Ibiza; welke soorten accommodaties kan ik er kiezen?

Ibiza biedt je niet alleen hotels als accommodatie. Je kan namelijk ook kiezen voor bijvoorbeeld een:

• camping
• bed & breakfast
• villa
• wellness hotel
• yoga-hotel
• appartement
• hotels
• all-inclusive resorts

hotels-ibiza-vakantie-accommodaties

 

Wil je kamperen op Ibiza? Dan vindt je handige informatie via de volgende link: campings op Ibiza. Maar je kan ook kiezen voor meer luxe en toch een leuke sfeer via een Bed and Breakfast. Meer informatie en voorbeelden van Bed & Breakfasts vindt je via de volgende pagina: Bed & Breakfast op Ibiza.

Via de diverse reisorganisaties kan je voorbeelden bekijken van (kleinschalige) hotels en All inclusive resorts. Let er hierbij op dat je van te voren op zoek gaat naar recensies. Zo kan je inschatten of het hotel bij je past. Bijvoorbeeld in verband met de afkomst en leeftijd van de andere gasten. Ook kan de plaats en het gebied van belang zijn.

cala-valdella-ibiza-hotel-dorp-info

 

Een yoga en/of wellness vakantie

Wil je even helemaal tot jezelf komen of yoga leren? Dan kan je kiezen voor een yoga-vakantie. Meer informatie vindt je via: yoga vakantie. Je kan ook kiezen voor een andere vorm van een ontspan-vakantie. Namelijk door een verblijf in een wellness hotel. Voorzien van faciliteiten zoals zwembaden, sauna’s, jacuzzi’s en massage-mogelijkheden. Lees er meer over op de volgende pagina onder de informatie over yoga: wellness hotels.

Ten slotte kan je nog kiezen voor een vakantiehuis of villa als accommodatie. Deze worden zowel privé als door reisorganisaties aangeboden. Zorg bij een boeking bij een privé-aanbieder, wel voor een duidelijke bevestiging met specificaties als de data, naam, adres en de accommodatie. Geef daarnaast geen paspoort af en maak even foto’s van reeds bestaande beschadigingen aan het appartement.

yoga-hotel-ibiza-accommodaties

 

De rustige kant van Ibiza . .

Veel mensen denken dat het eiland overal vol loopt met feestende jeugd. Ibiza heeft echter ook een hele andere kant. En dat is het noordelijke gedeelte. Hier is rust, mooie natuur en ook diverse overnachtingsmogelijkheden. In dit gedeelte zijn mooie vakantiehuizen te huren en vindt je mooie rustige strandjes. Ook kan er heerlijk worden gewandeld. 40 % Van het eiland is namelijk beschermd natuurgebied. Hier kan je prachtig wandelen zonder iemand tegen te komen.

Dankzij de rust gaan de meeste bekende mensen naar dit noordelijke gedeelte van het eiland. Vanaf hier kunnen ze af en toe naar de bekende clubs in het drukkere zuidelijke gedeelte. Zo ook de wereldberoemde dj’s die geregeld draaien in de bekende uitgaansgelegenheden. In het noorden vind je weinig hotels, maar wel villa’s en sfeervolle boerderijtjes waar geregeld rijke en bekende mensen vakantie vieren. Fijn in de rust, met eigen zwembad en moeilijk vindbaar voor pers.

Maar uiteraard is dit gebied niet alleen geschikt voor meer vermogende mensen. Ook jij en ik kunnen hier genieten van de natuur, rust en het vrije Ibiza-gevoel. Het “leven en laten leven”. Zo kan je bijvoorbeeld terecht in het badplaatsje Portinatx. Laat je eens verrassen tijdens een vakantie op Ibiza.

 

overnachting-soorten-accommodaties-ibiza-hotel-vakantiehuis

 

Allerlei privé vakantiehuizen en villa’s die je kan huren op Ibiza vind je via: aanbod vakantiehuizen Ibiza.

 

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl