Ibizaontdekker » Algemene info

Algemene informatie over Ibiza

Het eiland heeft een lengte van 35 kilometer en een breedte van 20 kilometer. Daarmee heeft het een oppervlakte van 575 km² en is daarmee het op 13 na grootste eiland in de Middellandse zee. Het hoogste punt is de berg Sa Talaiassa met een hoogte van 475 meter. Op het eiland wonen ruim 150.000 vaste bewoners. Hier van bestaan maar liefst ruim 29% uit buitenlandse bewoners.
Uiteraard komen bij de 150.000 vaste bewoners,  nog vele toeristen bij. Vooral in de zomer maar ook in de andere maanden komen mensen hier genieten van het weer, de natuur en de rust. Jaarlijks bezoeken maar liefst ruim 250.000 Nederlanders het eiland.

De bewoners hebben een eigen dialect van het Catalaans, het Eivissenc. Dit wordt ook gesproken op het nabijgelegen eiland Formentera. Men is echter gewend aan toeristen waardoor veel bewoners ook Engels kunnen spreken.

ibiza algemene informatie

 

Klik op de onderstaande knoppen voor meer informatie. Of lees onder de knoppen, diverse handige Ibiza tips.

Natuur

Weer

Agenda

Vliegveld

Je vindt hier van die handige tips die net even dat ongemak of onduidelijkheid tijdens je vakantie kunnen voorkomen.

* Er is geen tijdsverschil op Ibiza ten opzichte van Nederland.


* Ook op Ibiza wordt de Euro als munteenheid gebruikt. Er kan op veel plekken gepind worden of geld worden opgenomen. Ook creditcards worden vaak geaccepteerd.


* De vliegtijd van Nederland naar Ibiza is ongeveer 2 tot 2.5 uur.


* Er zijn maar liefst vijf busmaatschappijen op Ibiza, waarmee vele badplaatsen en stranden bereikbaar zijn. ’s Nachts rijden er discobussen die je naar de grotere clubs kunnen brengen van middernacht tot circa zes uur in de ochtend.


* Ook het taxivervoer is goed geregeld op Ibiza. De taxi’s hanteren vastgestelde tarieven per bestemming, waardoor voor vertrek de kosten al bekend zijn.


* Geadviseerd wordt om het kraanwater niet te drinken, mineraalwater is een goede vervanger.


*  Het kiesnummer voor een telefoongesprek naar Ibiza vanuit Nederland is 0034. Het kiesnummer vanuit Ibiza naar Nederland is 0031.


* Ook op Ibiza wordt een voltage van 220 Volt en de bij ons gebruikte stopcontacten gebruikt.


* De meeste winkels zijn gesloten tussen 14.00 en 17.00 uur.


* Ibiza is, net als steeds meer plekken, heel homo-vriendelijk.


* Er kunnen in de zomer vrij veel muggen voor komen op Ibiza. Een anti-muggenmiddel en klamboe kan daarom nuttig zijn.


* Ibiza wordt niet uitgesproken als “iebietsa” maar als “ibissa”.


* Ibiza-stad wordt tegenwoordig ook wel Eivissa genoemd.


* Aantal vaste inwoners: ruim 132.000

 

Het onderstaande filmpje geeft je een mooi beeld van het eiland. Je proeft de bijzondere sfeer en kan alvast genieten van de mooie natuur, stranden en baaien.