hotels-ibiza-informatie-boeken-hostels

 

De voordelen van een Bed and Breakfast op Ibiza

Een overnachting in een Bed and Breakfast kan er voor zorgen dat je extra tot rust komt tijdens je vakantie. Het is er namelijk vaak een stuk rustiger dan in hotels. Ook kan je vaak wat meer de echte sfeer van het land proeven. Ten slotte is het een wat originelere manier van overnachten. Een Bed and Breakfast heeft namelijk vaak een eigen stijl en minder de standaard inrichting van veel hotels. Ook de locatie is vaak wat authentieker. Zo vind je vooral in het rustige noord oosten van Ibiza diverse Bed and Breakfasts en kleinschalige hotels.

Ibiza biedt vele mogelijkheden om een Bed and Breakfast te kiezen als vakantie adres. Waar voorheen veel B&B’s bij mensen in huis waren, bestaan tegenwoordig de accommodaties meer uit een bijgebouw of zelfs apart appartement. Hierdoor zijn de verschillen tussen vakantiehuizen en B&B’s kleiner geworden. Wel zie je nog steeds vaak dat B&B’s nog meer een authentieke uitstraling hebben, passend bij de cultuur.

Een nadeel van een Bed and Breakfast kan de inrichting zijn. Waar hotels en vakantiehuizen vaak neutraal zijn ingericht, hebben B&B’s vaak een meer huiselijke inrichting. Dit kan nog wel eens tot smaakverschillen lijden.

puerto-de-sant-miguel-ibiza-port-badplaats-rustig

 

De mogelijkheden van een Bed and Breakfast

Ook al kies je voor een B&B, je hoeft niet altijd luxe in te leveren. Je kunt namelijk ook een Bed and Breakfast huren met een zwembad. Ook kan je soms kiezen om een ontbijt te laten verzorgen. Verder bieden veel B&B’s voorzieningen zoals:

• WiFi
• balkon of een tuin met terras
• eigen keuken
• BBQ-voorzieningen
• toeristische informatie

 

 

Waar kan je een Bed and Breakfast boeken?

Het ondertussen bekende Nederlandse bedrijf Eliza was here biedt unieke overnachtingsaccommodaties aan. Met de bekende slogan; “Waar iedereen rechts afslaat, sla ik linksaf” zijn ze ondertussen in diverse landen actief. Via deze vakantieaanbieder vind je unieke accommodaties. Uiteraard niet tussen de feestende jongeren of drukke hotels. In het aanbod op Ibiza vind je vooral appartementen of vakantiehuizen in de natuur of de wat rustigere dorpen. Het aanbod is deels te vergelijken met een Bed and Breakfast. Daarom kan het handig zijn om ook eens in dat aanbod te speuren. Via de fotoknop op de pagina kan je de B&B’s alvast eens bekijken.

Ben je op zoek naar een extra luxe vakantie? Dan kan je ook een villa huren op Ibiza. Meer informatie vind je via: huurhuizen en villa’s op Ibiza.

 

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl