Ibizaontdekker » Fiqueretas

Fiqueretas informatie

Op slechts twee kilometer van Ibiza-stad en Playa d’en Bossa, vind je de badplaats Fiqueretas. Door de praktische ligging tussen de twee grote badplaatsen, is het een populaire bestemming op Ibiza. Een fijne plek voor een rustige zonvakantie maar toch alle faciliteiten en bezienswaardigheden van de omliggende drukkere badplaatsen.

Centrum van Fiqueretas

Doordat Fiqueretas oorspronkelijk alleen een buitenwijk van Ibiza-stad is, vind je ook niet-toeristische voorzieningen in het centrum. Zo vind je er ook typische Spaanse buurtcafeetjes en winkels. Daarnaast zijn er ondertussen uiteraard ook diverse souvenirwinkels en restaurants. Met name langs de boulevard kan gezellig worden gegeten door het mooie uitzicht vanuit de restaurants op de zee. Zoek je een wat chiquer restaurant? Dan kan je meer richting Ibiza stad terecht.
Langs de boulevard staan dagelijks ook portrettekenaars en kraampjes waar van alles wordt verkocht. Met name aan het begin van de avond kan er gezellig worden gewandeld over de boulevard. Op de nabijgelegen pier staan ’s avonds vaak diverse vissers te vissen.

Een voordeel van Fiqueretas is de afstand tot Ibiza-stad. Beide badplaatsen zijn slechts twee kilometer van elkaar gelegen waardoor je in slechts 15 minuten naar Ibiza-stad kan wandelen. En ook het naastgelegen Playa d’en Bossa is wandelend in circa 15 minuten te bereiken. Ook kan je kiezen voor eigen vervoer of per taxiboot. Zo kan je een auto, scooter, fiets of motor huren.

 

Uitgaan in Fiqueretas

Ook uitgaan kan je hier redelijk goed doen. Je vind er meerdere bars, waaronder Engelse Pubs en een Hollands café. Ook zijn er verschillende bars waar je je bijvoorbeeld even aan karaoke kan wagen. Grote clubs vind je hier echter niet. Dankzij de centrale ligging ten op zichtte van uitgaansgelegenheden, is deze badplaats toch geschikt voor jongeren. Zo kan je naar het naastgelegen Ibiza stad of Playa d’En Bossa. Hier vind je verschillende grote clubs die zelfs internationaal bekend zijn. Je kan zelfs kiezen voor een speciale stapbus, die je ’s avonds naar de mooiste clubs kan brengen.

Strand van Fiqueretas

Fiqueretas heeft een mooi strand met diverse faciliteiten. Het water wordt langzaam dieper waardoor het strand ook geschikt is voor kinderen. De stranden bij Fiqueretas zijn meestal niet zo druk, wat ideaal is voor rustzoekers en mensen met kinderen. Achter het strand zijn terrassen en restaurants. Langs het strand loopt een mooie wandelboulevard waar je ’s avonds kraampjes vind met allerlei Ibiza-producten. Leuk om langs te wandelen en voor het vinden van wat originele Ibiza-souvenirs.

Bij het strand vind je prettige voorzieningen zoals buitendouches, toiletten en verhuur van parasols en ligbedden.Via het strand kan je in ongeveer een kwartiertje naar Ibiza stad lopen.

 

Wat kan je doen in Fiqueretas?

Uiteraard kan je hier gaan genieten van zon, zee en strand. Verder vind je in het centrum vele winkels, restaurants en straatverkoop. Verder bied de badplaats je ook een ruime keuze aan activiteiten. Je vind hier onder een handig overzicht:

• watersporten zoals waterskiën, duiken, jetskiën, windsurfen, snorkelen
• met een draagvleugelboot naar het eiland Formentera
• sporten zoals fitness, beachvolleybal, tennis en squash
• excursies
• Ibiza stad bezoeken

 

Ligging van de badplaats

Op de onderstaande kaart is mooi te zien, hoe dicht Fiqueretas bij Ibiza stad ligt. Oorspronkelijk is het ook een buitenwijk van Ibiza stad ofwel Eivissa. Bij het rode pijltje ligt Fiqueretas. “Dalt Villa” staat voor de “oude stad”. Dit is het mooie historische gedeelte van Eivissa. Dit is slechts circa 20 minuten wandelen.