Naast de sfeer, de mooie stranden en het goed uitgaan, is ook het weer op Ibiza een groot pluspunt. Er heerst namelijk een mediterraan klimaat met de daarbij behorende warme temperatuur en lage hoeveelheid neerslag. Van mei tot oktober ben je op Ibiza dan ook zeker van echt zonvakantieweer.

Op zoek naar een zonvakantie met niet al te hoge temperaturen? Dan zijn de maanden mei, september en begin oktober geschikt voor een vakantie op Ibiza. In deze maanden ligt de temperatuur namelijk tussen de 22 en 27 graden. Minder snel van de warmte? Dan zijn de zomermaanden juni, juli en augustus ook zeker geschikt. De gemiddelde temperatuur ligt in deze maanden rond de 28 graden.

Door het weertype valt er in de maanden juni, juli en augustus weinig neerslag op Ibiza. Uiteraard kan verkoeling worden gevonden in de Middellandse zee. De watertemperatuur is het hoogste in de maanden juli, augustus en september. Gemiddeld wordt op veel plekken rond Ibiza een watertemperatuur van maar liefst 25 graden behaald.

In het onderstaande overzicht vind je de actuele weersverwachting op het eiland.

Het weer in de winter

Maar niet alleen van mei tot en met begin oktober is het weer op Ibiza prettig. Het klimaat is ook geschikt voor een winterzonvakantie. Zo ligt de temperatuur in de wintermaanden december, januari en februari overdag gemiddeld rond de 16 graden. Tijdens de nachten zal de temperatuur dalen naar 7 ȧ 9 graden. Tijdens deze maanden valt er een stuk meer neerslag dan in de zomermaanden, maar in vergelijking tot Nederland blijft het weer op Ibiza ook in de winter prettig voor een rustige vakantie.
De relatief hoge temperaturen in de winter, is ook te merken aan de natuur op Ibiza. Zo zijn er bijvoorbeeld ’s winters vele vogelsoorten te ontdekken die hier de winter door brengen.

In het onderstaande overzicht is informatie over het weer op Ibiza te vinden. Handige weerinformatie zoals de gemiddelde temperatuur en zeetemperatuur per maand.

weer-ibiza-temperatuur

 

Neerslag en regen op Ibiza

Het eiland heeft een vruchtbare natuur waardoor je ook geregeld neerslag zou verwachten. Dit is echter niet het geval. Tijdens de zomermaanden zal er slechts af en toe een buitje vallen. Vanaf september neemt de kans op een buitje meer toe. In de maanden mei, juni, juli en augustus zal je geen rekening hoeven te houden met slecht weer.

In de overige maanden is de kans op regen groter. Toch zal er ook tijdens de herfst- en wintermaanden een stuk minder neerslag vallen dan in Nederland. Oktober is gemiddeld de meeste natte maand. Er valt in die maand gemiddeld 70 millimeter neerslag. Ook het aantal dagen waar op neerslag valt, ligt een stuk lager dan in Nederland en België. Gemiddeld valt slechts op zeven dagen per maand neerslag.

Neerslag zoals hagel en sneeuw valt er maar heel weinig op het eiland. De minimum temperatuur ligt daar voor te hoog.

 

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl