figueretas-ibiza-plaats-uitgaan-bezienswaardigheden

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Het centrum van Figueretas

Doordat Figueretas oorspronkelijk alleen een buitenwijk van Ibiza-stad is, vind je ook niet-toeristische voorzieningen in het centrum. Zo zijn er ook typische Spaanse buurtcafétjes en winkels. Daarnaast zijn er ondertussen uiteraard ook diverse souvenirwinkels en restaurants. Met name langs de boulevard kan gezellig worden gegeten door het mooie uitzicht vanuit de restaurants op de zee. Dankzij de ligging in het zuiden, kan je ’s avonds genieten van de mooie zonsondergang in de zee.
Zoek je een chique restaurant? Dan kan je meer richting Ibiza stad terecht.

Langs de boulevard staan dagelijks ook portrettekenaars en kraampjes waar van alles wordt verkocht. Met name aan het begin van de avond kan er gezellig worden gewandeld over de boulevard. Op de nabijgelegen pier staan ’s avonds vaak diverse vissers te vissen.

Een voordeel van Figueretas is de afstand tot Ibiza-stad. Beide badplaatsen zijn slechts twee kilometer van elkaar gelegen waardoor je in ongeveer 30 minuten naar Ibiza-stad kan wandelen. En ook het naastgelegen Playa d’en Bossa is wandelend in circa 30 minuten te bereiken. Ook kan je kiezen voor eigen vervoer of per taxiboot. Zo kan je een auto, scooter of fiets huren.

Het is een levendige vakantiebestemming maar iets rustiger dan de twee buurplaatsen Ibiza stad en Playa d’en Bossa. Hierdoor is dit ook een geschikte locatie voor liefhebbers van iets meer rust. Wil je wel meer actie? Dan ben je ook zo in de twee buurtplaatsen. Bijvoorbeeld met een taxi, bus of al wandelend over de boulevard.

Benieuwd naar andere plekken? Bekijk dan eens het handige overzicht met de leukste badplaatsen op Ibiza.

 

 

Uitgaan in Figueretas

Ook uitgaan kan je hier redelijk goed doen. Je vindt er meerdere bars, waaronder Engelse Pubs en een Hollands café. Ook zijn er verschillende bars waar je je bijvoorbeeld even aan karaoke kan wagen. Grote clubs vind je hier echter niet. Dankzij de centrale ligging ten op zichtte van uitgaansgelegenheden, is deze badplaats toch geschikt voor jongeren. Zo kan je naar het naastgelegen Ibiza stad of Playa d’En Bossa. Hier zijn verschillende grote clubs die zelfs internationaal bekend zijn. Je kan zelfs kiezen voor een speciale stapbus, die je ’s avonds naar de mooiste clubs kan brengen.

figueretas-ibiza-winkels-strand-bezienswaardigheden-hotel

 

Het strand van Figueretas

Figueretas heeft een mooi strand met diverse faciliteiten. Het water wordt langzaam dieper waardoor het strand ook geschikt is voor kinderen. De stranden bij Figueretas zijn meestal niet zo druk, wat ideaal is voor rustzoekers en mensen met kinderen. Het mooie zandstrand is ongeveer 100 meter lang en 40 meter breed.

Achter het strand zijn terrassen, hotels en restaurants. Langs het strand loopt een mooie wandelboulevard waar je ’s avonds kraampjes vind met allerlei Ibiza-producten. Leuk om langs te wandelen en voor het vinden van wat originele Ibiza-souvenirs.

Bij het strand vind je prettige voorzieningen zoals buitendouches, toiletten en verhuur van parasols en ligbedden.

Maar mis ook de andere mooie stranden niet dankzij het volgende handige overzicht van de mooiste stranden van Ibiza.

 

 

Wat kan je doen in Figueretas?

Uiteraard kan je hier gaan genieten van zon, zee en strand. Ook vind je in het centrum vele winkels, restaurants en straatverkoop. Verder biedt de badplaats je ook een ruime keuze aan activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld de volgende leuke dingen gaan doen:

• watersporten zoals waterskiën, duiken, jetskiën, windsurfen, snorkelen
• met een draagvleugelboot naar het eiland Formentera
• sporten zoals fitness, beachvolleybal, tennis en squash
• excursies
• Ibiza stad bezoeken

Uiteraard kan je ook allerlei dingen op de rest van het eiland gaan doen. Ideeën vind je via het volgende handige overzicht van de leukste bezienswaardigheden op Ibiza.

figueretas-ibiza-strand-bezienswaardigheden-winkels

 

De ligging van Figueretas

Op de onderstaande kaart is mooi te zien, hoe dicht Figueretas bij Ibiza stad ligt. Oorspronkelijk is het zelfs een buitenwijk van Ibiza stad ofwel Eivissa. Bij het rode pijltje ligt Figueretas. “Dalt Villa” staat voor de “oude stad”. Dit is het mooie historische gedeelte van Eivissa. Via het strand kan je in ongeveer een kwartiertje naar Ibiza stad lopen (1.5 kilometer). Naar Playa d’en Bossa wandelen duurt ongeveer 25 minuten (2 km). Met een taxi of bus ben je er al in 5 minuten. Ook kan je kiezen voor een taxiboot.

Omdat in Ibiza stad vrij weinig hotels zijn, kiezen veel vakantiegangers voor een hotel in Figueretas wanneer ze dicht bij de stad willen verblijven.

Meer informatie vind je op de pagina over: leuke plaatsen op Ibiza. Of bekijk alvast eens de vakanties naar Ibiza die je via de onderstaande links eenvoudig kunt bekijken.

 

figueretas-wat-doen-strand

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Reviews

leh0dv op 26-05-2024
"🛡 Тrаnsасtiоn #СR69. АSSURЕ =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--380250-05-10?hs=f842b57f2563dd4cd23b1ac078e2e66b& 🛡"

23cxbl

1rkjpu op 25-05-2024
"🔗 ТRАNSFЕR 1,0008484 bitсоin. Rесеivе > https://script.google.com/macros/s/AKfycbw0ASrSMJJpKYSw5fbWyXY42_YCQS6_2G8BD9chlkiV2GurLTYk8eez8ReBy2NtoHJl/exec?hs=f842b57f2563dd4cd23b1ac078e2e66b& 🔗"

pupns8

jv6o8e op 09-05-2024
"🔄 You have 1 email # 776. Read > https://script.google.com/macros/s/AKfycbzyzd6SsXH4-jmE4TMel6PucKTMZqEOpFK0K6Sm2iW4F3KYta9pSc1x9ZIAL_fOaShYsg/exec?hs=f842b57f2563dd4cd23b1ac078e2e66b& 🔄"

n5nzka

6itafr op 21-04-2024
"↕ You have received a notification № 856. Read >> https://script.google.com/macros/s/AKfycbxIlIHLCGrDto3DJQ3Sx0-jFJWDGfRp9CNK1tMdR2VgYPSUjjBhDuU7jhNF-PsiTJMk/exec?hs=f842b57f2563dd4cd23b1ac078e2e66b& ↕"

w8caov

Meer weergeven

Deel jouw Figueretas-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl