Ibizaontdekker » Plaatsen » Cala Llonga

Cala Llonga vakantie informatie

Op zoek naar een mooi besloten vakantieplaats op Ibiza? Dan is Cala Llonga misschien wel een leuke optie. Dit badplaatsje ligt namelijk verscholen in een mooie diepe baai en is omring door groene heuvels. Het plaatsje is wat gezelliger dan grotere plaatsen zoals San Antonio en Playa d’en Bossa. Met name voor stellen en families is dit een leuke bestemming op het eiland.

cala-llonga-informatie-tips

Het centrum van Cala Llonga

Het centrum van Cala Llonga biedt diverse winkeltjes en circa 15 restaurants. Waaronder natuurlijk de Spaanse restaurants zoals tapasbars, maar ook Italiaanse en Chinese restaurants. Standaard gerechten voor de meer traditionele eter, zijn hier ook genoeg te vinden. Uitgaansgelegenheden zal je hier minder vinden. De plaats wordt daardoor minder bezocht door jongeren. Wel vind je er gezellige barretjes met goede cocktails en de bekende Spaanse Sangria.

Naast de diverse restaurants, vindt je in het centrum ook diverse (toeristen)winkeltjes en supermarkten. Ook een apotheek en pinautomaat zijn aanwezig. Verder is er een speeltuin en een mini pretparkje.

Ben je toe aan wat meer nachtelijk vertier? Dan kan je het uitgaansleven van Ibiza stad gaan verkennen. Er rijden de hele nacht speciale bussen naar bekende uitgaansgelegenheden in Ibiza stad. Maar je kan ook kiezen voor de relaxte beachclubs die bij het dorp liggen. Geniet van de zonsondergang, cocktails en de dj’s.

cala-llonga-ibiza-dorp-informatie-strand

Strand van Cala Llonga

Het strand ligt mooi verscholen in een diepe baai, waardoor je weinig last hebt van golfslag en wind. De mooi begroeide heuvels zorgen voor een fotogeniek en rustgevend geheel. Het strand loopt langzaam af wat veiliger is voor kinderen. Voor de zekerheid is er een strandwacht aanwezig. Voor kleine kinderen ligt er een speeltuin bij het strand.

Maar ook door volwassenen wordt het strand van Cala Llonga als prettig ervaren. Met name door de mooie ligging en het fijne zand. Parasols en strandbedden zijn te huur. Ook zijn er toiletten en douches aanwezig. Het strand is circa 200 meter lang en 75 meter breed.

cala-llonga-ibiza-badplaats

Activiteiten in Cala Llonga

Ondanks de beperkte omvang van Cala Llonga, zijn er voldoende activiteiten te doen. Zo ligt de enige golfbaan van het eiland, op slechts twee kilometer. Verder kan je kiezen uit activiteiten zoals:

• duiken
• snorkelen
• waterskiën
• waterfietsen
• tennissen
• volleyballen
• paardrijden
• fietsen
• golfen

Vanuit de baai bij het dorp vertrekken dagelijkse meerdere rondvaartboten. Deze kunnen je naar verschillende bestemmingen rond het eiland brengen. Zo kan je bijvoorbeeld een dagje naar Ibiza stad of Santa Eulalia.

Uiteraard zijn er ook diverse andere excursies mogelijk op het eiland. Klik voor de mogelijkheden op de volgende link: excursies op Ibiza.

cala-llonga-ibiza-strand-plaats-dorp

Ligging van Cala Llonga

Het plaatsje is gelegen in het zuid oosten van het eiland, in de buurt van Ibiza stad. Hierdoor heb je wat meer rust, maar is de drukte en gezelligheid van de stad toch in de buurt. De rest van het eiland kan vanuit Cala Llonga verkend worden met een auto, scooter, fiets, bus, taxi of taxiboot. ’s Zomers kunnen de bussen wel wat druk zijn.

Ibiza stad en Santa Eulalia zijn beide al gelegen op circa vijftien minuten afstand. Dankzij de groene heuvels zijn deze plaatsen echter niet zichtbaar. Hierdoor wordt een fijne rust ervaren maar zijn dagjes uit, toch in de buurt.

Ook op de onderstaande kaart is de centrale ligging van het dorp goed te zien.

cala-llonga-vakantie-kaart-ibiza

 

Vakantie Ibiza