderwaterleven en een mooiere bodem. Bij stranden is namelijk vaak alleen een geleidelijk aflopende zandbodem met weinig vissen en planten. De rotsenpartijen onder water zorgen voor een afwisselende en spannende omgeving.

Mooie snorkelplekken op Ibiza zijn:

De noordelijke kustlijn
Vooral in het rustige noorden zijn mooie baaien om te snorkelen. Tijdens een ontdekkingstocht langs de kust, kan je de mooiste plekjes ontdekken, die juist bij jou passen.Cala D’en Serra

Even ten oosten van Portinatx ligt het dorpje D’en Serra. Hier ligt een leuke baai met wat steigers en bootjes. Er is hier vrij veel onderwaterleven, met name bij de rechterzijde van de baai. Desondanks is het een rustige baai. Na tijd kan je wat drinken en eten bij het restaurantje bij de baai.

cala-d-en-serra-waar mooi-snorkelen-ibizaXacarra

In het bijna uiterste noorden van het eiland, ligt het plaatsje Xarraca. Hier vindt je ook een vrij grote baai dat is omringd door rotsen. Ook in het water steken grote rotsen boven het water uit. Mede dankzij de rust en de rotsen, kan je hier mooi snorkelen. Ook is er een zandstrandje en wat restaurants. Parkeren kan vlakbij.Es Pou Des Lleo

In het noord oosten ligt het kleine plaatsje Es Pou Des Lleo. Hier liggen twee baaien waar je mooi kan snorkelen. Bij het dorpje ligt een zandstrandje vanaf waar je langs de rotsen kunt gaan zwemmen.
Wat zuidelijker gelegen, vind je de Cala Mastella baai. Een mooie, smalle baai dat is omringd door naaldbomen. Bij beide baaien kan dichtbij worden geparkeerd.

mooie-snorkel-plekken-ibizaCala Moli

Veel mooie snorkelplekken liggen in het noorden van het eiland. Zoek je iets in het zuiden? Dan is het Cala Moli de moeite waard. Bij dit kiezelstrand vind je veel rotsen en zelfs grotten. De ruige bodem is mooi om te bekijken. Ook leven er genoeg vissen en planten. Het strand wordt met name bezocht door bewoners. De baai is goed bereikbaar.

mooie-snorkelen-ibiza-baaien

Zoek je eigenlijk een mooi strand waar ook leuk gesnorkeld kan worden? Dan kan je een kijkje nemen op de volgende pagina: stranden op Ibiza.

 

Uitleg over duikexcursies via duikscholen

Wil je graag een stapje verder dan alleen snorkelen? Dan kan je kiezen voor een duikexcursie. Tijdens de excursie zal je uitleg krijgen over het duiken. Bij veel excursies zal je ondertussen met een boot naar een mooie duikplek wordt gebracht. Tijdens de duik zal er altijd een duikinstructeur mee gaan. De instructeur let op de veiligheid, de juiste route en kan je op mooie dingen wijzen.

Voor de duikexcursie zal je een vragenlijst moeten invullen bestaande uit medische vragen. In bepaalde gevallen zal je niet kunnen deelnemen aan de excursie. Bijvoorbeeld in geval van hartklachten, oorklachten, flink overgewicht, weinig kracht of een te jonge leeftijd. Ook dit is een maatregel voor zoveel mogelijk veiligheid.

Zonder duikbrevet zullen de duiken vaak niet dieper gaan dan enkele meters. Dit is onder water echter meer dan het nu misschien lijkt. Dieper duiken is ook niet perse nodig voor een mooiere ervaring. Veel vissen en planten bevinden zich namelijk in de bovenste tien meter van de zee door de hoeveelheid licht dat nog door dringt.

Het zeewater heeft in de winter een temperatuur van gemiddeld 14 graden. ’s Zomers kan het zeewater wel 28 graden worden. Het zicht is gemiddeld 20 tot 40 meter. Deze omstandigheden maken Ibiza tot een prachtige duiklocatie.

duiken-ibiza-duikschool-waar-excursie-les

 

Waar kan je mooi duiken rond Ibiza?

Ga je duiken zonder excursie? Dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld de de volgende mooie duikplekken:

• Cap Llibrell: een eilandje vlakbij de kust waar je mooie duiken op enkele meters diepte kunt maken.

• Islas Bledas: meerdere eilanden dat nog niet veel wordt bezocht door duikers. Ongerepte onderwaterwereld.

• El Caballo: een onderwaterrif met mooie koraalmuren op circa 8 meter diepte.

• La Catedral: een bekende grot met een mooie lichtinval. In de grot is ruimte waar je naar boven kan en zonder je ademluchtapparatuur kan ademen. Een bijzondere en avontuurlijke ervaring.

• Zee natuurreservaat Cala ‘d Hort: ten westen van het eiland ligt een mooi duikgebied bij de plaats Cala ‘d Hort.

• Isla de Margaritas: een veel bezochte duikplek in het noorden. Minder zon-inval en daardoor een ander onderwaterleven dan op de meeste andere duikplekken rond het eiland.

waar-mooi-duiken-ibiza-duikschool

 

Hoe is de kwaliteit van de duikscholen?

Er is een centrale duikvereniging op het eiland, dat geregeld de diverse duikscholen controleert. Zo wil men de kwaliteit hoog houden en de veiligheid hoog houden. Mede daardoor staan de duikscholen als kwalitatief goed bekend. Over het algemeen kan je goed materiaal verwachten en goed begeleiding.
Ook wordt er op gelet dat duikers geen schade aanrichten aan bijvoorbeeld het koraal.

 

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl