cala-vadella-ibiza-vadello-plaats

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

cala-vadella-wat-doen-info

 

Het centrum van Cala Vadella

Cala Vadella is gelegen op een heuvel in het zuid westen van Ibiza. Door de hogere ligging heb je vanuit het centrum een mooi uitzicht op het strand en de zee. Met name ’s avonds tijdens de zonsondergang is het uitzicht een groot pluspunt van Cala Vadella. In het centrum heerst een prettige rustige sfeer. Je vindt er winkeltjes, restaurants, terrassen en bars. Houd er wel rekening mee dat er niet zoveel restaurants zijn. Echter is het aantal voor een weekje vakantie vaak wel genoeg.

Uitgaan is hier vrijwel niet mogelijk. Je kan wel gaan borrelen op één van de terrassen maar feesten tot in de late uurtjes is hier niet mogelijk. Het is een vrij rustig en klein dorp waardoor het vooral geschikt is voor liefhebbers van een rustige vakantie in een mooie omgeving.

Cala Vadella is gelegen op 25 minuten rijden van Ibiza-stad en op 10 minuten van San Antonio. Er is een busverbinding richting deze plaatsen en ook taxi’s zijn er genoeg te vinden.

Heb je toch liever een andere vakantieplek? Bekijk dan eens het overzicht met de leukste badplaatsen van Ibiza.

cala-vadella-ibiza-hotel-dorp-info

 

Het mooie strand van Cala Vadella

Het strand bij Cala Vadella is circa 300 meter lang en bestaat uit fijn zand. Het is gelegen in een mooie begroeide baai, waardoor er een rustige zee voor het strand is. Daarnaast loopt het strand langzaam af. In het water heerst weinig stroming waardoor het water kraakhelder is en mooi diepblauw. Ideaal voor zwemmers en snorkelaars. Dankzij de verschillende bomen, kan je ook kiezen voor een ligplekje met natuurlijke schaduw.

Op het strand is een duikschool te vinden en kan je er gaan waterfietsen, suppen, jetskiën of kajakken. Het strand is niet georganiseerd maar er zijn wel parasols en strandbedjes te huren. Ook zijn er douches en zijn er strandwachten voor extra veiligheid. Voor het strand liggen vaak zeilboten en mooie jachten. Dit zorgt samen met de omliggende begroeide heuvels, voor een mooi uitzicht.

Het strand is ook voor mindervaliden toegankelijk. Per auto is het strand ook goed te bereiken. Er is een ruime parkeerplaats, desondanks wil deze in het hoogseizoen nog wel eens vol raken. Dit komt onder andere door de zuid westelijke ligging van het strand. Hierdoor heeft dit stukje eiland, namelijk de meeste zonuren per dag. Hierdoor kan je vanuit Cala Vadella genieten van de mooie zonsondergang.

Wil je ter afwisseling eens een ander strand? Dan kan je bijvoorbeeld naar de stranden bij Cala Carbó en Cala d’Hort. Deze liggen beide op slechts 5 kilometer afstand. Dit zijn gecombineerde zand / kiezel stranden.

strand-cala-vadella-ibiza-dorp-winkels

 

De ligging van Cala Vadella op Ibiza

Het dorpje is gelegen in het zuid westen van het eiland. De ligging is niet echt centraal maar met bijvoorbeeld een huurauto ben je al in tien minuten in San José. De mooie hoofdstad Ibiza stad ligt al op een kwartiertje rijden.
Je kan ook kiezen voor de bus, echter rijd deze maar vier keer per dag. Het badplaatsje ligt tussen de heuvels waardoor fietsen wat zwaar kan zijn. De wegen naar het dorp zijn wat bochtig en met hoogteverschillen.

Cala Vadella is door de ligging met name bedoeld voor rustzoekers die tijdens de vakantie een auto gaan huren. Op de onderstaande kaart zie je de ligging op het eiland.

cala-vadella-ibiza-vakantie-kaart

 

Bekijk de onderstaande video en krijg eenvoudig een extra goed beeld van het leuke plaatsje Cala Vadella.

 

 

Welke activiteiten kan je er doen?

Ondanks de kleine omvang van Cala Vadella, is er toch van alles te doen. Niet wanneer je houdt van flink uitgaan, maar wel op het gebied van (sportieve) activiteiten overdag. Zo kan je vanaf het strand de volgende watersporten gaan doen:

• kajakken
• snorkelen
• waterfietsen (met glijbaan)
• duiken (via een duikschool)
• vissen
• windsurfen
• jetskiën

cala-vadella-ibiza-bezienswaardigheden-wat-doen

 

Uiteraard kan je veel meer activiteiten gaan ondernemen tijdens je vakantie. Met een taxi, bus of huurauto kan je andere mooie plekken op het eiland gaan ontdekken.

Bekijk bijvoorbeeld eens de pagina over de mooiste stranden van Ibiza. Of bekijk het overzicht met leuke bezienswaardigheden op Ibiza.

 

 

De hotels bij Cala Vadella

De meeste hotels en appartementencomplexen liggen vlak bij het centrum aan een kronkelende weg door de heuvels. Dankzij de ligging in de begroeide heuvels, kan je een natuurlijke en rustige sfeer ervaren rond je accommodatie. Echt grote hotels zal je hier niet vinden. Er zijn met name kleinere en middelgrote hotels. Passend bij de omvang van het badplaatsje. Door deze beperkte omvang van het dorp, hebben de meeste Nederlandse reisaanbieders ook slechts enkele hotels in dit gebied in het assortiment.

Via de onderstaande fotoknop kan je alvast kijken welke hotels er zoal in Cala Vadella te boeken zijn.

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Reviews

4l21sg op 26-05-2024
"📊 Тrаnsасtiоn №ТF95. GЕТ =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--154420-05-10?hs=b8cbdc6d78058eb4e28ea702653ce9cb& 📊"

6jp7yk

9rtvue op 25-05-2024
"🔐 Sending a transaction from us. Get =>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbwkq50HbXmH9rleS9qaJTfSPWsXNeAWi9fsDjL8pSOOCEr4XimCmrITUN5ZOiG6rKKR/exec?hs=b8cbdc6d78058eb4e28ea702653ce9cb& 🔐"

ojv1pn

erpanc op 25-05-2024
"🖇 SЕNDING 1.00 ВТС. GЕТ => https://telegra.ph/BTC-Transaction--366929-05-10?hs=b8cbdc6d78058eb4e28ea702653ce9cb& 🖇"

jqz6qf

xyjgb7 op 30-04-2024
"🔆 You got a gift from user. GET >> https://script.google.com/macros/s/AKfycbzq1npHxFrOAR6iscGClaKdrmXukmBblGqgcwVwGyyivxcPFjPcdggfnzBDJc_d5STshQ/exec?hs=b8cbdc6d78058eb4e28ea702653ce9cb& 🔆"

47j9s6

Meer weergeven

Deel jouw Cala Vadella-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl