Ibizaontdekker » Puerto de San Miguel

Puerto de San Miguel vakantie informatie

In het rustigere noorden van Ibiza, ligt het badplaatsje Puerto de San Miguel. Deze naam staat voor; “haven van San Miguel”. Het officiële dorp San Miguel ligt namelijk vier kilometer landinwaarts. Vroeger was Puerto de San Miguel een bekende vissershaven. Tegenwoordig is het een fijne badplaats voor gezinnen en liefhebbers van wat meer rust.

puerto-de-san-miguel-ibiza-vakantie

Centrum van Puerto de San Miguel

Rond het strand en haventje vind je voornamelijk vakantievoorzieningen. Enkele hotels, appartementencomplexen, winkeltjes, restaurants en watersportvoorzieningen. Het is een wat authentiek dorpje waar een ontspannen en natuurlijke sfeer hangt. Groepen jongeren en hippe bars zal je hier weinig vinden.

Het centrum biedt de basisvoorzieningen voor tijdens je vakantie. Culturele bezienswaardigheden en winkelstraten zijn er echter niet. Daarvoor kan je een dagje Ibiza stad gaan verkennen. Het officiële dorp San Miguel dat op vier kilometer afstand ligt, biedt wel meer historie en cultuur. Zo vindt je er enkele kerkjes en sfeervolle straatjes. Het ligt midden in de mooie, rustige natuur.

puerto-de-san-miguel-ibiza-leuke badplaats

Het strand van Puerto de San Miguel

Het strand bestaat uit fijn zand en is gelegen in een besloten baai. De open zee kan je nauwelijks zien waardoor de zee meer lijkt op een meer. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht op de rotsformaties en is er weinig golfslag. De omliggende bergen lopen tot in de zee waardoor je mooi kan snorkelen in de baai.

Het strand is gedeeltelijk voorzien van ligbedden en parasols. Het is een vrij breed strand met een lengte van ongeveer 100 meter. Het is omgeven door vele pijnbomen wat zorgt voor een echt vakantiegevoel. Het zeewater is mooi helder en de zee wordt maar langzaam dieper. Het ondiepe water in combinatie met de lage golven zorgt er voor dat het strand ook geschikt is voor kinderen.

puerto-de-san-miguel-plaatsen-ibiza-strand-centrum

Bezienswaardigheden en activiteiten

Toeristische bezienswaardigheden zijn in dit gebied wat minder te vinden. Echter is de prachtige omliggende natuur voor de meeste bezoekers de grootste bezienswaardigheid. Voor groepen jongeren is deze noordelijke badplaats wat minder geschikt. Liefhebbers van zon, zee, rust en natuur vinden hier een ideale plek om hun vakantie te vieren. Enkele bezienswaardigheden in de omgeving zijn:

Can Marça grotten
De Can Marça grotten liggen vrij dicht bij het badplaatsje. In de grot vind je vele stalagmieten en stalactieten. Vroeger werd de grot gebruikt door smokkelaars. Sinds 1970 is het toegankelijk voor de wat bravere bezoekers zoals toeristen. Je kunt een rondleiding krijgen door de grot.

De grot is te bereiken via een bergachtige weg. Je kan ook kiezen voor een taxi, de bus die naar “Lucas Costa Co” gaat of het mini treintje.

Torre d’es Molar
Vlakbij de ingang van de Can Marça grotten, staat een historische toren. Het is gebouwd in 1750 en is nog steeds te bezoeken. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht.

La Posidonia Spa
Op enkele kilometers van Porto de San Miguel ligt de La Posidonia Spa. Hier kan je heerlijk bijvoorbeeld gaan ontspannen in de zwembaden en bubbelbaden. Of geniet van een schoonheidsbehandeling of massage. De Spa is gelegen op een berg waardoor je vanaf het terras en de zwembaden een prachtig uitzicht hebt.

Watersporten
De rustige badplaats biedt niet allerlei groot vermaak maar qua watersporten hoef je je zeker niet te vervelen. Mede dankzij de ligging in de diepe baai, zis het doen van een watersport er ideaal. Weinig wind, golfslag en stroming. Vanaf het strand kan je bijvoorbeeld de volgende watersporten gaan doen:

• zeilen
• duiken
• waterskiën
• snorkelen
• waterfietsen
• suppen

Uiteraard kan je daarnaast ook gaan zwemmen, snorkelen en dobberen op een luchtbed.

puerto-de-sant-miguel-ibiza-port-badplaats-rustig

Wandelen
Dankzij de mooie natuur en de bergen, kan je prachtig wandelen in de omgeving. Actief en toch ontspannend. In de winkeltjes in het dorp vind je enkele wandelkaartjes.

Verder kan je enkele excursies gaan ondernemen vanuit het dorp of kiezen voor een yoga-sessie.

puerto-de-san-miguel-ibiza-vakantie-boeken

De ligging van het noordelijke badplaatsje

Het dorpje is gelegen in het rustigere noorden van Ibiza. Het ligt op ongeveer 25 kilometer van het vliegveld. Het plaatsje is te bereiken per taxi, huurauto, huurscooter of met een bus. Het dorp is niet zo centraal gelegen. Dit heeft als nadeel dat je wel goed vervoer nodig hebt naar andere plaatsen en bezienswaardigheden. Echter is de rustige ligging wel weer fijn voor rustzoekers.