ibiza-cala-llonga-rustige-badplaats-vakantie

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Het gezellige centrum van Cala Llonga

Het centrum van Cala Llonga biedt diverse winkeltjes en circa 15 restaurants. Waaronder natuurlijk de Spaanse restaurants zoals tapasbars, maar ook Italiaanse en Chinese restaurants. Standaard gerechten voor de meer traditionele eter, zijn hier ook genoeg te vinden. Uitgaansgelegenheden zijn er minder vinden. De kleine badplaats wordt daardoor minder bezocht door jongeren. Wel vind je er gezellige barretjes met goede cocktails en de bekende Spaanse Sangria.

Naast de diverse restaurants, vindt je in het centrum ook diverse (toeristen)winkeltjes en een supermarkt. Ook een apotheek en pinautomaat zijn aanwezig. Verder is er een speeltuin en een mini pretparkje.
Eén avond per week wordt er een kleine markt georganiseerd op de boulevard langs het strand. Er staan kraampjes met onder andere mode, accessoires, sieraden en souvenirs.

Ben je toe aan wat meer nachtelijk vertier? Dan kan je het uitgaansleven van Ibiza stad gaan verkennen. Er rijden de hele nacht speciale bussen naar bekende uitgaansgelegenheden in Ibiza stad. Ook komen deze bussen langs meerdere bekende clubs. Maar je kan ook kiezen voor de relaxte terrassen die bij het dorp liggen. Geniet van de zonsondergang en cocktails.

cala-llonga-ibiza-dorp-informatie-strand

 

Het mooie strand van Cala Llonga

Het strand ligt mooi verscholen in een diepe baai, waardoor je weinig last hebt van golfslag en wind. De mooi begroeide heuvels zorgen voor een fotogeniek en rustgevend geheel. Het strand loopt langzaam af wat veiliger is voor kinderen. Voor de zekerheid is er toch een strandwacht aanwezig. Voor kleine kinderen ligt er een speeltuin bij het strand. Rond de speeltuin staan bomen, waardoor je lekker in de schaduw kunt zitten.

Maar ook door volwassenen wordt het strand van Cala Llonga als prettig ervaren. Met name door de mooie ligging en het fijne zand. Ook zijn er handige voorzieningen zoals de verhuur van parasols en strandbedden. Verder zijn er toiletten, douches en een strandtentje. Hierdoor kan je op korte afstand van je strandplekje, snacks en drankjes halen.
Het strand is circa 200 meter lang en 75 meter breed. Dankzij de breedte van het strand, zal drukte zich mooi kunnen verspreiden.

Het strand is voorzien van een houten wandelpad tot aan de zee. Dit is fijn wanneer het zand heet is geworden door de zon. Maar ook voor mindervaliden die bijvoorbeeld een rolstoel gebruiken. De zee wordt langzaam dieper, ook een voordeel voor mindervaliden. Dankzij een waterrolstoel, kan er zelfs genoten worden van de zee door mindervaliden.

cala-llonga-mooiste-plekken-ibiza

 

Leuke activiteiten in Cala Llonga

Ondanks de beperkte omvang van Cala Llonga, zijn er voldoende activiteiten te doen. Zo ligt de enige golfbaan van het eiland, op slechts twee kilometer. Ook kan je in de verschillende hotels in het dorp allerlei leuke dingen doen. In de plaats staan namelijk ook enkele grotere hotels met extra voorzieningen. Verder kan je activiteiten in het dorp gaan doen zoals:

• duiken
• snorkelen
• waterskiën
• waterfietsen
• tennissen
• volleyballen
• paardrijden
• fietsen
• golfen

Met name rond het strand zijn allerlei activiteiten te doen. Daarbij gaat het meestal om bootexcursies en watersporten. Vanuit de baai bij het dorp vertrekken dagelijkse meerdere rondvaartboten. Deze kunnen je naar verschillende bestemmingen rond het eiland brengen. Zo kan je bijvoorbeeld een dagje naar Ibiza stad of Santa Eulalia.

Uiteraard zijn er ook vele andere leuke dingen te doen op het eiland. Via de volgende link kom je op de pagina met 19 leukste bezienswaardigheden op Ibiza.

cala-llonga-ibiza-strand-plaats-dorp

 

De ligging van Cala Llonga

Het plaatsje is gelegen in het zuid oosten van het eiland, in de buurt van Ibiza stad. Hierdoor heb je wat meer rust, maar is de drukte en gezelligheid van de stad toch in de buurt. De rest van het eiland kan vanuit Cala Llonga verkend worden met een auto, scooter, fiets, bus, taxi of taxiboot. ’s Zomers kunnen de bussen wel wat druk zijn.

Het mooie Ibiza stad en het gezellige Santa Eulalia zijn beide al gelegen op circa vijftien minuten afstand. Dankzij de groene heuvels zijn deze plaatsen echter niet zichtbaar. Hierdoor wordt een fijne rust ervaren maar zijn dagjes uit, toch in de buurt.

Ook op de onderstaande kaart is de centrale ligging van het dorp goed te zien.

cala-llonga-vakantie-kaart-ibiza

 

 

Heb je toch liever een andere vakantieplek? Bekijk dan eens het handige overzicht met de leukste badplaatsen van Ibiza. Of bekijk de pagina over de mooiste bezienswaardigheden van Ibiza.

 

cala-llonga-ibiza-wat-doen

 

Hotels in en rond Cala Llonga

Overnachten in deze badplaats kan in allerlei vormen. Opvallend zijn de grote hotels in Cala Llonga die direct aan het water in de baai liggen. Mooie plekken waarbij je vanuit veel hotelkamers een mooi uitzicht hebt over de baai. Ook kan je dankzij de ligging kiezen voor zwemmen in het zwembad of in de naastgelegen zee. Praktisch en leuk. Omdat het hierbij om toplocaties gaat, staan hier voornamelijk grotere (all inclusive) hotels. Compleet met voorzieningen zoals een sportveld, zwembad en restaurants.

In en rond het dorp zijn echter ook kleinere hotels en appartementencomplexen te boeken. Vaak iets voordeliger van prijs en toch mooi in de buurt van het strand, de winkels en restaurants. Een gedeelte hier van ligt op de helling van één van de bergen. Leuk dankzij de uitzichten over het dorp de baai.

Benieuwd naar de hotels in en rond Cala Llonga? Bekijk dan het aanbod van de onderstaande drie reisaanbieders.

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Reviews

Nick op 23-03-2022
"Vooral voor stellen en families"

Het bleek een vrij klein plaatsje waar je niet echt kan uitgaan. Voor onze vriendengroep viel dat wat tegen. Het strand was wel mooi. Vooral door de rotswanden.

Miriam op 23-03-2022
"Lekker rustig en besloten"

Veel badplaatsen hebben van die langgerekte stranden. Cala Llonga ligt mooi in een diepe baai waardoor wij een extra ontspannende sfeer hebben ervaren. Ook qua golfslag is het fijn. De kids hadden geen last van golfen.

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl