Mis de mooiste stranden en baaien van Ibiza niet dankzij het onderstaande overzicht:

1. Cala d’Hort strand
In het westen van Ibiza ligt het Cala d’Hort strand. Het mooie zandstrand is extra afwisselend dankzij de meerdere plateau’s waar je op kan zonnen. Het bijzondere aan deze plek is het mooie uitzicht op het rotseiland Es Vedra dat voor de kust ligt. Daarnaast is er een rustige zee en is het er niet erg toeristisch. Ligbedden en parasols zijn er wel te huur. Ook zijn er naast het strand wat Spaanse restaurants en barretjes. Nadeel is de soms wat moeilijk vindbare parkeerplaats.

cala-d-hort-ibiza-stranden-overzicht2. S’ Estanyol strand
Ook een mooie rustige plek om van de zee te genieten, is het S’Estanyol strand. Het is een heerlijke plek om te snorkelen, ontspannen en te zwemmen. Ondanks de wat afgelegen plek, is er wel een Spaans restaurant bij het strandje. Handig voor een lekkere lunch of een koel glas Sangria. Er zijn niet zoveel schaduwplekken op het strandje, denk daarom extra om voldoende bescherming.

Het is gelegen op enkele kilometers van Ibiza-stad en ten oosten van Talamanca. Het kleine strandje ligt midden in de natuur en is daarom alleen bereikbaar per auto en over een onverharde weg. In de buurt van het strandje is wel genoeg parkeermogelijkheid.3. Cala Gracio strand
Bij het badplaatsje Cala Gracio ligt een mooi strandje dat beschut gelegen is in een begroeide baai. Er is ondiep en rustig water waardoor het geschikt is voor kinderen en snorkelaars. Net als op de meeste stranden, vind je er ook douches en toiletten. Ook is het huren van waterfietsen hier mogelijk.

Dit strandje kan een goede keuze zijn als je een natuurlijke strandje zoekt, maar wel met fijne faciliteiten zoals toiletten.

cala-gracio-stranden-ibiza-baaien-informatie4. Cala Boix strand
Dichtbij de plaats Can Jordi vindt je het Cala Boix strand. Gelegen in een mooie baai, dat bereikbaar is met een steile trap. Bovenaan de trap vind je een goed restaurant met een prachtig uitzicht over de baai. Op het strand vind je enkele ligbedden en parasols zodat je extra comfortabel kunt liggen. Desondanks is het er lekker rustig en niet toeristisch. Het water is er mooi helder en blauw. Ook een geschikte plek voor kinderen en snorkelaars in verband met de beschutting van de baai.

mooie-stranden-ibiza-baai-cala-boix5. Aguas Blancas strand

Dit lange en smalle strand ligt in het noord oosten bij het plaatsje Santa Eulalia. Een vrij rustig strand in een mooie natuurlijke omgeving. Het strand is vrij lang maar wel wat smal. Een mooi strand voor liefhebbers van natuur, rust en snorkelen. Verdeeld langs de kust liggen enkele restaurantjes. Boven het strand ligt een ruime parkeerplaats vanaf waar je via een vrij steile weg het water bereikt. Deze route is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

leuke-stranden-ibiza-waar-zwemmen6. Ses Salinas strand
In het zuidelijkste puntje van Ibiza, ligt het Ses Salinas strand. Een mooi en groot strand van ruim een kilometer lang. Langs het strand staan meerdere restaurants en bars. Helaas zijn er ook veel proppers van uitgaansgelegenheden en verkopers van spullen te vinden.

Het strand ligt vlak bij het vliegveld en Ibiza stad is te bereiken via de weg die langs de zoutmeren (Salines) loopt. Bij het strand is voldoende ruimte om te parkeren. Er is betaald parkeren maar wel vaak de mogelijkheid om in de schaduw te parkeren. Vanaf de parkeerplaats lopen leuke bospaadjes naar het strand.

mooie-stranden-snorkelen-ibiza-tips7. Cala Salada en Cala Saladeta
Ten noorden van San Antonio liggen twee mooie strandjes. Gelegen in de mooi natuur, ver weg van het grote strand in San Antonio. Beide strandjes zijn liggen in een mooie baai met veel begroeiing en rotsen. Het prachtige blauwe water en de mooie ligging zorgen voor een prachtige combinatie. Daarom komen er ook dagjesmensen met bootjes bij de strandjes liggen. Ondanks de wat afgelegen ligging, kan het in de zomer toch redelijk druk zijn. Voor een parkeerplek moet je vaak redelijk op tijd zijn. Desondanks is het Cala Salada strand zeker de moeite waard.

Wil je liever nog meer rust? Dan kan je ongeveer 100 meter over een rotsig pad naar het Cala Saladeta strandje klauteren. Dit strandje is misschien nog wel mooier, mede dankzij de rust. Op dit strand komen met name bewoners van het eiland. Welk een drankje verdient na het bereiken van dit paradijsje? Dan kan je kiezen voor een cocktail van het plaatselijke cocktailkraampje.

cala-salada-mooie-stranden-ibiza-overzicht8. Cala Codolar

Zoek je een kleine rustige baai zonder veel toeristen? Dan is Cala Codolar een aanrader. De mooie baai ligt in een natuurlijke omgeving en heeft een zandstrand met kleine steentjes. Er zijn nauwelijks voorzieningen maar iets anders belangrijks . . . rust.

Ondanks de rust, kan je op het strand toch wat ligbedden en parasols huren. Ook kan je een waterfiets met glijbaan huren. Verder is er een klein strandtentje voor wat drinken en snacks. Je vindt de baai bij het dorpje Cala Codolar in het westen van het eiland.

ibiza-leuke-stranden-snorkelen9. Cala Nova

Een gezellig maar relatief rustig strand is het Cala Nova. Gelegen in het rustigere noorden oosten van Ibiza. Ondanks dat het geen druk georganiseerd strand is, zijn er wel allerlei voorzieningen. Waaronder twee hippe strandtenten. Maar je kunt er ook verschillende watersporten en naar mooie uitkijkpunten wandelen.

Langs het strand is het heuvelig en bij de beide uiteinden zijn rotspartijen. Vanaf hier heb je mooie uitzichten. Ook kan je langs de rotsen mooi snorkelen. Je vindt het Cala Nova strand op ongeveer een kilometer afstand van de plaats Es Canar.10. Cala d’en Serra

Bij het bijna noordelijkste puntje van Ibiza, ligt een mooi verscholen baaitje. Je kunt er genieten van de natuur vanaf twee kleine zandstrandjes. Ze worden omringd door mooi begroeide heuvels en helderblauw water. Ook staan er wat kleine authentieke vissershuisjes. Verder biedt Cala d’en Serra vooral veel rust.

Deze verscholen baai ligt op twee kilometer van Portinatx. Wanneer je richting het oosten rijd, zal je enkele bordjes tegenkomen die je de juiste weg aanwijzen. Veel wegen zijn er niet dus je zult waarschijnlijk vlot het juiste weggetje gevonden hebben.
Doordat er geen voorzieningen zijn is het van belang dat je zelf genoeg zonnebrandcrème, water en eten meeneemt.

mooie-stranden-ibiza-zwemmen11. Het strand van Portinatx

Zoek je een strand dat leuk is met kinderen? Dan kan onder andere het strand van de plaats Portinatx geschikt kunnen zijn. Het ligt namelijk mooi verscholen in een baai waardoor er vaak wat minder golfslag is. Daarnaast zijn er allerlei praktische voorzieningen en zijn er leuke dingen te doen. Zo kan je kiezen uit watersporten zoals snorkelen, waterfietsen en kajakken.

Eigenlijk bestaat het strand uit twee kleinere gedeelten; het wat grotere ’s Arenal Grand en het kleinere ’s Arenal Petit. Al worden de twee gedeelten slechts gescheiden door wat rotsen. Doordat Portinatx een vrij populaire vakantieplek is, kan het soms wel wat druk zijn langs de zee.

mooiste-stranden-ibiza-overzicht12. Naaktstranden op Ibiza

Ook naaktstranden zijn op Ibiza te vinden. Hiervoor kan je terecht op het zuidelijk gelegen Platja d’es Cavallet en het noord oostelijk gelegen S’Aiga Blanca. Naaktstrand Platja d’es Cavallet staat staat zelfs bekend als één van de mooiste stranden van Ibiza.13. Cala Benirras

In het rustige noord westen van het eiland, ligt Cala Benirras. Eén van de mooiste baaien van het gebied. Overdag staat het bekend om het azuurblauwe en heldere water. Dit geeft een tropisch gevoel en geeft extra zicht tijdens duiken en snorkelen. Met name langs de beide rotswanden kan je mooi snorkelen en is van alles te zien.
’s Avonds staat het zandstrand vooral bekend als het “hippiestrand”. Elke zondag komen er namelijk hippies samen om er feest te gaan vieren. Men maakt muziek, danst en geniet van de zonsondergang.

Ondanks de rustige ligging heeft het mooie strand toch verschillende voorzieningen. Zoals verhuur van ligbedden met parasols, buitendouches en strandwachten.

Adres: Lugar Venda de Benirras 154, 07815 Sant Joan de Labritja.

leuke-stranden-ibiza-zwemmen14. Cala Xarraca

Deze mooie baai in het rustige noorden, is vooral een leuke plek voor snorkelen en duiken. Het strandje is namelijk niet zo groot en bedekt met een combinatie van zand en kiezels. Het onderwaterleven is hier juist extra mooi. Mede dankzij het heldere water, de rotswanden en de lage hoeveelheid golven.

De baai biedt faciliteiten als verhuur van ligbedden en parasols (beperkte hoeveelheid), een restaurant en verhuur van waterfietsen. Ook is er een rotsschommel en wordt er geregeld vanaf de hogere rotsen in het water gesprongen.

Cala Xarraca ligt vlakbij de plaats Portinatx. Het laatste gedeelte van de weg is vrij steil en de parkeerplaats is klein. Op tijd naar de baai vertrekken kan dus verstandig zijn.

mooie-stranden-ibiza-vakantie15. Cala Conta

Eén van de populairste stranden die buiten een badplaats liggen, is het Cala Conta. Met name door de prachtige ligging op een landtong, de omgeving en het heldere water. Voor het mooie strand liggen meerdere eilandje in zee wat de omgeving extra sfeer geeft. Dankzij de populariteit heeft het strand diverse voorzieningen. Zo kan je er ligbedden en parasols huren en zijn er restaurants, barretjes, toiletten, douches en strandwachten. Ook is het strand toegankelijk voor mindervaliden.

Eigenlijk bestaat het strand uit twee gedeelten. Eén omringd door rotsen en de ander door mooie zandduinen. Cala Conta ligt in de buurt van San Antonio in het westen van het eiland. Het is bereikbaar per auto, bus en veerboot.

mooiste-stranden-ibiza-snorkelen

 

 

Via de volgende link vind je het overzicht met de mooiste badplaatsen op Ibiza. Of bekijk via de onderstaande fotoknop alvast eens welke hotels er zoal op het eiland zijn.

 

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl