Ibizaontdekker » Portinatx

Portinatx informatie

Graag genieten van de rustige kant van Ibiza? Dan is Portinatx een goede optie. Een leuk plaatsje dat ook geschikt is voor kinderen. Het heeft een prachtige besloten baai met kraakhelder water. Het zwemmen en snorkelen kan er prachtig door de rustige zee, de rotsen en vol begroeide omgeving. Een dorp met goede restaurants, winkeltjes en diverse hotels. Een fijne plek voor een rustige Ibiza-vakantie.

Portinatx is gelegen in het noorden van Ibiza en ligt op een half uurtje rijden van Ibiza-stad. Het ligt in het rustige gedeelte van Ibiza maar door de kleine omvang van het eiland, is het toch een goed uitgangspunt voor de bezienswaardigheden op de rest van Ibiza. In het dorp is vrij goedkoop een auto, scooter of fiets te huren. Ook is er een busverbinding.

portinatx vakantie ibiza

 

Centrum van Portinatx

Portinatx is slechts een kleine badplaats en heeft zodoende ook een vrij klein centrum. Desondanks vind je er diverse goede restaurants, winkeltjes, supermarkten, een apotheek en een paar barretjes. Diverse restaurants liggen direct aan het strand, waardoor kinderen na het eten leuk op het strand kunnen spelen, terwijl de ouders nog heerlijk natafelen.

In de badplaats kan vrij goedkoop een auto, scooter of fiets worden gehuurd. Leuk om de prachtige omliggende natuur in de omgeving mee te bekijken. Ibiza is namelijk veel te mooi om niet te gaan ontdekken.
Rond het centrum liggen diverse hotels en appartementen in verschillende prijsklassen. Portinatx is met name populair bij gezinnen uit Nederland, Duitsland en Engeland.
Een hele nacht uitgaan kan minder goed in het dorp. Toch is een gezellige avond zeker mogelijk in één van de bars en danscafés. Ook worden er geregeld quizavonden georganiseerd. Door de beperkte hoeveelheid uitgaansgelegenheden wordt het dorp niet veel bezocht door groepen jongeren. Je komt er met name stelletjes en gezinnen tegen.

 

Activiteiten rond Portinatx

Deze badplaats is vooral geschikt om lekker te relaxen. Verder heeft het dorp een mooi strand waar je van alles in het water kunt doen. Zoals snorkelen, zwemmen, waterfietsen of scheuren op een waterbanaan.
In het dorp wordt elke zondagavond een hippiemarkt georganiseerd. Verder vind je er een klein waterpretpark en een midgetgolf baan. Verder kunnen er rond Portinatx mooie wandelingen en fietstochten worden gemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld wandelen naar de hoogste vuurtoren van het eiland.

 

Stranden bij Portinatx

Het ‘s Arenal Gran strand bij het dorp ligt in een baai wat zorgt voor een mooie sfeer. Daarnaast zijn de golven hier minder hoog. De bodem loopt langzaam af, waardoor het strand geschikt is voor kinderen. Tijdens het hoogseizoen zijn er overdag ook strandwachten aanwezig. Mede hierdoor is het strand ook zeker geschikt voor kinderen. Voor een leuke onderbreking, kunnen er waterfietsen gehuurd worden, vaak met glijbaan. Ook snorkelen kan heel goed in de baai en langs de rotsen.

Verder vind je rond het strand vrijwel alle voorzieningen die handig zijn. Zo zijn er douches, toiletten, restaurantjes, een winkeltje met luchtbedden, ligbedden, parasols, prullenbakken en schaduwplekken onder bomen. Ook is het goed toegankelijk voor mindervaliden.

Wil je tijdens je vakantie wat afwisseling? Dan kan je ook kiezen voor twee stranden die in de directe omgeving liggen. Ten westen van het dorp ligt namelijk het ‘s Arenal Petit strand. Een strand dat ook geschikt is voor kinderen en diverse faciliteiten heeft. Ten westen van het dorp, ligt het Playa Porto. Dit strand ligt aan de voet van een moei begroeide heuvel. Ook vind je er een kleine grot en een vuurtoren.