Ibizaontdekker » Plaatsen

Handig uitleg over badplaatsen op Ibiza

Je vindt hier informatie over de verschillende vakantieplaatsen op Ibiza. Elke plaats heeft namelijk geheel eigen voordelen en nadelen. Dankzij de informatie kan je bepalen welke badplaats voor jou geschikt is.

Klik op de onderstaande knoppen voor de informatie per vakantieplaats.

Cala Llonga

Cala Vadella

Figueretas

Ibiza stad

San Antonio

Santa Eulalia

Portinatx

Playa d'en Bossa

Welke badplaats op Ibiza is geschikt?

Op de onderstaande kaart kan je handig zien waar de verschillende vakantieplaatsen op het eiland liggen. Hierdoor kan je nog beter bepalen welke badplaats voor jou geschikt. Je kan hierbij rekening houden met vragen als:

• het opkomen en ondergaan van de zon. Houd je van een zonsopgang of juist van een zonsondergang?
• de doelgroep van de plaats. Houd je van uitgaanspubliek of heb je liever meer rust?
• de afstand tot het vliegveld. Wil je graag kort hoeven rijden na je aankomst?
• welke plaats is het meest centraal gelegen m.b.t. bezienswaardigheden?
• wil je veel naar grote clubs? Dan is het zuid westen het meest geschikt

plattegrond-kaart-ibiza-overzicht-info

Rustige vakantieplaatsen op Ibiza

Het eiland staat bekend als eiland vol feesten en hossende jongeren. Maar Ibiza biedt veel meer. Het heeft namelijk ook mooie idyllische vakantieplaatsen midden in de natuur. Discotheken en feestende jongeren kan je er niet vinden maar wel rust, natuur en mooie stranden. Dankzij de korte afstanden op het eiland, ben je echter zo in levendige badplaatsen zoals San Antonio en Ibiza stad.
Maar welke vakantieplaatsen zijn nou rustig? Je vindt ze vooral in het noorden en oosten van het eiland. Hier een handig overzicht:

Portinatx: ligt verscholen in een diepe baai. Je kan er prachtig snorkelen en zwemmen. Er zijn meerdere zandstrandjes en er heerst een rustige gezelligheid in het dorp. Een fijne plek voor stellen en families. Jongeren die van feesten houden zijn hier minder op hun plek. Meer informatie vindt je via: Portinatx informatie.


Port Sant Miquel: ligt in het noorden van het eiland en is een vrij rustig vakantieplaatsje. Je vindt er een mooi zandstrand met rustig water. Er zijn meestal weinig golven doordat het strand mooi gelegen in een baai ligt. Het strand wordt maar langzaam dieper waardoor het ook geschikt is voor kinderen. Dankzij de rotsen van de baai heerst hier een idyllische sfeer en kan je er mooi snorkelen en zwemmen.
Uitgaansgelegenheden zal je hier weinig vinden. Wel verschillende restaurants en wat winkeltjes. Ook vindt je er een zeilschool en kan je watersporten doen zoals duiken en waterfietsen. Meer informatie kan je vinden via: Puerto de San Miguel.


Cala Gracio: op enkele kilometer van het drukke San Antonio vindt je het vakantiedorpje Cala Gracio. Dichtbij de vele winkels en uitgaansgelegenheden van San Antonio maar toch meer in de rust. Ook dit vakantiedorp ligt verscholen in een baai waardoor je er mooi kan zwemmen en snorkelen. Naast het hoofdstrand liggen bij het dorp ook nog ander kleinere zandstranden.
Het dorp biedt ruim voldoende basisvoorzieningen. Maar wil je winkelen, uitgaan of naar bezienswaardigheden? Dan zal je wel naar andere badplaatsen moeten gaan.


San Miguel: ligt in het rustigere noorden van het eiland. Je vind er een supermarkt, wat winkeltjes en diverse (goede) restaurants. Het toerisme is hier nog wat minder te merken waardoor het een fijne plek is voor liefhebbers van rust, natuur en mooie stranden. Gelegen in een baai en geschikt voor allerlei watersporten. Rond San Miguel ligt de mooie natuur op je te wachten om ontdekt te worden.


Cala Vadella
Op ongeveer tien minuten van het drukke San Antonio ligt het rustige maar gezellige dorpje Cala Vadella. Mooi gelegen in een baai en tussen de groene heuvels. Hierdoor heb je er een mooie beschutte sfeer. Een geschikt dorp voor liefhebbers van een rustige vakantie.
Uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden zal je hier weinig vinden. Wel kan je er mooi zwemmen, snorkelen en waterfietsen. Ook zijn er meerdere winkeltjes en restaurants. Meer informatie kan je vinden via: Cala Vadella.

cala-valdella-ibiza-hotel-dorp-info


Cala Llonga: ligt ook verscholen in een diepe baai. Het is een rustig dorp maar heeft wel diverse hotels. Langs de kust staan enkele grotere hotels, verder zijn er voornamelijk wat kleinere appartementenaccommodaties. Met name de mooie ligging, de rust en het strand zijn de grootste pluspunten van Cala Llonga. Meer informatie vindt je via onze pagina: Cala Llonga informatie.

 

Je kan er ook voor kiezen om een hotelaccommodatie te kiezen buiten een vakantieplaats. Op het eiland vindt je namelijk diverse appartementen en villa’s die te huur zijn. Vaak met een zwembad en mooi midden in de natuur. Uiteraard heb je bij een dergelijke accommodatie wel eigen vervoer nodig zoals een fiets of huurauto. Voorbeelden kan je vinden via de fotoknoppen op de pagina van de verschillende reisaanbieders.