Een auto, scooter of buggy is ideaal wanneer je Ibiza wilt verkennen. Het eiland is 35 kilometer lang en 20 kilometer breed. Met deze afstanden kan je in één à twee dagen het hele eiland bereiken. Dit is ook zeker de moeite waard want het eiland biedt je veel meer dan alleen de bekende kustplaatsen. Zoals leuke dorpjes en prachtige “onontdekte” strandjes.

Bekende bezienswaardigheden en badplaatsen zijn ook bereikbaar per bus. Echter zijn de niet-toeristische plaatsen vaak wel zo leuk. Omdat hier meestal geen bus stopt, kan een auto huren wel zo makkelijk zijn. Je vind hier handige informatie over de dingen waar je aan kan denken bij het huren van een auto op Ibiza.

auto-huren-ibiza-informatie-reserveren

 

Waar op letten bij autohuur op Ibiza?

Kleine autoverhuurbedrijven vragen soms een contante borg. Af en toe wordt deze borg niet terug gegeven of is het in de tussentijd “gestolen”. Echter kan je bij de meeste verhuurbedrijven betalen via creditcard. Wanneer je kiest voor betaling via creditcard, zal vaak een bedrag worden geblokkeerd op je rekening als borg. Na het inleveren van de auto wordt de borg weer vrijgegeven. Bij het huren van de auto kan je letten op de volgende aandachtspunten:

• de bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn, soms zelfs 23. Onder de 25 jaar wordt soms zelfs een jongerentoeslag berekend in verband met de verhoogde kans op schade. Let op: gaat iemand rijden die jonger is dan de minimale leeftijd, dan is hij/zij niet verzekerd.

• bij het ophalen van de auto kan je nog een aanvullende verzekering afsluiten

• bij het ophalen van de auto wordt een borg geblokkeerd op de creditcardrekening. Dit is soms wel 1000,-  Niet elke creditcard is geschikt voor dit bedrag.

• let op het brandstofbeleid. Krijg je de auto half vol, dan dien je het ook weer half vol in te leveren. Bespreek dit duidelijk van te voren met de verhuurder.

• lees het contract goed door. Let op zaken als: kenteken, brandstofbeleid, borgsom, de reeds bestaande schade, huurperiode, extra kosten en verzekeringen.

• let op beschadigingen van de auto. Maak eventueel van te voren foto’s

• kijk of de auto technisch veilig is (banden, remmen, verlichting)

• controleer de hoeveelheid brandstof voor vertrek

• let op de kilometerstand

 

autohuur Ibiza

 

Waar kan je betrouwbaar op Ibiza een auto huren?

Bij het vliegveld en in de grotere badplaatsen kan je een auto huren. Vaak heb je de keuze uit verschillende soorten auto’s in verschillende prijsklassen. Net buiten het vliegveldterrein kan het huren goedkoper zijn. Deze bedrijven hebben namelijk wat lagere kosten in verband met de locatie buiten het vliegveldterrein.
Van te voren een auto huren is verstandig, zeker tijdens het hoofdseizoen. Het aantal huurauto’s op Ibiza is namelijk vrij beperkt. Daarnaast kan de prijs lager zijn wanneer je al van te voren reserveert.

Goede en betrouwbare bedrijven waar je een auto kan huren, zijn SunnyCars of Holiday Cars. Deze twee bedrijven werken wereldwijd en hebben in de loop der jaren een goede naam opgebouwd. Via de fotoknoppen op deze pagina, kan je alvast kijken wat de mogelijkheden zijn.

Je kunt bijvoorbeeld eens kijken bij het bedrijf EasyTerra. Zij vergelijken wereldwijd de prijzen van autoverhuurbedrijven. Zo kan je eenvoudig zien waar je voordelig een auto kan huren op Ibiza.

Alvast veel plezier!

 

Benieuwd wat je allemaal kan gaan ontdekken? Bekijk dan de handige overzichten van de mooiste stranden en de leukste bezienswaardigheden op Ibiza.

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl