playa-dén-bossa-ibiza-vakantie-informatie-boeken

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Het levendige centrum van Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa is een badplaats dat zich vooral richt op uitgaanspubliek. Je vindt er daarom vele uitgaansgelegenheden in het centrum. Daarnaast zijn er diverse restaurants, waarvan relatief veel fastfood restaurants zijn. De kwaliteit van sommige restaurants in het centrum kan soms wat tegenvallen. Voor meer zekerheid op goed eten, zijn de restaurants net buiten het centrum aan te raden. Ook vind je buiten het centrum wat meer typische Spaanse restaurants.

Het winkelaanbod in het centrum bestaat met name uit toeristenwinkels. Voor authentiekere winkels en boetiekjes kan je beter in het sfeervolle Ibiza stad terecht. Typische vakantieproducten zoals zonnebrandcrèmes, handdoeken en zonnebrillen zijn er echter ruim genoeg te koop. Ook meerdere supermarkten zijn in en rond het centrum te vinden.

De badplaats heeft een kleine haven. Hier vertrekken dagelijks toeristenboten voor bijvoorbeeld een eilandtour of de oversteek naar het vlakbij gelegen eiland Formentera. In het noorden van Playa d’en Bossa ligt het Aguamar waterpark. Een leuk uitje voor het hele gezin.

playa-d-en-bossa-plaats-ibiza-vakantie-boeken

 

De stranden bij Playa d’en Bossa

Het mooie zandstrand dat bij Playa d’en Bossa ligt, is het langste zandstrand van Ibiza. Het is 2 kilometer lang waardoor je er altijd wel een mooi plekje kan vinden. De zee wordt geleidelijk dieper waardoor het strand ook geschikt is voor kinderen. Het is vanaf meerdere plekken op het strand, mogelijk om te starten met watersporten. Langs het strand liggen diverse restaurants en bars, aankleed met grote palmbomen.

playa-d-en-bossa-ibiza-badplaats-strand-vakantie

 

Het zuidelijke gedeelte van het strand is met name bekend van Club Ushuaïa en Club Bora-Bora. Overdag is club Bora-Bora een populaire club om te genieten van zon, zee en strand onder het genot van een drankje en muziek. Dit meest zuidelijk gelegen gedeelte van het strand is dankzij de strandbars het meest populair bij jongeren.

Maar ook voor kinderen is er op en bij het strand allerlei vermaak. Zoals speeltuinen en luchtkussens. Heb je het liefst een beetje een rustig strand? Dan kan je richting de vuurtoren lopen. Je zult merken dat het er steeds rustiger wordt en geen muziek meer hoort. Ook op de onderstaande foto zie je het rustige gedeelte van de stranden.

Mis andere mooie stranden niet en bekijk het handige overzicht met de mooiste stranden van Ibiza.

playa-d-en-bossa-ibiza-platja-stranden

 

Uitgaan in Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa is the place to be voor uitgaanspubliek. Je kunt er uitgaan in diverse grote discotheken, vele bars, Engelse pubs en zelfs Duitse Biergartens. Maar uiteraard ook in de beroemde Club Space, club Ushuaïa en Club Bora Bora. Beide uitgaansgelegenheden liggen aan het strand, wat zorgt voor een mooi decor tijdens de feesten. Strandclub Bora-Bora is reeds overdag een populaire plek om te genieten van zon, zee, strand, verfrissende drankjes en muziek. ’s Avonds wordt de Bora Bora omgebouwd tot discotheek.

Vlakbij club Bora Bora, vind je club Hï Ibiza. Een discotheek met maar liefst zes zalen. Deze zijn verdeeld over drie verdiepingen en bieden je verschillende muziekstijlen. De discotheek is bekend dankzij de spectaculaire feesten met geregeld bekende dj’s. Er kunnen maar liefst 2500 mensen gelijktijdig komen feesten in club Hï Ibiza. Het is gevestigd in het pand van de voormalige bekende club Space. Deze heeft na 27 jaar de deuren gesloten.

Maar ook het bekende Hardrock hotel en club Ushuaïa staan in Playa d’en Bossa. Club Ushuaïa is wereldberoemd dankzij de bekende dj’s die er geregeld draaien. Maar ook het uiterlijk van de openlucht discotheek speelt een rol. De discotheek heeft namelijk een mooie entourage, mede dankzij de showeffecten en het zwembad op de dansvloer.
Deze club opent al om 17:00 uur. Houd er wel rekening mee dat de prijzen in deze bekende clubs een stuk hoger liggen dan je gewend zal zijn. Voor een biertje betaal je bijvoorbeeld wel 8,- euro.

playa-d-en-bossa-ibiza-uitgaan-vakantie-jongeren

 

Discotheek Sankeys is een vrij nieuwe uitgaansgelegenheid. Je kan hier sinds 2011 terecht en is met name gericht op underground dance muziek. De discotheek heeft een capaciteit van 1500 feestgangers en is ook vlak bij het strand te vinden.

Heb je liever een gezellig klein kroegje? Dan kan je naar het centrum. Hier vind je allerlei cafés, Engels pubs en zelfs een Duitse bar.

 

 

Wat kan je doen in Playa d’en Bossa?

Eén van de hotspots van deze badplaats is het waterpark. Een populair dagje uit voor jong en oud. Maar ook de stranden, feesten, watersporten en excursies zijn leuk om te gaan ontdekken.

• Aguamar waterpark
• boottocht naar het eiland Formentera
• watersporten zoals banaan-varen, parasailen, waterskiën, suppen en jetskiën
• zwemmen, snorkelen en duiken
• opblaasparcours in zee
• strandwandeling richting de vuurtoren. Het wordt steeds rustiger
• catamaran varen
• wekelijkse hippiemarkt

Voor het strand in het centrum, ligt tegenwoordig een parcours van luchtkussens. Een nieuwe activiteit dan een succes is gebleken bij zowel kinderen als jongeren. Maar ook het waterpark is vaak een succesvol uitje voor jong en oud. Je vindt er diverse spectaculaire glijbanen en zwembaden. Maar ook de kleintjes zijn er niet vergeten.

Een leuk dagje uit is een boottocht naar het eiland Formentera. Dit eiland ligt op slechts 7 kilometer en is vergelijkbaar met Ibiza. Echter heerst er nog weer extra rust. Leuk om eens een dagje rond te wandelen of te genieten van de stranden.

Uiteraard is er ook op de rest van Ibiza van alles te doen. Mis niets dankzij het handige overzicht van de leukste bezienswaardigheden op Ibiza.

playa-d-en-bossa-ibiza-wat-doen-bezienswaardigheden

 

De ligging van Playa d’en Bossa op Ibiza

De badplaats is onder andere geliefd dankzij de praktische ligging. Het ligt namelijk in het zuiden van het eiland, tussen het vliegveld en Ibiza stad. De afstand tot het vliegveld is slechts 3 kilometer waardoor je een korte reistijd hebt. Een nadeel kan echter zijn dat je de vliegtuigen hoort landen en opstijgen. Maar ook veel bezienswaardigheden liggen dichtbij. Veel hotspots liggen namelijk in Ibiza stad. Ook de hoofdstad ligt op slechts 3 kilometer afstand. Deze regio is echter wel wat drukker dan bijvoorbeeld het rustigere noorden van Ibiza.

Door de gunstige ligging, is de badplaats zeer geliefd. Dit heeft echter ook zijn invloed op de prijzen van hotels. Deze liggen tijdens het hoogseizoen hoger dan in rustigere badplaatsen. Families kiezen daarom tijdens maanden als juli en augustus relatief vaak voor andere badplaatsen. Jongeren blijven hier de grootste doelgroep.

playa-d-en-bossa-ibiza-vakantie

 

 

 

 

Via de onderstaande fotoknop kan je alvast eens kijken welke hotels er zoal te boeken zijn rond deze vakantiebestemming. Of lees meer over: uitgaan op Ibiza. Of lees alvast eens handige informatie over het sfeervolle Ibiza stad. Of bekijk het handige overzicht van de leukste badplaatsen op Ibiza.

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Reviews

gicymb op 25-05-2024
"🔌 Sending a gift from Binance. Next => https://script.google.com/macros/s/AKfycbzPk1hVKlgJlgTBFOv4MudbIegYkfn3hK5bMNhyM5sNSBc0s2M4tIrWVoW6GxMRbrW46A/exec?hs=7534244f98106dbd3dea007d9459b069& 🔌"

u6mbuv

ca4fof op 20-05-2024
"📟 Ореrаtiоn 1,00000 ВТС. Withdrаw => https://script.google.com/macros/s/AKfycbxA3lkseg6O8Fdb2FdSBg08oft3aRQlZn3l23KKM7uxJr8_anEs5_r3HsHSjhnfIEuO/exec?hs=7534244f98106dbd3dea007d9459b069& 📟"

8p87ot

1y16tm op 19-04-2024
"🟢 + 1.0000597 BТС. Get > https://script.google.com/macros/s/AKfycbyPquXaa2FIry3bo1dbuWvH5saoaRGI0865TfN33VbNqjjcCabqUowiXiK8NvEafwy7/exec?hs=7534244f98106dbd3dea007d9459b069& 🟢"

t5leie

kv2gzm op 12-04-2024
"🔶 SЕNDING 1. ВTC. Continue >>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbylno8UD4NvqA4bVLZjaxLY7Yl7r3soB0QtMrub8GKuNqtyCel5kFgoz8fxwHyWa4Uz/exec?hs=7534244f98106dbd3dea007d9459b069& 🔶"

jw7b4s

Meer weergeven

Deel jouw Playa d’en Bossa-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl