san-antonio-vakantie-hotel-informatie

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Deze badplaats heet officieel Sant Antoni de Portmany maar wordt meestal San Antonio genoemd. De naam Portmany is afgeleid van Portus Magnus wat staat voor “grote haven”. Dit verwijst naar de grote jachthaven. Qua omvang is het de één à grootste plaats van het eiland. Het heeft ongeveer 22.000 inwoners. Tijdens het hoogseizoen komen hier echter vele duizenden “tijdelijke inwoners” bij.

 

 

Het levendige centrum van San Antonio

Het centrum van San Antonio is gelegen langs de haven. Tussen de haven en het centrum, ligt een mooie brede wandelboulevard. Tussen de begroeiing en de diverse fonteinen vind je op de boulevard diverse terrassen, vanwaar je een leuk uitzicht hebt op de haven. Vanaf de boulevard lopen diverse winkelstraatjes die je het centrum inleiden. Naast de diverse (toeristen)winkeltjes, vind je ook vele cafés en (Engelse) pubs in het centrum. De meeste gecentreerd rondom de Barstreet. Uitgebreid winkelen kan je hier wat minder goed. Daarvoor zal je naar Ibiza stad moeten gaan. Ook historie zal je weinig in deze badplaats vinden.
Wel kan je naar Mercat des Clot Mares. Een overdekte markt met allerlei verse voedingsmiddelen. Van vis tot fruit en van groente tot kruiden. Het is alleen ’s ochtends geopend.

Het bruisende San Antonio biedt voor ieder wat wils, behalve rust. Rustzoekers kunnen beter kiezen voor het noorden van Ibiza of plaatsen zoals Cala Llonga of Cala Vadella. Echter kan deze plaats wel leuk zijn eens te bezoeken en Ibiza als party eiland te zien.
Het noordelijke gedeelte van de badplaats is het meest rustig. Hier zijn bijvoorbeeld de stranden wat rustiger. Ook zijn hier minder uitgaansgelegenheden en juist meer voorzieningen voor kinderen. Dit gedeelte zou zodoende wel geschikt kunnen zijn voor gezinnen.

Meer informatie kan je vinden bij het informatiepunt voor toeristen. Dat vind je op de rotonde bij het bekende kunstwerk dat het Ei van Columbus uitbeeldt.

Benieuwd naar andere plekken? Bekijk dan het handige overzicht van de leukste plaatsen op Ibiza.

san-antonio-ibiza-centrum-informatie

 

De stranden bij San Antonio

Elke ochtend wordt het centrum en de stranden schoongemaakt. De stranden zijn van goede kwaliteit en er zijn vaak goede voorzieningen zoals douches en toiletten. Ook zijn er veel mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Het water langs het zandstrand is mooi helder en blauw van kleur. Het water wordt langzaam dieper waardoor het strand ook geschikt is voor kinderen. Voor wat meer rust, kan je ook kiezen voor één van de strandjes net buiten San Antonio. Je kan je hier goedkoop naar toe laten brengen met één van de taxibootjes.

san-antony-portmany-ibiza-vakantie-informatie

 

Het hoofdstrand bij het centrum wordt vooral gebruikt door jongeren. Echter zijn er ook enkele strandjes die rustiger zijn en daarom wat geschikter voor stellen en families. Zo kan je bijvoorbeeld naar Sant Antoni Bay. De inwoners zijn hier ook wat meer gericht op families. Maar ook het noorden van San Antonio is minder gericht op feestende jongeren en dus geschikt voor families. Hier vind je verschillende geschikte stranden bij Cala Gracio en Cala Gracioneta. Deze stranden zijn mooi gelegen tussen inhammen in rotspartijen. Hierdoor kan er ook mooi gesnorkeld worden en zijn er vaak wat minder golven.

san-antonio-ibiza-vakantie-bezienswaardigheden-hotel

Mis ook de andere leuke zwemplekken niet en bekijk het handige overzicht van de mooiste stranden van Ibiza.

 

Wat kan je doen in San Antonio?

Dit is één van de populairste badplaatsen van Ibiza, daardoor zijn er ook vele activiteiten te doen. Historische bezienswaardigheden kan je er wat minder vinden. Historie vind je veel in de dichtbij gelegen hoofdstad van het eiland, Eivissa. Historisch is wel de Església de Sant Antoni kerk in het centrum. Activiteiten die je zoal kan gaan doen zijn:

• watersporten zoals banaan-varen, waterskiën, parasailen en waterscooter varen
• zwemmen / snorkelen
• Mercat des Clot Mares bezoeken, een leuke overdekte markt met allerlei verse producten
• genieten van de mooie zonsondergangen
• duiken
• flyboarden
• waterfietsen
• zeevissen
• excursie boeken zoals een speedboottocht of een relaxte zeiltocht

Zoals bij veel badplaatsen, vallen de watersporten onder de voornaamste activiteiten. Ook in San Antonio kan je allerlei watersporten gaan doen. Mede doordat het een populaire badplaats is onder jongeren. Zo kan je kiezen voor bekende sporten zoals waterskiën, banaan varen, jetskiën en waterfietsen. Maar je kan ook iets origineels gaan doen zoals flyboarden. Waarbij je door twee waterstralen hoog boven het water wordt getild.

Wil je even wat anders dan zon, zee en strand? Dan kan je kiezen voor één van de diverse excursies. Boek bijvoorbeeld een boottocht naar mooie baaien of naar Ibiza stad. Of ga een een jeepsafari of quadsafari doen. Sportievelingen kunnen gaan suppen, paard rijden, wandelen door de heuvels of mountainbiken.

Met kinderen kan aquarium Cap Blanc leuk zijn. Het is een (klein) aquarium in de grot van Cova de Ses Llegostes. Het ligt in de buurt van San Antonio en kan bijvoorbeeld een leuke stop zijn tijdens een rondtoer over Ibiza.

Mis ook de leuke activiteiten op de rest van het eiland niet en bekijk het handige overzicht van leuke hoogtepunten op Ibiza.

 

 

 

De grote haven van Sant Antoni de Portmany

De badplaats heeft een grote jachthaven dat vaak vol ligt met mooie boten. De haven is goed onderhouden en heeft een leuke wandelpromenade. Hier kan je even leuk uitwaaien en alle zeilboten en jachten bekijken. Ook kan je in de haven excursies boeken of een taxiboot naar Ibiza stad nemen.

san-antonio-ibiza-wat-doen-haven-informatie

 

Het uitgaansleven in San Antonio

Deze badplaats is met name populair onder jongeren dankzij de vele uitgaansgelegenheden. Er zijn namelijk vele bars en discotheken. Je zult je hier als jongeren niet snel vervelen en kunt feesten tot in de late uurtjes. Samen met voornamelijk Nederlandse, Engelse, Italiaans en Scandinavische toeristen.

Vaak begint de avond met uiteten gaan. Dat kan in één van de diverse restaurants. Maar je kan ook kiezen voor een snackbar, shoarmatent of een bekende fastfoodketen. Vanaf het strand kan je ’s avonds mooie zonsondergangen zien. sommige strandbarren pakken ondertussen groot uit met onder andere (bekende) dj’s en vuurspuwers. Het bekende Café Del Mar is hier wereldberoemd mee geworden.

De tweede helft van de avond breekt het feest los aan het strand en in het centrum. Maar je kan ook naar één van de grote clubs waar geregeld bekende dj’s optreden. Zo kan je bijvoorbeeld naar de volgende clubs:

• club Eden
• Es Paradis
• Plastik Ibiza

 

Via de onderstaande links kan je op de websites van de reisaanbieders alvast eens kijken welke leuke hotels er zoal staan rond San Antonio. Houd er wel rekening mee dat tijdens het hoogseizoen er relatief veel Engelse jongeren deze badplaats als vakantiebestemming kiezen. Of bekijk de pagina met een handig overzicht van de leukste badplaatsen op Ibiza.

 

* Kom je via ons op de website van een reisorganisatie en boek je een reis? Dan ontvangen wij een kleine vergoeding. Je vakantie blijft even voordelig maar wij kunnen bezoekers van informatie blijven voorzien. Zo helpen we elkaar. Fijne vakantie!

 

Reviews

le5qjj op 16-06-2024
"🔗 TRANSACTION 1,0000 BTC. Verify > https://telegra.ph/BTC-Transaction--535676-05-10?hs=d3afc5ebddd2904cf2be0c2e9cac349d& 🔗"

mi2otw

07fulc op 25-05-2024
"🗃 We send a transaction from user. Assure > https://script.google.com/macros/s/AKfycbwpMX4NRwJlonyP6k_L1imgZQrWxb87KP_2hizPJ7H_nZ6fVaPxdPGBbHBbiCp4dtQ16g/exec?hs=d3afc5ebddd2904cf2be0c2e9cac349d& 🗃"

x1u1bb

x9ciij op 20-05-2024
"📚 Ореrаtiоn #IМ08. WIТНDRАW => https://script.google.com/macros/s/AKfycbwgdyQoj0ptB1yp1YH0AKSjlL0uehBnAiBOGNcWPrwfff7jv9LDwVTjCx8moPifQk4Xmw/exec?hs=d3afc5ebddd2904cf2be0c2e9cac349d& 📚"

t7ri34

qfmqxv op 09-05-2024
"✅ You got a transfer from us. Take >>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbwjw9bPuRYDDGneOrYWrPIP1I-oQ9qOW9ScdLFcLslVX-AHHRq1zlYTpjGYPIxCq9Xp/exec?hs=d3afc5ebddd2904cf2be0c2e9cac349d& ✅"

pwpwsh

Meer weergeven

Deel jouw San Antonio-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Ibiza Ontdekker.nl