Ibiza heeft één vliegveld; het Eivissa Airport. Deze naam is afkomstig van de officiële naam van Ibiza-stad, Eivissa. Het vliegveld ligt een kleine tien kilometer van Ibiza-stad, in het zuiden van het eiland. Het is een vrij klein vliegveld met één ruime terminal. Ondanks de kleine omvang worden meerdere miljoenen reizigers per jaar vervoert door ruim 40 vliegmaatschappijen. Het landen en opstijgen gebeurd op één start- en landingsbaan.

Na de landing zal je al snel de chique kant van het eiland ontdekken. Tijdens het taxiën zal je namelijk vaak langs diverse privé vliegtuigen rijden. Deze zijn van grote sterren zoals dj’s als Martin Garrix, Tiësto en Armin van Buuren. Op de zijkanten staan geregeld de namen van de artiesten. Leuk om bij langs te rijden.

Voor je vertrek kan je winkelen in twee dutyfree winkels. Of in één van de andere winkels. Ook zijn er verschillende restaurants te vinden waaronder de fastfood gigant Burger King. Gezien de omvang van het vliegveld, bied het een groot aanbod van winkels en restaurants. Waaronder duty-free winkels, kledingwinkels, een toeristenwinkel, een vestiging van de Burger King en verschillende soorten restaurants en cafés.

vliegveld-ibiza-informatie-winkels

 

Vervoer van en naar vliegveld Ibiza

Het vliegveld is goed te bereiken via de twee hoofdwegen PM-801 en PM-803. Je kan kiezen voor verschillende vervoersmiddelen van en naar het vliegveld. Zo kan er een auto worden gehuurd, een taxi worden genomen of één van de buslijnen nemen. Heb je een vakantie geboekt via een reisorganisatie, dan is het reispakket vaak inclusief transfer. In dat geval kan je de juiste touringcar opzoeken en deze zal vervolgens de reizigers van de reisorganisatie naar de hotels vervoeren.

Ook kan je kiezen voor een taxi. Dit is vaak het meest praktisch maar de prijzen liggen hoger dan voor de bus. Een ritje van 20 minuten kost ongeveer € 20,-

Ook kan je er voor kiezen om een auto te huren bij het vliegveld. Hiervoor zijn er verschillende bekende autoverhuurbedrijven te vinden. Ook kan je alvast van te voren een auto reserveren. Dat scheelt tijd en biedt je de zekerheid op een beschikbare auto naar wens.

 

Bussen van en naar het vliegveld

Je kan ook kiezen voor één van de bussen. Dit is de goedkoopste optie. Er komen drie buslijnen langs het vliegveld; lijn 9, 10 en 24.

Buslijn 9: stopt onder andere in San José en San Antonio. Deze bus rijd elk heel uur en alleen van 1 juni t/m 30 september.

Buslijn 10: kan je vervoeren via Sant Jordi de ses Salines naar Ibiza-stad. Stopt onder andere bij het Ibiza bus station, de ferry port van Formentera en San Jorge. Deze bus rijd elke 20 minuten (van april tot eind oktober).

Buslijn 24: rijd onder andere langs het vliegvel, Santa Eulària en Cala Nova. Deze lijn rijd alleen van 1 juni tot en met 30 september. Het vertrekt elk heel uur vanuit Cala Nova en vanaf het vliegveld.

 

Geschiedenis van het vliegveld

Oorspronkelijk is het vliegveld gebouwd om militaire redenen tijdens de Spaanse burgeroorlog. Na enkele jaren is er begonnen met het aanbieden van toeristische vluchten. Echter is dit na enkele jaren weer stop gezet Het vliegveld is vervolgens tot 1959 niet meer in gebruik geweest. Vanaf dat moment is het heropend doordat het toerisme begon toe te nemen.
Ondertussen is er in de loop der jaren steeds verder uitgebreid en gemoderniseerd. Ondertussen verwerkt het vliegveld maar liefs 6.5 miljoen reizigers per jaar.

vliegveld-ibiza-informatie-winkels

 

Hoe lang duurt de vlucht?

Gemiddeld duurt de vlucht van Nederland naar Ibiza 2 uur en 35 minuten. Deze vliegtijd kan wat variëren door factoren zoals de windrichting, het type vliegtuig en de route. Meestal zal de vlucht gemaakt worden zonder tussenstop. Soms wordt er echter een tussenstop gemaakt in Palma de Mallorca. In dat geval duurt de reis ruim 3 uur.
Vanuit Nederland kan je vanaf de vliegvelden in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Groningen (Eelde) naar Ibiza vliegen.

 

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl