Ibizaontdekker » Activiteiten » Bezienswaardigheden

Leuke bezienswaardigheden op Ibiza

Je vindt hier een handig overzicht van leuke bezienswaardigheden op Ibiza. Het eiland biedt uiteenlopende mooie bezienswaardigheden voor jong en oud. Van toeristisch tot cultureel en zowel binnen als buiten. Een overzicht van de meer actieve bezienswaardigheden kan je vinden via de pagina activiteiten.


Hippiemarkt Ibiza
Sinds enkele tientallen jaren wonen er veel kunstenaars, schilders en ontwerpers op Ibiza. Zij werden door het eiland aangetrokken door de vrije en ontspannen sfeer. Uit deze tijd stammen nog steeds de hippiemarkten die tegenwoordig nog op diverse plekken op Ibiza zijn te vinden. Op de hippiemarkten vind je kunstobjecten en handgemaakte kleding, tassen en sieraden.

bezienswaardigheden-ibiza-wat-doen-zien


Cueva de Can Marcà grotten
In het noorden van Ibiza, bij de badplaats San Miguel, ligt één van de bekendste bezienswaardigheden van Ibiza. Het gaat om de Cueva de Can Marçà, indrukwekkende grotten in kliffen langs de zee. Geniet van de prachtige uitzichten onderweg naar de ingang, bekijk de vele stalagmieten en stalactieten in de grotten en luister naar de meertalige uitleg over de piratengeschiedenis van de grotten. De rondleidingen duren circa 40 minuten en kosten ongeveer 10,- voor volwassenen en 6,50 voor kinderen (4 tot 12 jaar).

Tussen 13:30 en 14:30 uur gesloten. Adres: Cueva de Can Marsa, Port de Balansat 07815 Puerto de San Miguel. Bereikbaar per auto, bus of mini treintje. Meer informatie over de grotten vind je via: covadecanmarsa.com.

bezienswaardigheden-ibiza-wat-doen-grotten


Kathedraal Corona la Cuspide
In de badplaats Playa d’en Bossa staat een historische kathedraal omringd door een muur. De kathedraal is te bezichtigen en er is tegenwoordig een archeologisch museum in gevestigd. Ook heb je vanaf de heuvel een mooi uitzicht over de haven en de stad Ibiza.


Ibiza-stad
De grootste bezienswaardigheid is Ibiza-stad. En dat is het zeker niet voor niets. Deze historische stad biedt voor ieder wat wils. Met vele (leuke) winkels, boetiekjes, leuke steegjes en kunstgalerijen. Maar Ibiza-stad heeft ook een bruisende kant met de vele restaurants, barretjes, bekende clubs en vele feesten.
Ibiza-stad is daarnaast een historische stad vol cultuur. Met stadsmuren, poorten, de kathedraal Santa Maria d’Eivissa, musea en andere historische gebouwen. Ook de grote haven en hippiemarkten zijn leuke bezienswaardigheden.

ibiza-stad-hotels-bezienswaardigheden-wat-doen


Zoutvlakten Ses Salinas
Het eiland verbergt een bijzonder stukje natuur bestaande uit zoutmeren, duinen en mooie stranden. Dit gebied wordt zelfs al jaren gebruikt voor zoutwinning. Voor de opkomst van het toerisme, was de zoutwinning zelfs de belangrijkste inkomstenbron van het eiland.
Voor liefhebbers van natuur, kan het leuk zijn om eens door het natuurgebied te lopen. De vele zoutmeertjes kleuren mooi roze en als je geluk hebt kan je zelfs Flamingo’s spotten.

Je vindt Ses Salines in het zuiden van het eiland.

les-salines-natuur-ibiza-bezienswaardigheden


Sant Joseph de sa Talaia
Het hoogste punt van Ibiza ligt bij de badplaats Sant Joseph de sa Talaia. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het eiland Formentera en twee kleine eilandjes.
Ook is in Sant Joseph de sa Talaia de bekende volksdansgroep Bal Pagés een grote attractie.


Santa Eulària
In de badplaats Santa Eulària vind je meerdere bezienswaardigheden. Zo zijn de twee grote hippiemarkten leuk om te bezoeken en is de haven de moeite waard. Ook kan je kiezen voor de golfbaan of de historische bezienswaardigheden zoals de kerk, de oude molens, de torens of het aquaduct. Minder cultureel ingesteld? Dan kan je ook kiezen voor één van de diverse watersporten bij het strand.

 

 


Het eiland Formentera
Even wat anders dan Ibiza? Dan kan je ook een dagje kiezen voor het eiland Formentera. Mooie witte stranden en vele naaktstranden. Formentera is heeft circa 9000 inwoners, is 20 kilometer lang en ligt op 7 kilometer van Ibiza. Er vertrekken dagelijks boten naar het eiland vanuit de plaatsen Ibiza stad, Portinatx en Playa d’en Bossa.

formentera-activiteiten-ibiza-bezienswaardigheden-doen


Grootste hippiemarkt van Ibiza
De grootste hippiemarkt van Ibiza is te vinden in de badplaats Es Cana. De hippiemarkt bestaat uit maar liefst 500 kramen met uiteenlopende snuisterijen. Van muziekinstrumenten tot sieraden en van kleding tot kunst. Een bezienswaardigheid op zich.


Met een jeepsafari langs bezienswaardigheden
Zit je helemaal in de vakantiemodus en laat je je liever rijden? Dan kan je kiezen voor een jeepsafari. Bij deze excursie wordt je in open jeeps langs diverse bezienswaardigheden gereden. Vaak worden er ook stukken off-road gereden zodat door de mooie natuur komt op plekken die anders waarschijnlijk onontdekt voor je waren gebleven.

wat-doen-ibiza-kinderen-activiteiten-excursies


Bijzondere winkel met woonaccessoires en kleding
Sluiz is zo’n typische bezienswaardigheid wat Ibiza de speciale sfeer geeft. De grote winkel is stijlvol maar in het typische Ibiza-jasje. Met een vrije en enigszins alternatieve uitstraling. Niet alleen de winkel maar zelfs de parkeerplaats zal je verbazen.
Na het rondneuzen in de winkel, kan je alles even laten bezinken in het bijbehorende restaurantje of barretje. Je vindt Sluiz bij het plaatsje Santa Gertrudis op het midden van het eiland. Dagelijks open van 10.00 tot 20.00 uur.


Huur een fiets of boek een fietsrondleiding
Ter afwisseling kan het leuk zijn om even iets actiefs te gaan doen. Je kan bijvoorbeeld een fiets huren en de mooie natuur gaan verkennen. Met een mountainbike of elektrische mountainbike kan je op een leuke manier de mooie natuur gaan verkennen. Heerlijk door de rust en ruimte van de binnenlanden.
Of kies juist voor een fietstocht door Ibiza stad. Een leuke en eenvoudige manier om de stad te ontdekken.

wat-doen-ibiza-activiteiten-fietsen-huren

Of je kan voor een fietsrondleiding kiezen. Hierbij ga je al fietsend langs bezienswaardigheden en leuke onbekende plekjes. Onderweg krijg je uitleg over het eiland, de cultuur en de bezienswaardigheden.

De aanbieder op Ibiza is Baja Bikes. Een internationaal bedrijf dat goede huurfietsen en fietstours met Nederlands sprekende gidsen aanbied. Via de onderstaande fotoknop vind je meer informatie.


Aquarium Cap Blanc
Ten noorden van de plaats San Antonio vind je een bijzonder aquarium. Het is namelijk opgezet in een grot. Het aquarium is heeft een oppervlak van 370 vierkante meter en bestaat uit verschillende (natuurlijk) bassins. Je kan er diverse soorten vissen en zeedieren gaan ontdekker, waaronder haaien, roggen en inktvissen. Het aquarium kan een leuk en koel uitje zijn. Bij het zee-aquarium zit een restaurant met een mooi uitzicht op de naast gelegen zee.

Het zee-aquarium is van San Antonio per auto in vijf minuten te bereiken. Van 1 mei tot 31 oktober dagelijks geopend vanaf 9:30 uur. In het laagseizoen alleen op zaterdag geopend. Adres: Ctra. de Cala Gració, 07820 Sant Antoni de Portmany.


Festival Medieval
Van 9 t/m 12 mei 2019 vind je in het oude gedeelte van Ibiza stad het Festival Medieval. Een middeleeuws festival dat zeker de moeite waard. Druk bezocht maar met een geweldige aankleding. Je vind er vele kraampjes, straatmuzikanten en acrobaten. Musea en galerijen zijn tijdens het middeleeuws festival gratis te bezoeken.

In verband met de siësta kan je het festival het beste ’s ochtends of in de namiddag bezoeken. Er is een gratis pendelbus tussen de verschillende gebieden. Wanneer: 9 t/m 12 mei 2019.


Boottochtjes naar andere eilanden
Het eiland Formentera is een geliefde bestemming voor een dagje uit. Maar vanuit verschillende badplaatsen kan je ook een boottochtje ondernemen langs de eilandjes Es Vedra en Es Vedranel. Twee kleine en onbewoonde eilanden die bestaan uit ruige rotspartijen. Es Vedra staat bekend om het sterke magnetische veld dat er is. Het eilandje staat zelfs op de derde plek als meest magnetische plek ter wereld.

Bij excursiebedrijven vind je meer informatie over de invulling van het programma van de boottochten langs deze eilandjes.

natuur-ibiza-bezienswaardigheden-wandelen-informatie


Geniet van rust en natuur
Wil je even lekker tot rust komen in de natuur? Dan kan je kiezen voor één van de bijzondere wandelpaden op het eiland. Zo vind je tussen de plaatsen San Antonio en Cala Salada een wandelpad door de mooie natuur. Het is een ruig pad langs de kust met een lengte van 12 kilometer. Onderweg kun je genieten van rust, de mooie natuur en kom je helemaal tot rust. Gemiddeld duurt de wandeling 3.5 uur.

Daarnaast staat met name het noorden van het eiland bekend om de rust en mooie natuur. Hier vind je minder badplaatsen maar wel fijne rust en verborgen strandjes.


 

Via de volgende link vind je informatie over: activiteiten op Ibiza.

 

Bezienswaardigheden bekijken met een huur scooter of auto

De bezienswaardigheden kunnen worden bekeken via een taxi of je kan een fiets, scooter, buggy of auto huren. Door de beperkte omvang van het eiland (25 bij 35 kilometer) zijn er niet zoveel huurauto’s. Van te voren een auto huren kan daarom verstandig zijn.

autohuur Ibiza