Ibizaontdekker » Soorten accommodaties » Eenouder vakanties

Informatie over eenouder vakanties

Heb je kinderen, geen partner en wil je graag op vakantie? Dan kan je kiezen voor een zogenaamde eenoudervakantie. Tijdens dit soort vakanties verblijf je in een hotel waarbij veel activiteiten zijn voor kinderen en pubers. Hierdoor krijg ook jij als ouder, je oh zo fijne rustmomentjes. Daarnaast verblijven er in het hotel veel meer alleenstaande volwassenen waardoor je een minder eenzaam gevoel hebt. Ook heb je hierdoor eerder contact met andere alleenstaande ouders. Leuk voor een borrel of gezellig gesprek.

eenouder-vakantie-ibiza-one-parent

Zijn eenouder vakanties ook leuk voor kinderen?

Niet alleen voor de ouders, ook voor de kinderen kan een eenoudervakantie extra leuk zijn. Jullie zullen namelijk verblijven op een camping of in een hotel waar extra veel activiteiten mogelijk zijn. Hierdoor hoeft je kind of puber zich zeker niet te vervelen, wat in een “gewoon” hotel misschien soms wel kan gebeuren. Zeker omdat een alleenstaande ouder niet continu de energie en zin heeft om dingen te ondernemen.

Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld activiteiten zoals paard rijden, spellen in het zwembad of op het strand, mini disco’s of excursies in de omgeving. Pubers kunnen gaan chillen met leeftijdsgenoten bij het zwembad of op het strand. Maar ook kan je kiezen voor één van de “stoerdere” excursies zoals watersporten of een bezoek aan een klimpark of waterpark.

Per vakantiebestemming zal het aanbod van activiteiten verschillen. Bij de hotelbeschrijving zal beschreven staan welke activiteiten er mogelijk zijn. Vaak heeft een single parent hotel een all-inclusive aanbod. Hierdoor hoef je niet op zoek naar een supermarkt en restaurants.

eenouder-vakantie-ibiza-singgle-parent

Welke eenouder bestemmingen zijn mogelijk?

De mogelijkheden zijn tegenwoordig vrij divers. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kampeervakantie in Nederland, Duitsland of België. Of ga voor een strandvakantie in bijvoorbeeld Italië, Spanje, Turkije of Griekenland.
Bijvoorbeeld Marislife is een aanbieder van eenouder vakanties. Marislife is een onderdeel van Corendon en biedt single parent vakanties aan in onder andere Ibiza, Kos, Samos, Italië en de Veluwe. Via de fotoknop vind je meer informatie.