Ibizaontdekker » Activiteiten » Stranden

Mooie stranden op Ibiza

Ibiza heeft een omtrek van 210 kilometer. Verdeeld over deze kustlijn liggen maar liefst 50 stranden. Het gros hiervan zijn zandstranden, een klein deel zijn kiezelstranden. Vrijwel elke badplaats op Ibiza heeft een goed strand. Houd je meer van een natuurlijke omgeving en mooi idyllische baaien, dan kan de meer onbekende stranden bezoeken. Een deel vind je hier onder. Andere mooie strandjes vind je door langs de kustlijn te rijden en zo een leuk origineel plekje te vinden.

Een overzicht van enkele extra mooie stranden en baaien vind je hier:

Cala d’Hort strand
In het westen van Ibiza ligt het Cala d’Hort strand. Het zandstrand is vrij afwisselend met meerdere plateau’s er in. Het bijzondere aan deze plek is het mooie uitzicht op het rotseiland Es Vedra dat voor de kust ligt. Daarnaast is er een rustige zee en is het er niet erg toeristisch. Ligbedden en parasols zijn er wel te huur. Ook zijn er naast het strand wat Spaanse restaurants en barretjes. Nadeel is de soms wat moeilijk vindbare parkeerplaats.

cala-d-hort-ibiza-stranden-overzicht


S’ Estanyol strand
Ook een mooie rustige plek om van de zee te genieten, is het S’Estanyol strand. Het is een heerlijke plek om te snorkelen, ontspannen en te zwemmen. Ondanks de wat afgelegen plek, is er wel een Spaans restaurant bij het strandje. Handig voor een lekkere lunch of een koel glas Sangria. Er zijn niet zoveel schaduwplekken op het strandje, denk daarom extra om voldoende bescherming.

Het is gelegen op enkele kilometers van Ibiza-stad en ten oosten van Talamanca. Het kleine strandje ligt midden in de natuur en is daarom alleen bereikbaar per auto en over een onverharde weg. In de buurt van het strandje is wel genoeg parkeermogelijkheid.


Cala Gracio strand
Bij het badplaatsje Cala Gracio ligt een mooi strandje dat beschut gelegen is in een begroeide baai. Er is ondiep en rustig water waardoor het geschikt is voor kinderen en snorkelaars. Net als op de meeste stranden, vind je er ook douches en toiletten. Ook is het huren van waterfietsen hier mogelijk.

Dit strandje kan een goede keuze zijn als je een natuurlijke strandje zoekt, maar wel met fijne faciliteiten zoals toiletten.

cala-gracio-stranden-ibiza-baaien-informatie


Cala Boix strand
Dichtbij de plaats Can Jordi vindt je het Cala Boix strand. Gelegen in een mooie baai, dat bereikbaar is met een steile trap. Bovenaan de trap vind je een goed restaurant met een prachtig uitzicht over de baai. Op het strand vind je enkele ligbedden en parasols zodat je extra comfortabel kunt liggen. Desondanks is het er lekker rustig en niet toeristisch. Het water is er mooi helder en blauw. Ook een geschikte plek voor kinderen en snorkelaars in verband met de beschutting van de baai.

mooie-stranden-ibiza-baai-cala-boix


Aguas Blancas strand
Dit lange en smalle strand ligt in het noord oosten bij het plaatsje Santa Eulalia. Een vrij rustig strand in een mooie natuurlijke omgeving. Het strand is vrij lang maar wel wat smal. Een mooi strand voor liefhebbers van natuur, rust en snorkelen. Verdeeld langs de kust liggen enkele restaurantjes. Boven het strand ligt een ruime parkeerplaats vanaf waar je via een vrij steile weg het water bereikt. Deze route is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

leuke-stranden-ibiza-waar-zwemmen


Ses Salinas strand
In het zuidelijkste puntje van Ibiza, ligt het Ses Salinas strand. Een mooi en groot strand van ruim een kilometer lang. Langs het strand staan meerdere restaurants en bars. Helaas zijn er ook veel proppers van uitgaansgelegenheden en verkopers van spullen te vinden.

Het strand ligt vlak bij het vliegveld en Ibiza stad is te bereiken via de weg die langs de zoutmeren (Salines) loopt. Bij het strand is voldoende ruimte om te parkeren. Er is betaald parkeren maar wel vaak de mogelijkheid om in de schaduw te parkeren. Vanaf de parkeerplaats lopen leuke bospaadjes naar het strand.

ses-salines-strand-salinas-ibiza


Cala Salada en Cala Saladeta
Ten noorden van San Antonio liggen twee mooie strandjes. Gelegen in de mooi natuur, ver weg van het grote strand in San Antonio. Beide strandjes zijn liggen in een mooie baai met veel begroeiing en rotsen. Het prachtige blauwe water en de mooie ligging zorgen voor een prachtige combinatie. Daarom komen er ook dagjesmensen met bootjes bij de strandjes liggen. Ondanks de wat afgelegen ligging, kan het in de zomer toch redelijk druk zijn. Voor een parkeerplek moet je vaak redelijk op tijd zijn. Desondanks is het Cala Salada strand zeker de moeite waard.

Wil je liever nog meer rust? Dan kan je ongeveer 100 meter over een rotsig pad naar het Cala Saladeta strandje klauteren. Dit strandje is misschien nog wel mooier, mede dankzij de rust. Op dit strand komen met name bewoners van het eiland. Welk een drankje verdient na het bereiken van dit paradijsje? Dan kan je kiezen voor een cocktail van het plaatselijke cocktailkraampje.

cala-salada-mooie-stranden-ibiza-overzicht


Cala Codolar
Zoek je een kleine rustige baai zonder veel toeristen? Dan is Cala Codolar een aanrader. De mooie baai ligt in een natuurlijke omgeving en heeft een zandstrand met kleine steentjes. Er zijn nauwelijks voorzieningen maar iets anders belangrijks . . . rust.

Ondanks de rust, kan je op het strand toch wat ligbedden en parasols huren. Ook kan je een waterfiets met glijbaan huren. Verder is er een klein strandtentje voor wat drinken en snacks. Je vindt de baai bij het dorpje Cala Codolar in het westen van het eiland.

cala-codolar-stranden-ibiza-baai-overzicht


Naaktstranden op Ibiza
Ook naaktstranden zijn op Ibiza te vinden. Hiervoor kan je terecht op het zuidelijk gelegen Platja d’es Cavallet en het noord-oostelijk gelegen S’Aiga Blanca. Naaktstrand Platja d’es Cavallet staat staat zelfs bekend als één van de mooiste stranden van Ibiza.

 

Via de volgende link vind je informatie over de stranden van de voornaamste badplaatsen: plaatsen op Ibiza. Of bekijk via de onderstaande fotoknop alvast eens welke hotels er zoal op het eiland zijn.