Ibizaontdekker » San Antonio

San Antonio informatie

Een badplaats met voor ieder wat wils, San Antonio. Vroeger een vissersdorpje, tegenwoordig uitgegroeid tot één van de populairste badplaatsen op Ibiza. Met name onder Engelse toeristen en jongeren is San Antonio geliefd. Gelegen in een groene en heuvelachtige omgeving. Je hebt er de keuze uit vele winkels, uitgaansgelegenheden en watersportmogelijkheden.

Centrum van San Antonio

Het centrum van San Antonio is gelegen langs de haven. Tussen de haven en het centrum, ligt een mooie brede wandelboulevard. Tussen de begroeiing en de diverse fonteinen vind je op de boulevard diverse terrassen, vanwaar je een leuk uitzicht hebt op de haven. Vanaf de boulevard lopen diverse winkelstraatjes die je het centrum inleiden. Naast de diverse (toeristen)winkeltjes, vind je ook vele cafés en (Engelse) pubs in het centrum. De meeste gecentreerd rondom de Barstreet.

Het bruisende San Antonio biedt voor ieder wat wils, behalve rust. Rustzoekers kunnen beter kiezen voor het noorden van Ibiza of plaatsen zoals Cala Llonga of Cala Vadello. Echter kan deze plaats wel leuk zijn eens te bezoeken en Ibiza als party eiland te zien.

uitgaan San Antonio

Stranden bij San Antonio

Elke ochtend wordt het centrum en de stranden schoongemaakt. De stranden zijn van goede kwaliteit en er zijn vaak goede voorzieningen zoals douches en toiletten. Ook zijn er veel mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Het water langs het zandstrand is mooi helder en blauw van kleur. Het water wordt langzaam dieper waardoor het strand ook geschikt is voor kinderen. Voor wat meer rust, kan je ook kiezen voor één van de strandjes net buiten San Antonio. Je kan je hier goedkoop naar te laten brengen met één van de taxibootjes.