Ibizaontdekker » Plaatsen

Handig uitleg over badplaatsen op Ibiza

Je vindt hier informatie over de verschillende vakantieplaatsen op Ibiza. Elke plaats heeft namelijk geheel eigen voordelen en nadelen. Dankzij de informatie kan je bepalen welke badplaats voor jou geschikt is. Onder de knoppen vind je voorbeelden van rustige badplaatsen maar juist ook van leuke feest badplaatsen.

Klik op de onderstaande knoppen voor de informatie per vakantieplaats.

Cala Llonga

Cala Vadella

Figueretas

Ibiza stad

San Antonio

Santa Eulalia

Portinatx

Playa d'en Bossa

Welke badplaats op Ibiza is geschikt?

Op de onderstaande kaart kan je handig zien waar de verschillende vakantieplaatsen op het eiland liggen. Hierdoor kan je nog beter bepalen welke badplaats voor jou geschikt. Je kan hierbij rekening houden met vragen als:

• het opkomen en ondergaan van de zon. Houd je van een zonsopgang of juist van een zonsondergang?
• de doelgroep van de plaats. Houd je van uitgaanspubliek of heb je liever meer rust?
• de afstand tot het vliegveld. Wil je graag kort hoeven rijden na je aankomst?
• welke plaats is het meest centraal gelegen m.b.t. bezienswaardigheden?
• wil je veel naar grote clubs? Dan is het zuid westen het meest geschikt

plattegrond-kaart-ibiza-overzicht-info

Rustige vakantieplaatsen op Ibiza

Het eiland staat bekend als eiland vol feesten en hossende jongeren. Maar Ibiza biedt veel meer. Het heeft namelijk ook mooie idyllische vakantieplaatsen midden in de natuur. Discotheken en feestende jongeren kan je er niet vinden maar wel rust, natuur en mooie stranden. Met name in het noorden zijn rustige badplaatsen waar je kunt genieten van zon, zee, strand, mooie natuur, gezelligheid en rust.
Dankzij de korte afstanden op het eiland, ben je echter zo in levendige badplaatsen zoals San Antonio en Ibiza stad. Ook in het zuidelijke gedeelte zijn enkele rustige badplaatsen. Maar welke vakantieplaatsen zijn nou rustig? Je vindt hier een handig overzicht:

Portinatx: ligt verscholen in een diepe baai. Je kan er prachtig snorkelen en zwemmen. Er zijn meerdere zandstrandjes en er heerst een rustige gezelligheid in het dorp. Een fijne plek voor stellen en families. Jongeren die van feesten houden zijn hier minder op hun plek. Meer informatie vind je via: Portinatx informatie.

ibiza-vakantie-informatie-hotel-boeken


Port Sant Miquel: ligt in het noorden van het eiland en is een vrij rustig vakantieplaatsje. Je vindt er een mooi zandstrand met rustig water. Er zijn meestal weinig golven doordat het strand mooi gelegen in een baai ligt. Het strand wordt maar langzaam dieper waardoor het ook geschikt is voor kinderen. Dankzij de rotsen van de baai heerst hier een idyllische sfeer en kan je er mooi snorkelen en zwemmen.
Uitgaansgelegenheden zal je hier weinig vinden. Wel verschillende restaurants en wat winkeltjes. Ook vind je er een zeilschool en kan je watersporten doen zoals duiken en waterfietsen. Meer informatie kan je vinden via: Puerto de San Miguel.


Cala Gracio: op enkele kilometer van het drukke San Antonio vind je het vakantiedorpje Cala Gracio. Dichtbij de vele winkels en uitgaansgelegenheden van San Antonio maar toch meer in de rust. Ook dit vakantiedorp ligt verscholen in een baai waardoor je er mooi kan zwemmen en snorkelen. Naast het hoofdstrand liggen bij het dorp ook nog ander kleinere zandstranden.
Het dorp biedt ruim voldoende basisvoorzieningen. Maar wil je winkelen, uitgaan of naar bezienswaardigheden? Dan zal je wel naar andere badplaatsen moeten gaan.


San Miguel: ligt in het rustigere noorden van het eiland. Je vindt er een supermarkt, wat winkeltjes en diverse (goede) restaurants. Het toerisme is hier nog wat minder te merken waardoor het een fijne plek is voor liefhebbers van rust, natuur en mooie stranden. Gelegen in een baai en geschikt voor allerlei watersporten. Rond San Miguel ligt de mooie natuur op je te wachten om ontdekt te worden.


Cala Vadella
Op ongeveer tien minuten van het drukke San Antonio ligt het rustige maar gezellige dorpje Cala Vadella. Mooi gelegen in een baai en tussen de groene heuvels. Hierdoor heb je er een mooie beschutte sfeer. Een geschikt dorp voor liefhebbers van een rustige vakantie.
Uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden zal je hier weinig vinden. Wel kan je er mooi zwemmen, snorkelen en waterfietsen. Ook zijn er meerdere winkeltjes en restaurants. Meer informatie kan je vinden via: Cala Vadella.

cala-valdella-ibiza-hotel-dorp-info


Cala Llonga: ligt ook verscholen in een diepe baai. Het is een rustig dorp maar heeft wel diverse hotels. Langs de kust staan enkele grotere hotels, verder zijn er voornamelijk wat kleinere appartementenaccommodaties. Met name de mooie ligging, de rust en het strand zijn de grootste pluspunten van Cala Llonga. Meer informatie vind je via onze pagina: Cala Llonga informatie.

 

Een rustig vakantiehuis buiten een badplaats

Je kan er ook voor kiezen om een hotelaccommodatie of vakantiehuis te kiezen buiten een vakantieplaats. Op het eiland vind je namelijk diverse appartementen en villa’s die te huur zijn. Vaak met een zwembad en mooi midden in de natuur. Uiteraard heb je bij een dergelijke accommodatie wel eigen vervoer nodig zoals een fiets of huurauto. Voorbeelden kan je vinden via de fotoknoppen op de pagina van de verschillende reisaanbieders. Via de volgende tekstlink vind je een overzicht van (luxe) vakantiehuizen op het eiland: vakantiehuis huren.

 

Leuke feest badplaatsen voor jongeren

Ibiza staat niet voor niets bekend als party eiland. Je kan er feesten in allerlei vormen. Maar welke badplaatsen zijn geschikt voor uitgaan? Je vindt hier enkele voorbeelden:

Ibiza stad
De hoofdstad van het eiland biedt de meeste uitgaansgelegenheden. Met name in de uitgaansbuurt in het oude historische centrum. Je vindt hier drie straten vol bars en discotheken. Er is zelfs een straatje met verschillende extra gay vriendelijke bars.
Net buiten het centrum en bij de kust, zijn meerdere grote en bekende clubs. Eén van de clubs zou zelfs de grootste dansvloer ter wereld hebben; een capaciteit van maar liefst 10.000 personen. Voor jongeren is Ibiza stad een leuke feest bestemming. Maar er zijn relatief weinig hotels in het centrum. Daarom kiezen voor jongeren voor een badplaats in een badplaats in de buurt, zoals Platja d’en Bossa.

Playa d’en Bossa
Op ongeveer vijf kilometer van het centrum van de hoofdstad, ligt Playa d’en Bossa. Een populaire badplaats onder jongeren dankzij de vele uitgaansgelegenheden. Je kan er feesten in allerlei strandbars, discotheken en feestcafés. Zelfs overdag kan je er naar beachclubs waar een dj muziek draait. Verder zijn er meerdere wereldberoemde clubs waar uitgaan een unieke ervaring is. Naast het leuke uitgaan, zijn ook allerlei andere activiteiten voor jongeren te doen.

San Antonio
Ook de badplaats San Antonio in het noord westen van het eiland, is populair onder jongeren. Het is een levendige badplaats dat vooral onder Engels jongeren geliefd is. Hierdoor zijn er zelfs Engels Pubs te vinden in de Barstreet. Uitgaan kan er tot in de late uurtjes. En ook hier zijn meerdere wereldberoemde clubs waar je mooi kunt uitgaan. Ook overdag zal je hier als jongeren zeker niet vervelen. Mede dankzij de diverse watersporten en beachclubs.

Dit zijn de leuke feest badplaatsen op Ibiza. In andere badplaatsen kan je ook uitgaan, maar dan op kleinere schaal.