Ibizaontdekker » Plaatsen » San Antonio

San Antonio vakantie informatie

Een badplaats met voor ieder wat wils, San Antonio. Vroeger een vissersdorpje, tegenwoordig uitgegroeid tot één van de populairste badplaatsen op Ibiza. Met name onder Engelse toeristen en jongeren is San Antonio geliefd. Gelegen in een groene en heuvelachtige omgeving. Je hebt er de keuze uit vele winkels, uitgaansgelegenheden en watersportmogelijkheden.

Deze badplaats heet officieel Sant Antoni de Portmany maar wordt meestal San Antonio genoemd. De naam Portmany is afgeleid van Portus Magnus wat staat voor “grote haven”. Dit verwijst naar de grote jachthaven. Qua omvang is het de één à grootste plaats van het eiland. Het heeft ongeveer 22.000 inwoners. Tijdens het hoogseizoen komen hier echter vele duizenden “tijdelijke inwoners” bij.

Het levendige centrum van San Antonio

Het centrum van San Antonio is gelegen langs de haven. Tussen de haven en het centrum, ligt een mooie brede wandelboulevard. Tussen de begroeiing en de diverse fonteinen vind je op de boulevard diverse terrassen, vanwaar je een leuk uitzicht hebt op de haven. Vanaf de boulevard lopen diverse winkelstraatjes die je het centrum inleiden. Naast de diverse (toeristen)winkeltjes, vind je ook vele cafés en (Engelse) pubs in het centrum. De meeste gecentreerd rondom de Barstreet. Uitgebreid winkelen kan je hier wat minder goed. Daarvoor zal je naar Ibiza stad moeten gaan.

Het bruisende San Antonio biedt voor ieder wat wils, behalve rust. Rustzoekers kunnen beter kiezen voor het noorden van Ibiza of plaatsen zoals Cala Llonga of Cala Vadello. Echter kan deze plaats wel leuk zijn eens te bezoeken en Ibiza als party eiland te zien.

Meer informatie kan je vinden bij het informatiepunt voor toeristen. Dat vind je op de rotonde bij het bekende kunstwerk dat het Ei van Columbus uitbeeldt.

uitgaan-san-antonio-info

 

De stranden bij San Antonio

Elke ochtend wordt het centrum en de stranden schoongemaakt. De stranden zijn van goede kwaliteit en er zijn vaak goede voorzieningen zoals douches en toiletten. Ook zijn er veel mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Het water langs het zandstrand is mooi helder en blauw van kleur. Het water wordt langzaam dieper waardoor het strand ook geschikt is voor kinderen. Voor wat meer rust, kan je ook kiezen voor één van de strandjes net buiten San Antonio. Je kan je hier goedkoop naar toe laten brengen met één van de taxibootjes.

Het hoofdstrand bij het centrum wordt vooral gebruikt door jongeren. Echter zijn er ook enkele strandjes die rustiger zijn en daarom wat geschikter voor stellen en families. Zo kan je bijvoorbeeld naar Sant Antoni Bay. De inwoners zijn hier ook wat mee gericht op families. Maar ook het noorden van San Antonio is minder gericht op feestende jongeren en dus geschikt voor families. Hier vind je verschillende geschikte stranden bij Cala Gracio en Cala Gracioneta. Deze stranden zijn mooi gelegen tussen inhammen in rotspartijen. Hierdoor kan er ook mooi gesnorkeld worden.

centrum-san-antonio-ibiza

Wat kan je doen in San Antonio?

Dit is één van de populairste badplaatsen van Ibiza, daardoor zijn er ook vele activiteiten te doen. Historische bezienswaardigheden kan je er wat minder vinden. Historie vind je veel in de dichtbij gelegen hoofdstad van het eiland, Eivissa. Historisch is wel de Església de Sant Antoni kerk in het centrum. Activiteiten die je zoal kan gaan doen zijn:

• watersporten zoals banaan-varen, waterskiën, parasailen en waterscooter varen
• zwemmen / snorkelen
• Mercat des Clot Mares bezoeken, een leuke overdekte markt met allerlei verse producten
• genieten van de mooie zonsondergangen
• duiken
• flyboarden
• waterfietsen
• zeevissen
• excursie boeken zoals een speedboottocht of een relaxte zeiltocht

Wil je even wat anders dan zon, zee en strand? Dan kan je kiezen voor één van de diverse excursies. Boek bijvoorbeeld een boottocht naar mooie baaien of naar Ibiza stad. Of onderneem een jeepsafari of quadsafari. Sportievelingen kunnen gaan suppen, paard rijden, wandelen door de heuvels of mountainbiken.

 

De grote haven van Sant Antoni de Portmany

De badplaats heeft een grote jachthaven dat vaak vol ligt met mooie boten. De haven is goed onderhouden en heeft een leuke wandelpromenade. Hier kan je even leuk uitwaaien en alle zeilboten en jachten bekijken. Ook kan je in de haven excursies boeken of een taxiboot naar Ibiza stad nemen.

san-antonio-ibiza-uitleg-wat-doen

 

Het uitgaansleven in San Antonio

Deze badplaats is met name populair onder jongeren dankzij de vele uitgaansgelegenheden. Je vind er namelijk vele bars en discotheken. Je zult je hier als jongeren niet snel vervelen en kunt feesten tot in de late uurtjes. Samen met voornamelijk Nederlandse, Engelse, Italiaans en Scandinavische toeristen.

Vaak begint de avond met uiteten gaan. Dat kan in één van de diverse restaurants. Maar je kan ook kiezen voor een snackbar, shoarmatent of een bekende fastfoodketen. Vanaf het strand kan je ’s avonds mooie zonsondergangen zien. sommige strandbarren pakken ondertussen groot uit met onder andere (bekende) dj’s en vuurspuwers. Het bekende Cafe Del Mar is hier wereldberoemd mee geworden.

De tweede helft van de avond breekt het feest los aan het strand en in het centrum. Maar je kan ook naar één van de grote clubs waar geregeld bekende dj’s optreden. Zo kan je bijvoorbeeld naar de volgende clubs:

• club Eden
• Es Paradis
• Plastik Ibiza

 

Via de onderstaande fotoknop kan je alvast eens kijken welke hotels er zoal staan in deze vakantiebestemming. Houdt er wel rekening mee dat tijdens het hoogseizoen er relatief veel Engels jongeren deze badplaats als vakantiebestemming kiezen.