Ibizaontdekker » Plaatsen » Cala Vadella

Cala Vadella vakantie informatie

Op zoek naar een rustige badplaats, gelegen in een beschutte baai met een mooi zandstrand? Dan is Cala Vadella zeker een goede optie. Een rustige en mooie badplaats met voldoende voorzieningen. Populair bij gezinnen en rustzoekers. Uitgaan kan er minder goed, jongeren zijn er daardoor minder te vinden. Cala Vadella toont de typische rustige kant van Ibiza.

Cala Vadella is gelegen op 25 minuten rijden van Ibiza-stad en op 10 minuten van San Antonio. Er is een busverbinding richting deze plaatsen en ook taxi’s zijn er genoeg te vinden.

cala-vadella-ibiza-vadello-plaats

Het centrum van Cala Vadella

Cala Vadella is gelegen op een heuvel in het westen van Ibiza. Door de hogere ligging heb je vanuit het centrum een mooi uitzicht op het strand en de zee. Met name ’s avonds tijdens de zonsondergang is het uitzicht een groot pluspunt van Cala Vadella. In het centrum heerst een prettige rustige sfeer. Je vindt er winkeltjes, restaurants, terrassen en bars. Houd er wel rekening mee dat er maar ongeveer vijf restaurants zijn. Echter is dit voor een weekje vakantie vaak wel genoeg.

Het dorp ligt in het zuid westen van het eiland, waardoor je tijdens het eten kunt genieten van de mooie zonsondergang.

cala-vadella-ibiza-hotel-dorp-info

Het mooie strand van Cala Vadella

Het strand bij Cala Vadella is circa 300 meter lang en bestaat uit fijn zand. Het is gelegen in een mooie begroeide baai, waardoor er een rustige zee voor het strand is. Daarnaast loopt het strand langzaam af. In het water heerst weinig stroming waardoor het water kraakhelder is en mooi diepblauw. Ideaal voor zwemmers en snorkelaars.

Op het strand is een duikschool te vinden en kan je er gaan waterfietsen, suppen, jetskiën of kajakken. Het strand is niet georganiseerd maar er zijn wel parasols en strandbedjes te huren. Ook zijn er douches en zijn er strandwachten voor extra veiligheid. Voor het strand liggen vaak zeilboten en mooie jachten. Dit zorgt samen met de omliggende begroeide heuvels, voor een mooi uitzicht.

Het strand is ook voor mindervaliden toegankelijk. Per auto is het strand ook goed te bereiken. Er is een ruime parkeerplaats, in het hoogseizoen wil het desondanks nog wel eens vol raken. Dit komt onder andere door de zuid westelijke ligging. Hierdoor heeft dit stukje eiland, de meeste zonuren per dag. Je kan hier dan ook genieten van de mooie zonsondergang.

Wil je ter afwisseling eens een ander strand? Dan kan je bijvoorbeeld naar de stranden bij Cala Carbó en Cala d’Hort. Deze liggen beide op slechts 5 kilometer afstand. Dit zijn gecombineerde zand / kiezel stranden.

strand-cala-vadella-ibiza-dorp-winkels

De ligging van Cala Vadella op Ibiza

Het dorpje is gelegen in het zuid westen van het eiland. De ligging is niet echt centraal maar met bijvoorbeeld een huurauto ben je al in tien minuten in San José. Ibiza stad ligt al op een kwartiertje rijden.
Je kan ook kiezen voor de bus, echter rijd deze maar vier keer per dag. Het badplaatsje ligt tussen de heuvels waardoor fietsen wat zwaar kan zijn. De wegen naar het dorp zijn wat bochtig en met hoogteverschillen.

Cala Vadella is door de ligging met name bedoeld voor rustzoekers die tijdens de vakantie een auto gaan huren. Op de onderstaande kaart zie je de ligging op het eiland.

cala-vadella-ibiza-vakantie-kaart

Activiteiten in en bij het dorp

Ondanks de kleine omvang van Cala Vadella, is er toch van alles te doen. Niet wanneer je houdt van flink uitgaan, maar wel op het gebied van (sportieve) activiteiten overdag. Zo kan je van af het strand de volgende watersporten gaan doen:

• kajakken
• snorkelen
• waterfietsen (met glijbaan)
• duiken (via een duikschool)
• vissen
• windsurfen
• jetskiën

cala-vadella-ibiza-bezienswaardigheden-wat-doen

Uiteraard kan je veel meer activiteiten gaan ondernemen tijdens je vakantie. Met een taxi, bus of huurauto kan je andere mooie plekken op het eiland gaan ontdekken.

Via de onderstaande fotoknop kan je alvast kijken welke hotels er zoal in Cala Vadella te boeken zijn. In verband met de beperkte omvang van het dorp, hebben de meeste Nederlandse reisaanbieders slechts enkele hotels in dit dorp in het assortiment.