campings-ibiza-overzicht-kamperen-informatie

 

Wil je graag eens kamperen op Ibiza? Dat is geen probleem. Er zijn namelijk vijf campings en je hoeft niet alle kampeerspullen mee te nemen. Zeker grote spullen zoals een tent, zijn lastig mee te nemen in het vliegtuig. Daarom zijn er diverse glampingtenten, bungalows, trekkershutten en caravans te huren. Vaak in de hippie-achtige stijl die je vaker ziet terug komen op Ibiza. Dankzij de kampeeraccommodaties kan je kamperen maar hoef je toch niet zoveel kampeerspullen mee te nemen.

Ook kan je gebruik maken van verschillende voorzieningen. Zo is er soms een zwembad, restaurant, gezamenlijke keuken, snackbar, WiFi, autoverhuur en fietsverhuur.

 

Overzicht van campings op Ibiza

Op veel van de campings heerst het authentieke hippie-achtige Ibiza-gevoel. Om de camping te vinden die bij je past, vind je hieronder een overzicht van de vijf campings op Ibiza:

Camping San Antonio
Net buiten de bruisende badplaats San Antonio, ligt Parco Ibiza. Een voormalige camping waar je tegenwoordig kunt overnachten in allerlei glamping accommodaties. Het moderne resort biedt de luxe van glamping maar de sfeer van een camping. Uiteraard met de leuke “Ibiza-vibe”.

Het stijlvolle glampingresort ligt vlakbij de San Antonio baai waar je leuk kan zwemmen en snorkelen. Zwemmen kan ook in het zwembad van de camping. Verder zijn er voorzieningen zoals een restaurant, ontbijtmogelijkheden, sportfaciliteiten, fietsverhuur en WiFi.Camping Cala Nova

In het noord oosten van het eiland ligt de gezellige familiecamping Cala Nova. De naam is afkomstig van het nabij gelegen plaatsje Cala Nova. Overnachten kan er op kampeerplekken of in accommodaties zoals bungalows en tipitenten. Je kunt er genieten van de het dorp, de natuur en het strand in de directe omgeving. Maar op de camping zijn ook voorzieningen zoals een speeltuin, restaurant, bar, barbecues, WiFi en geregeld livemuziek.Camping Es Cana

Net buiten het oostelijke gelegen badplaatsje Es Canar ligt camping Es Cana. Een nette maar vrij eenvoudige camping. Wel is er een ruim aanbod van overnachtingaccommodaties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor tenten, bungalows, tipi-tenten, een caravan en kampeerplekken. Naast het fijne weer, de rust, Es Canar en het nabij gelegen strand, kan je ook genieten van het zwembad en het restaurant.Camping La Playa Ibiza

In het noord oosten van Ibiza bij het plaatsje Cala Martina, ligt bijna direct aan de kust de camping La Playa Ibiza. Je kunt er nog wat de hippiesfeer ervaren waar het eiland onder andere bekend om staat. Er heerst meestal nogal veel gezelligheid en een vrije sfeer. Hierdoor kan het een wat minder geschikte kampeerplekken voor gezinnen zijn. Houd je wel van een feestje? Dan kan het juist een extra leuke plek zijn.
Mede dankzij de ligging aan het strand en het restaurant dat de hele dag geopend is. Ook zijn er drie keer per week optredens.Camping Cala Bassa

In het westen van Ibiza bij de levendige badplaats San Antonio, ligt de kleine camping Cala Bassa. Ondanks dat het bij de levendige badplaats ligt, kan je er genieten van fijne rust. Het ligt namelijk midden in de natuur en vlakbij een mooi strand. Bij het strand zijn verschillende watersporten te doen. Cala Bassa biedt voorzieningen zoals WiFI, fietsverhuur, een bar en een restaurant.
Je kunt er kamperen in je eigen tent maar ook kiezen voor het gemak van een bungalow, chalet en verschillende soorten tenten.

 

Houd er wel rekening mee dat sommige camping wat buiten een plaats kunnen liggen. Hierdoor heb je een fijne rust maar heb je wel een vervoersmiddel nodig wanneer je het eiland wilt gaan verkennen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een auto, scooter, quad, fiets of de buslijnen. Wel liggen vrijwel alle campings bij de kust waardoor je zelfs lopend naar het strand kan. Ook ligt er meestal wel een plaats op loopafstand.

campings-ibiza-kamperen-reserveren-boeken

 

De websites van de campings zijn niet altijd zo duidelijk en vaak niet in het Nederlands. Daarom kan je ook eenvoudig zoeken en boeken via de onderstaande ANWB campingsite.

 

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

 

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl