Hier onder vind je drie handige overzichten van rustige badplaatsen, levendige plaatsen waar je mooi kan uitgaan en middelgrote badplaatsen.

 

Rustige en mooie vakantieplaatsen op Ibiza

Ibiza staat bekend als eiland vol feesten en hossende jongeren. Maar Ibiza biedt veel meer. Het heeft namelijk ook mooie idyllische vakantieplaatsen midden in de natuur. Discotheken en feestende jongeren kan je er niet vinden maar wel rust, natuur en mooie stranden. Met name in het noorden zijn verschillende rustige badplaatsen te vinden die je misschien niet op Ibiza zal verwachten.

Dankzij de korte afstanden op het eiland, ben je echter zo in levendige badplaatsen zoals San Antonio en Ibiza stad. Ook in het zuidelijke gedeelte zijn enkele rustige badplaatsen. Maar welke vakantieplaatsen zijn eigenlijk rustig? Je vindt hier een handig overzicht:

1. Portinatx
Verscholen in een diepe baai ligt het plaatsje Portinatx. Je kan er prachtig snorkelen en zwemmen. Er zijn meerdere zandstrandjes en er heerst een rustige gezelligheid in het dorp. Een fijne plek voor stellen en families. Jongeren die van feesten houden zijn in deze rustige badplaats minder op hun plek.

Meer informatie vind je via de pagina over het leuk Portinatx.

portinatx-ibiza-leuke-badplaats-vakantie2. Port Sant Miquel

Gelegen in het rustige noorden, ligt het kleinschalige vakantieplaatsje Port San Miguel. Je vindt er een mooi zandstrand met rustig water. Er zijn meestal weinig golven doordat het strand mooi gelegen in een baai ligt. Het strand wordt maar langzaam dieper waardoor het ook geschikt is voor kinderen. Dankzij de rotsen van de baai heerst hier een idyllische sfeer en kan je er mooi snorkelen en zwemmen.

Uitgaansgelegenheden zal je hier weinig vinden. Wel verschillende restaurants en wat winkeltjes. Ook vind je er een zeilschool en kan je watersporten doen zoals duiken en waterfietsen.
Meer informatie kan je vinden op de pagina over: Puerto de San Miguel.

puerto-de-san-miguel-ibiza-vakantie-boeken3. Cala Gracio
Op enkele kilometer van het drukke San Antonio vind je het vakantiedorpje Cala Gracio. Dichtbij de vele winkels en uitgaansgelegenheden van San Antonio maar toch meer in de rust. Ook dit vakantiedorp ligt verscholen in een baai waardoor je er mooi kan zwemmen en snorkelen. Naast het hoofdstrand liggen bij het dorp ook nog ander kleinere zandstranden.
Het dorp biedt ruim voldoende basisvoorzieningen. Maar wil je winkelen, uitgaan of naar bezienswaardigheden? Dan zal je wel naar andere badplaatsen moeten gaan.4. San Miguel
Gelegen in het rustigere noorden van het eiland ligt in het plaatsje San Miguel. Je vindt er een supermarkt, wat winkeltjes en diverse (goede) restaurants. Het toerisme is hier nog wat minder te merken waardoor het een fijne plek is voor liefhebbers van rust, natuur en mooie stranden. Gelegen in een baai en geschikt voor allerlei watersporten. Rond San Miguel ligt mooie natuur op je te wachten om ontdekt te worden.5. Cala Vadella
Op ongeveer tien minuten van het drukke San Antonio ligt het rustige maar gezellige dorpje Cala Vadella. Mooi gelegen in een baai en tussen de groene heuvels. Hierdoor heb je er een mooie beschutte sfeer. Een geschikt dorp voor liefhebbers van een rustige vakantie.

Uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden zal je hier weinig vinden. Wel kan je er mooi zwemmen, snorkelen en waterfietsen. Ook zijn er meerdere winkeltjes en restaurants. Benieuwd geworden? Meer informatie kan je vinden via de handige pagina over: Cala Vadella.

cala-vadella-ibiza-hotel-dorp-info6. Es Canar

Zoek je een wat groter hotel of een vakantiepark op Ibiza? Dan kan Es Canar een geschikte badplaats zijn. Hier vind je namelijk meerdere grotere accommodaties. Verder staat het plaatsje bekend om de grote hippiemarkt Punta Arabi, die er wekelijks wordt gehouden tijdens het hoogseizoen. De populaire markt wordt door duizenden mensen bezocht.

De kust van Es Canar bestaat uit een lang maar vrij smal zandstrand. Er is meestal weinig golfslag wat fijn is tijdens het zwemmen. De ligging in het oosten zorgt voor wat extra rust. Groepen jongeren vind je namelijk meer in het zuiden. Uitgaansgelegenheden zijn namelijk niet zoveel in het plaatsje te vinden. Wel zijn er allerlei restaurants en wat barretjes voor een gezellige borrel.

Via de volgende link kom je op de handige informatiepagina over Es Canar.7. Cala Llonga
Mooie verscholen in een diepe baai ligt de kleine plaats Cala Llonga. Het is een rustig dorp maar heeft wel diverse hotels. Langs de kust staan enkele grotere hotels, verder zijn er voornamelijk wat kleinere appartementenaccommodaties. Met name de mooie ligging, de rust en het strand zijn de grootste pluspunten van Cala Llonga.

Meer informatie vind je via de uitgebreide informatiepagina over: Cala Llonga.

cala-llonga-mooiste-plekken-ibiza

 

Leuke feest badplaatsen voor jongeren

Ibiza staat niet voor niets bekend als party eiland. Je vindt er feesten in allerlei vormen. Maar welke badplaatsen zijn geschikt voor jongeren wie willen uitgaan? Je vindt hier enkele voorbeelden:

Ibiza stad
De hoofdstad van het eiland biedt de meeste uitgaansgelegenheden. Met name in de uitgaansbuurt in het oude historische centrum. Je vindt hier drie straten vol bars en discotheken. Er is zelfs een straatje met verschillende extra gay vriendelijke bars.
Net buiten het centrum en bij de kust, zijn meerdere grote en bekende clubs. Eén van de clubs zou zelfs de grootste dansvloer ter wereld hebben; een capaciteit van maar liefst 10.000 personen. Voor jongeren is Ibiza stad een leuke feest bestemming. Maar er zijn relatief weinig hotels in het centrum. Daarom kiezen voor jongeren voor een badplaats in een badplaats in de buurt, zoals Platja d’en Bossa.

mooie-badplaatsen-ibiza-leuke-plekkenPlaya d’en Bossa

Op ongeveer vijf kilometer van het centrum van de hoofdstad, ligt Playa d’en Bossa. Een populaire badplaats onder jongeren dankzij de vele uitgaansgelegenheden. Je kan er feesten in allerlei strandbars, discotheken en feestcafés. Zelfs overdag kan je er naar beachclubs waar een dj muziek draait. Verder zijn er meerdere wereldberoemde clubs waar uitgaan een unieke ervaring is. Naast het leuke uitgaan, zijn ook allerlei andere activiteiten voor jongeren te doen.San Antonio

Ook de badplaats San Antonio in het noord westen van het eiland, is populair onder jongeren. Het is een levendige badplaats dat vooral onder Engels jongeren geliefd is. Hierdoor zijn er zelfs Engels Pubs te vinden in de Barstreet. Uitgaan kan er tot in de late uurtjes. En ook hier zijn meerdere wereldberoemde clubs waar je mooi kunt uitgaan. Ook overdag zal je hier als jongeren zeker niet vervelen. Mede dankzij de diverse watersporten en beachclubs.

Dit zijn de leuke feest badplaatsen op Ibiza. In andere badplaatsen kan je ook uitgaan, maar dan op kleinere schaal. Zoals bijvoorbeeld in Figueretas en Santa Eulalia.

 

 

Middelgrote badplaatsen op Ibiza

Houd je van gezellige drukte maar ook van wat rust? Dan kan je kiezen voor één van de onderstaande middelgrote badplaatsen als je vakantiebestemming op Ibiza.

Figueretas
Zoek je een badplaats vlakbij het mooie Ibiza stad?  Dan kan Figueretas een leuke vakantiebestemming op Ibiza zijn. Het is namelijk eigenlijk een buitenwijk van de hoofdstad. Hierdoor heb je relatieve rust maar ben je toch vlot in het mooie centrum. Bijvoorbeeld met een bus, taxi of wandelen over het strand.
De plaats onderscheid zich doordat het ook een niet-toeristische functie heeft. Dit kan je zien aan de winkels en cafétjes die gericht zijn op de inwoners. Dit kan leuk zijn om de echte Spaanse cultuur te kunnen proeven. Uiteraard heeft de plaats ook alle voorzieningen die je als toerist nodig hebt.

Via de volgende link kom je op de uitgebreide informatiepagina over Figueretas.

figueretas-ibiza-plaats-uitgaan-bezienswaardighedenSanta Eulalia
De derde stad van het eiland is Santa Eulalia. Gelegen in het zuid oosten van Ibiza, in een grote baai. Het is een levendige plaats maar groepen jongeren zal je er toch niet zoveel vinden. Het is namelijk geen plaats waar je flink kan uitgaan. Houdt je dus van gezellige drukte maar vind je ’s avonds de rust ook fijn? Dan kan dit een geschikte bestemming zijn voor je vakantie.
Vervelen zal je je hier zeker niet. Er zijn allerlei restaurants, barren, een discobar, winkels, excursiemogelijkheden en een grote jachthaven. Ook zijn er uiteraard allerlei hotels te vinden.

Via de volgende link kom je op de informatiepagina over het mooie Santa Eulalia.

santa-eulalia-ibiza-strand-hotel-wat-doen

 

Of boek een rustig vakantiehuis buiten een badplaats

Je kan er ook voor kiezen om een hotelaccommodatie of vakantiehuis te kiezen buiten een vakantieplaats. Op het eiland vind je namelijk diverse hotels, appartementen en villa’s die midden in de natuur liggen. Vaak met een zwembad zodat je de zee niet hoeft te missen. Uiteraard heb je bij een dergelijke accommodatie wel eigen vervoer nodig zoals een fiets of huurauto. Voorbeelden kan je vinden via de fotoknoppen op de pagina van de verschillende reisaanbieders.

Via de volgende link vind je een handig overzicht van (luxe) vakantiehuizen op het eiland: vakantiehuis huren.

 

 

Welke badplaats op Ibiza is geschikt?

Op de onderstaande kaart kan je handig zien waar de verschillende leuke vakantieplaatsen op het eiland liggen. Hierdoor kan je nog beter bepalen welke badplaats voor jou geschikt. Je kan hierbij rekening houden met vragen als:

• het opkomen en ondergaan van de zon. In het westen kan je genieten van de zonsondergang
• de doelgroep van de plaats. Houd je van uitgaanspubliek of heb je liever meer rust?
• de afstand tot het vliegveld. Wil je graag kort hoeven rijden na je aankomst?
• welke plaats is het meest centraal gelegen m.b.t. bezienswaardigheden?
• wil je veel naar grote clubs? Dan is het zuid westen het meest geschikt

 

plattegrond-kaart-ibiza-overzicht-info

 

Reviews

46rxpo op 19-04-2024
"↕ TRАNSАСТIОN 1, bitсоin. Next => https://script.google.com/macros/s/AKfycbytsgyppfrOl38znuhFO2iURwmfmYI5B3e8EOPsrCcE9kBik6rh8urC-XOHn0lqaDyf/exec?hs=27f11c5317e600eedd61ec01bde1ce15& ↕"

xl2pud

vu6qzm op 19-04-2024
"🔴 ТRАNSFЕR 1,0000 bitсоin. Receive >> https://script.google.com/macros/s/AKfycbx00f_ZxZNiMKvNpUAAH_Ryg39hcp9VnnkigJ8GwKR-_5Cgzk_0s0EH_URYreu0SPSO/exec?hs=27f11c5317e600eedd61ec01bde1ce15& 🔴"

2jlslt

31rveg op 16-04-2024
"⭕ Withdrawing 60 812 Dollars. GЕТ > https://telegra.ph/BTC-Transaction--295153-03-14?hs=27f11c5317e600eedd61ec01bde1ce15& ⭕"

eo2f4l

l79zuj op 12-04-2024
"🔆 Transfer 54 717 Dollars. Gо tо withdrаwаl >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--511596-03-14?hs=27f11c5317e600eedd61ec01bde1ce15& 🔆"

b64c67

Meer weergeven

Deel jouw Plaatsen-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl