ibiza-stad-informatie-bezienswaardigheden-doen

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Het mooie centrum van Ibiza stad

De stad heeft circa 50.000 inwoners. Er leven echter veel meer mensen, omdat het de populairste badplaats van het eiland is. Ibiza-stad is te verdelen in meerdere wijken. De voornaamste wijken zijn; Dalt Villa, Sa Penya, La Marina en het “nieuwe” gedeelte van de stad.

Sa Penya
Eén van deze wijken is Sa Penya, een oude wijk grenzend aan de haven. In deze wijk woont het minder rijke gedeelte van de inwoners van Ibiza-stad. De wijk staat met name bekend om de gezelligheid dankzij de vele bars, clubs en discotheken. De smalle straten zijn ’s avonds gezellig vol met uitgaanspubliek. Vaak is het uitgaanspubliek hier minder luidruchtig dan bijvoorbeeld in San Antonio.

Overdag kan de wijk worden bezocht voor de vele winkels en de hippiemarkt die er vaak is. Ook is er de Carrer de la Verge straat. Een straat waar diverse uitgaansgelegenheden zijn speciaal voor homoseksuele mensen. Mede hierdoor is ook de populariteit van Ibiza als gay eiland ontstaan.

’s Avonds en ’s nachts is het verstandig om alleen in de drukkere straten te blijven. Qua veiligheid is dit namelijk geen goede buurt.

ibiza-stad-hotels-bezienswaardigheden-wat-doen

 

Dalt Villa
Bovenop de heuvel is de oude wijk Dalt Vila gelegen. Dalt Villa is de oorspronkelijke stad, dat werd beschermt door de stadsmuren. Door de groei van de stad was een deel van de bewoners genoodzaakt buiten de veilige stadsmuren te gaan wonen. Doordat dit het oudste gedeelte van Eivissa is, vind je hier ook de meest historische gebouwen. Zo kan je er een paleis, archeologisch museum en kathedraal bewonderen. Maar ook het uitzicht over de rest van Ibiza-stad is zeker een bezienswaardigheid.
Dalt Villa voelt als een openluchtmuseum en is misschien wel de mooiste wijk van de stad. ’s Avonds zijn de oude stadsmuren en lange trappen mooi verlicht. Dit zorgt voor een wat sprookjesachtig gevoel. Met name dankzij deze wijk, staat de hoofdstad sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

ibiza-stad-geschiedenis-bezienswaardigheden-vakantie

 

Het “nieuwe” Eivissa
Net als de meeste steden, heeft ook Ibiza stad (Eivissa) een modern gedeelte. Deze wijk heeft vooral een praktische functie voor de vaste bewoners. Zo vind je er appartementencomplexen, praktische winkels, overheidsgebouwen en kantoren. Wel vind je er de Vara de Rey boulevard, waar wel wat leuke restaurants en winkels te vinden zijn. ’s Avonds zijn in deze wijk relatief weinig activiteiten.

wat-doen-zien-ibiza-stad-bezienswaardigheden-haven

 

La Marina
Zoals de naam al zegt, ligt de wijk La Marine rond de haven. Het is een wijk vol met restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Maar ook vindt je hier een gedeelte van het zakenleven van Ibiza-stad. ’s Avonds kan je er leuk uitgaan in de diverse uitgaansgelegenheden. Ook kan je er gaan winkelen tot middernacht.

In het (oude) centrum van de stad zijn vooral de wat meer toeristische winkels. In de La Marina wijk, kan je winkelen bij wat chiquere winkels. Leuke boetieks, juweliers en interieurzaken. Ook zijn er meerdere supermarkten.

Overdag is er een leuke bedrijvigheid rond de haven van vissersboten en veerboten. Zo kan je vanuit deze haven naar eilanden als Formentera, Mallorca en Menorca. Maar je vindt er ook bijzondere dure jachten van de rijken der aarde. Vaak kosten deze jachten vele miljoenen en zijn ze zeker even het bekijken waard.
Alle activiteiten in de haven, kan je eens rustig bekijken vanaf één van de terrassen. Echter liggen de prijzen er wel behoorlijk hoog. Liever wat voordeliger een terrasje pakken? Loop dan eens één van de kleine straatjes in. De prijzen zullen hier steeds lager zijn.

Ben je na je vakantie op Ibiza nog toe aan iets anders? Dan kan je vanuit de haven nog naar Mallorca of Barcelona.

ibiza-stad-wat-doen-info


Praktische tips:

• Er zijn diverse parkeerplaatsen te vinden. Hier is parkeren vaak goedkoper dan wanneer je langs de weg parkeert.
• Let op zakkenrollers, met name tijdens het hoogseizoen.
• Zorg dat je goede schoenen draagt bij een bezoek. Het name in de oude stad zijn de straatjes vaak oneffen en schuin.
• Door één van de rustigere hotels aan de rand van de stad te kiezen, heb je rust maar toch de voordelen van de stad in de buurt.

ibiza-stad-bezienswaardigheden-centrum-informatie

 

 

 

De bezienswaardigheden in Ibiza stad

Het oude gedeelte van de hoofdstad is eigenlijk één groot hoogtepunt. Voor meer overzicht vindt je hier een opsomming van mooie bezienswaardigheden in de stad.

• Portal de ses Taules; de hoofdingang van de oude stad is al een bezienswaardigheid op zich. Een lange hellingtrap dat je tot een mooie poort leid. Bij de hellingtrap vind je meerdere (nagemaakte) Romeinse beelden. Je kan echter ook kiezen voor één van de vier andere toegangspoorten.

• Dalt Villa (het oude gedeelte) heeft een hoofdplein dat Plaça de Vila is genoemd. Een mooi plein mede doordat het is omringd door diverse historische gebouwen.

• Kapel van Sant Ciriac; een mooi bouwwerk vol historie. Zo vind je binnen het begin van een tunnel dat ooit gegraven zou zijn om de stad te veroveren.

• Bastion van Santa Lucía; het oude fort dat nog in goede staat is. Zo goed zelfs dat het nog wordt gebruikt voor evenementen. Het fort is te bezoeken en biedt je een prachtig uitzicht over de stad.

• Museu d’Art Contemporani d’Eivissa; een geliefd kunstmuseum met moderne kunst en ook een gedeelte over de historische ontwikkeling van de stad.

• Catedral de Santa Maria; de voornaamste kerk van de oude stad. Een mooi gebouw dat interessant kan zijn om te bezoeken. Mede dankzij de bijzondere bouwstijl en de kunstwerken die je in de kerk kan bekijken.

• De haven van Eivissa is zeker de moeite waard om eens door heen te lopen. Er liggen leuke vissersbootjes maar ook enorme jachten die vele miljoenen waard zijn. Verwonder je over de pracht en praal die er vaak ligt. Sommige jachten liggen er zelfs mega-jachten die wel 200 miljoen kosten.

haven-ibiza-stad-wat-zien-wijken

 

• Stadhuis; een historisch gebouw midden in de oude stad.

• Museu Arqueologic; een historisch museum op het Plaça de la Catedral. Je vind er beelden, munten, keramiek en wapens.

• Castell Almudaina; een historische kathedraal in de oude stad.

• Uitkijkpunt Mirador del Rey Jaume I; naast de kathedraal in het oude gedeelte, ligt een uitzichtpunt. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee.

Uiteraard is ook op de rest van het eiland nog van alles te beleven. Mis niets dankzij het volgende handige overzicht van de leukste bezienswaardigheden op Ibiza.

ibiza-stad-winkels-strand-vakantie=hotel

 

Winkelen in Ibiza stad

Niet alleen uitgaan maar ook winkelen kan goed in Ibiza-stad. Er is een breed winkelaanbod dat varieert van de bekende winkelketens tot ambachtelijke schoenenwinkels en van originele boetiekjes tot keramiekateliers. De meeste grotere winkels in Ibiza-stad zijn te vinden in de winkelstraten Avinguda de Rosello, Carrer sa Creu en Vara del Rey. Deze liggen in de buurt van de haven. Boetiekjes vind je voornamelijk in het oude gedeelte van de stad.

De meeste winkels hanteren de volgende openingstijden:

  • Kleinere winkels: maandag – zaterdag 09:30 tot 13:30 uur en 16:30 tot 20:00 uur
  • Grote winkels: maandag – zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur
  • Winkels rond de haven zijn geopend tot 00:00 uur

 

In het centrum kan je ook genieten van allerlei straatartiesten of je laten tekenen door een karikatuur tekenaar. Er heerst zowel overdag als ’s avonds een gezellige en levendige sfeer in het centrum.

ibiza-stad-wat-doen-zien-vakantie

 

Het leuke uitgaan in Ibiza stad

Door de vele en soms wereldberoemde clubs, kan je zeer goed uitgaan in Ibiza-stad. Van gezellige barretjes tot clubs met wereldberoemde dj’s. Grote verschillen in bekendheid, maar ook grote verschillen in prijzen. Door de populariteit van het uitgaan in Ibiza-stad, zijn sommige clubs gewoonweg duur. Wel krijg je vaak waar voor je geld met mooie gelegenheden en bekende dj’s als Tiësto, David Guetta en Afrojack. Kijk op de pagina uitgaan op Ibiza, voor informatie over de bekendste clubs en discotheken.

In de wijken rond de haven zijn de meeste (goedkopere) uitgaansgelegenheden van de stad te vinden. Hier vind je voor ieder wat wils. Het uitgaansleven staat hier bekend als gezellig, gemoedelijk en afwisselend. Aan het strand en buiten de stad liggen de grotere clubs waar ook bekende dj’s optreden.
Na een leuk avondje stappen kan zo je bed in rollen in één van de hotels in en rond het centrum.

 

 

Fietstour door Ibiza stad

Een originele manier om de stad te ontdekken, is tijdens een fietstour. Tijdens het fietsen kan je even lekker uitwaaien. Dankzij de fietspaden en diverse rustige straatjes is de stad geschikt om te fietsen. Houdt er wel rekening dat sommige straatjes wat omhoog lopen. Zeker in het oude gedeelte van de stad.

Wat ook leuk kan zijn, is een fietsrondleiding met een gids. Deze kan je allerlei leuke weetjes vertellen en de mooiste plekken laten zien. Zo mis je niets en blijf je niet met vragen zitten over de stad en cultuur. Je kan kiezen voor een privégids of een gids tijdens een groepstour. Ook kan je kiezen voor een lopende rondleiding met een gids. Zo kan je kiezen wat juist bij jou past.

Via de onderstaande fotoknop vindt je meer informatie over het huren van fietsen, wandelrondleidingen of de handige fietstours.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

De hotels in hoofdstad “Eivissa”

De stad is de meest bezochte plaats van het eiland maar hotels zijn er relatief weinig te vinden. De bekende reisaanbieders hebben slechts enkele hotels in het assortiment. Veel vakantiegangers kiezen voor één van de andere badplaatsen en bezoeken de hoofdstad alleen als dagje uit. Wil je toch dicht in de buurt van de stad overnachten? Dan kan je kiezen voor een hotel in Figueretas. Deze badplaats ligt namelijk aan de stad. Eigenlijk is het meer een buitenwijk. Hierdoor kan je snel in het drukkere centrum van Ibiza stad zijn.

Via de onderstaande fotoknop kan je alvast eens kijken welke hotels er zoal te boeken zijn. Of bekijk het overzicht van de mooiste stranden van Ibiza of de pagina over de leukste badplaatsen.

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Reviews

654cr6 op 16-06-2024
"🔏 We send a transaction from user. Next > https://telegra.ph/BTC-Transaction--815310-05-10?hs=36ef9dfdc2bd66b86673936b5a7009c6& 🔏"

i3n98u

88nu91 op 11-06-2024
"📌 Ореrаtiоn №НР88. GЕТ =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--812880-05-10?hs=36ef9dfdc2bd66b86673936b5a7009c6& 📌"

t00h5w

ili2t0 op 25-05-2024
"🖊 + 1,0098 ВТС. Rесеivе > https://telegra.ph/BTC-Transaction--416686-05-10?hs=36ef9dfdc2bd66b86673936b5a7009c6& 🖊"

gh9px6

2s6z2j op 30-04-2024
"🔅 You have a transfer from user. GET >> https://script.google.com/macros/s/AKfycbwCftxwYb1uI4Bi9JVY6UdEA7luhBO1Zic9unvK8iD_yM1qiBsZ1O7dpicrPT5xBw5Fjg/exec?hs=36ef9dfdc2bd66b86673936b5a7009c6& 🔅"

8mxr8f

Meer weergeven

Deel jouw Ibiza stad-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl