Ibizaontdekker » Ibiza stad

Ibiza stad informatie

De bekendste plaats en tevens hoofdstad van Ibiza, is Ibiza-stad. Een bezienswaardigheid op zich en ook zeker geschikt als uitvalsbasis tijdens de vakantie. Mooi gelegen tegen een heuvel, diverse historische gebouwen en een gezellige haven. De smalle straten van Ibiza-stad zijn goed gevuld met restaurants, boetiekjes, winkels en kunstateliers. Ibiza-stad of ook wel Eivissa, is een levendige stad met vele voorzieningen en cultuur.

winkels restaurants ibiza stad

Centrum van Ibiza stad

De stad heeft circa 50.000 inwoners. Er leven echter veel meer mensen, omdat het de populairste bestemming voor toeristen is. Ibiza-stad is te verdelen in meerdere wijken. De voornaamste wijken zijn; Dalt Villa, Sa Penya, La Marina en het “nieuwe” gedeelte van de stad.

Sa Penya
Eén van deze wijken is Sa Penya, een oude wijk grenzend aan de haven. In deze wijk woont het minder rijke gedeelte van de inwoners van Ibiza-stad. De wijk staat met name bekend om de gezelligheid dankzij de vele bars, clubs en discotheken. De smalle straten zijn ’s avonds gezellig vol met uitgaanspubliek. Vaak is het uitgaanspubliek hier minder luidruchtig dan in bijvoorbeeld San Antonio.
Overdag kan de wijk worden bezocht voor de vele winkels en de hippiemarkt die er vaak is. Ook is er de Carrer de la Verge straat. Een straat waar diverse uitgaansgelegenheden zijn speciaal voor homoseksuele mensen. Mede hierdoor is ook de populariteit van Ibiza als gay eiland ontstaan.

’s Avonds en ’s nachts is het verstandig om alleen in de drukkere straten te blijven. Qua veiligheid is dit namelijk geen goede buurt.

ibiza stad eivessa info

Dalt Villa
Bovenop de heuvel is de oude wijk Dalt Vila gelegen. Dalt Villa is de oorspronkelijke stad, dat werd beschermt door de stadsmuren. Door de groei van de stad was een deel van de bewoners genoodzaakt buiten de veilige stadsmuren te gaan wonen. Doordat dit het oudste gedeelte van Eivissa is, vind je hier ook de meest historische gebouwen. Zo kan je er een paleis, archeologisch museum en kathedraal bewonderen. Maar ook het uitzicht over de rest van Ibiza-stad is zeker een bezienswaardigheid.
Dalt Villa voelt als een openluchtmuseum en is misschien wel de mooiste wijk van de stad. ’s Avonds zijn de oude stadsmuren en lange trappen mooi verlicht. Dit zorgt voor een wat sprookjesachtig gevoel.

Het “nieuwe” Eivissa
Net als de meeste steden, heeft ook Ibiza stad (Eivissa) een modern gedeelte. Deze wijk heeft vooral een praktische functie voor de vaste bewoners. Zo vind je er appartementencomplexen, praktische winkels, overheidsgebouwen en kantoren. Wel vind je er de Vara de Rey boulevard, waar wel wat leuke restaurants en winkels te vinden zijn. ’s Avonds zijn in deze wijk relatief weinig activiteiten.

nieuwe gedeelte ibiza stad eivissa

La Marina
Zoals de naam al zegt, ligt de wijk La Marine rond de haven. Het is een wijk vol met restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Maar ook vind je hier een gedeelte van het zakenleven van Ibiza-stad. ’s Avonds kan je er leuk uitgaan in de diverse uitgaansgelegenheden. Ook kan je er gaan winkelen tot middernacht.

Overdag is er een leuke bedrijvigheid rond de haven van vissersboten en veerboten. Zo kan je vanuit deze haven naar eilanden als Formentera, Mallorca en Menorca. Maar je vind er ook bijzondere dure jachten van de rijke der aarde. Vaak kosten deze jachten vele miljoenen en zijn ze zeker even het bekijken waard.
Alle activiteiten in de haven, kan je eens rustig bekijken vanaf één van de terrassen. Echter liggen de prijzen er wel behoorlijk hoog. Liever wat voordeliger een terrasje pakken? Loop dan eens één van de kleine straatjes in. De prijzen zullen hier steeds lager zijn.

 

Praktische tips:

• er zijn diverse parkeerplaatsen te vinden. Hier is parkeren vaak goedkoper dan wanneer je langs de weg parkeert
• let op zakkenrollers, met name tijdens het hoogseizoen

Winkelen in Ibiza stad

Niet alleen uitgaan maar ook winkelen kan goed in Ibiza-stad. Er is een breed winkelaanbod dat varieert van de bekende ketens tot ambachtelijke schoenenwinkels en van originele boetiekjes tot keramiekateliers. De meeste winkels in Ibiza-stad zijn te vinden in de winkelstraten Avinguda de Rosello, Carrer sa Creu en Vara del Rey.

De meeste winkels hanteren de volgende openingstijden:

– Kleinere winkels: maandag – zaterdag 09.30 tot 13.30 uur en 16.30 tot 20.00 uur
– Grote winkels: maandag – zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur
– Winkels rond de haven zijn geopend tot 00.00 uur

 

Uitgaan in Ibiza stad

Door de vele en soms wereldberoemde clubs, kan je zeer goed uitgaan in Ibiza-stad. Van gezellige barretjes tot clubs met wereldberoemde dj’s. Grote verschillend in bekendheid, maar ook grote verschillen in prijzen. Door de populariteit van het uitgaan in Ibiza-stad, zijn sommige clubs gewoonweg duur. Wel krijg je vaak waar voor je geld met mooie gelegenheden en bekende dj’s als Tiësto, David Guetta en Afrojack. Kijk op de pagina uitgaan op Ibiza, voor informatie over de bekendste clubs en discotheken.
In de wijken rond de haven zijn er ook vele goedkopere uitgaansgelegenheden met voor ieder wat wils.

Fietstour door Ibiza stad

Een originele manier om de stad te ontdekken, is tijdens een fietstour. Tijdens het fietsen kan je even lekker uitwaaien. Dankzij de fietspaden en diverse rustige straatjes is de stad geschikt om te fietsen. Houdt er wel rekening dat sommige straatjes wat omhoog lopen. Zeker in het oude gedeelte van de stad.

Wat ook leuk kan zijn, is een fietstour met een gids. Deze kan je allerlei leuke weetjes vertellen en de mooiste plekken laten zien. Zo mis je niets en blijf je niet met vragen zitten over de stad en cultuur. Je kan kiezen voor een privégids of een gids tijdens een groepstour. Ook kan je kiezen voor een lopende rondtour met een gids. Zo kan je net kiezen wat bij je past.

Via de onderstaande fotoknop vind je meer informatie over het huren van fietsen, wandelrondleidingen of fietstours.