Naast de vele bezienswaardigheden en activiteiten die je zelf kan ontdekken, zijn er ook diverse excursies op Ibiza mogelijk. Een greep uit de leukste excursies:


• Dagje Formentera

Vanaf Ibiza kan je een leuke excursie boeken naar het eilandje Formentera. Veel mensen kiezen voor dit dagje uit. Het eiland is gelegen op slechts 7 kilometer van Ibiza. Forementera bestaat voornamelijk uit natuur en stranden. Hierdoor kan er heerlijk worden gewandeld of worden genoten van de vele stranden. Ondanks dat Formentera veel wordt bezocht, zijn er vele rustige gebieden waar je kan genieten van de rust. Naast de gewone stranden, vind je hier ook een naaktstrand. Verdeeld over het eiland staan wat kleine restaurantjes.

Er zijn diverse soorten excursies te boeken. Bijvoorbeeld met één aanlegplaats om te voet het eiland te ontdekken of juiste een excursie met meerdere aanlegplaatsen zodat de verschillende baaien vanaf het water te bekijken zijn.

 


Cursus Yoga
Ibiza staat bekend als één van DE yoga plekken van de wereld. In de rustige gebieden van het eiland zijn diverse locaties te vinden waar yoga kan worden beoefend. Meer informatie vind je via de volgende link: yoga vakantie op Ibiza.

Je kan ook kiezen voor een dagje yoga, in plaats van een yoga vakantie. Zo kan je ontdekken wat yoga jou kan brengen in deze gehaaste tijden. Er zijn verschillende yoga cursussen te boeken. Variërend van 2 uur durend tot een hele dag. Enkele aanbieders voor een dagje yoga zijn:

• Aiyanna Yoga: https://www.aiyannaibiza.com/yoga
• Destinoibiza.com:”https://www.destinoibiza.com/nl/yoga-and-fitness-at-destino
• Yoga Mojo Ibiza: https://www.yogamojoibiza.com/schedule
• Hot Yoga Ibiza: http://hotyogaibiza.com/


Duikcursus
Wil je ook eens ontdekken hoe de onderwaterwereld rond het eiland er uit ziet? Dan kan je kiezen voor een duikcursus. Bij deze cursussen ga je met een boot naar een mooie duiklocatie. Onderweg krijg je uitleg over het duiken en ken je genieten van de uitzichten. Op de duiklocatie kan je onder begeleiding gaan duiken.

Vaak is er een beginnersgroep en een meer ervaren groep. Hierdoor kan iedereen op zijn/haar eigen niveau genieten van de onderwaterwereld. Graag mee maar liever niet duiken? Vaak ook geen probleem. “Kijkers” kunnen vaak voor een gereduceerd tarief mee en onderweg bijvoorbeeld gaan snorkelen of zwemmen.


Dagje off-road over Ibiza
De avonturier kan kiezen voor een dagje off-road de binnenland van Ibiza verkennen. Hierbij kan vaak worden gekozen voor een motor, mountainbike, quad, jeep of buggy als vervoersmiddel. Deze excursies wordt uit diverse plaatsen aangeboden.

Denk tijdens deze excursies wel aan beschermende kleding. Geadviseerd wordt om bijvoorbeeld een helm en lange broek te dragen. Houd ook rekening met de dekking van je reisverzekering.


Paardrijd excursie
De binnenlanden kunnen worden verkent met een quad of jeep, maar veel rustgevender is om een tocht per paard te maken. Geniet van de mooie natuur en het rustgevende gevoel van paardrijden. Of ervaar de unieke ervaring van zwemmen met paarden langs één van de verlaten strandjes. Het paardrijden kan in verschillende varianten en kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een lunch. Weinig ervaring met paardrijden? Geen probleem, er kan een ervaren begeleider mee die je de mooiste routes laat zien.

Het paardrijden kan vanaf onder andere de volgende locaties:

• Ibiza Horse Valley: https://www.ibizahorsevalley.com/
Sant Joan de Labritja, 07810 Ibiza. Tel: + 34 680 624 911.

• North ride Ibiza: http://www.north-ride-ibiza.com/
Apartado Correos 156, 07810 Sant Joan. Tel: +34 669 604 083

• Club Hipico: Cami de Cas Ramons, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera, Ibiza. Tel: +34 600 059 343
Dinsdag – zondag: 9.00 – 13.00 en 17.00 – 21.00 uur


Airzone park Ibiza
In Sant antoni de Portmany is sinds enkele jaren een funpark geopend wat een leuk uitje voor jong en oud is. Het park biedt verschillende opblaasbare ballen waar je in kan staan om vervolgens verschillende uitdagende spellen mee te kunnen doen. Zoals op het water rennen, vanaf een helling rollen of een potje mee voetballen.


Dagje zee vissen

Er kan ook worden gekozen voor een vis excursie. Hierbij zal je met een boot verschillende plekken rond Ibiza bezoeken, waar vervolgens gevist kan worden. Als afsluiting kan vaak worden genoten van een maaltijd aan boord, soms is hierbij zelfs de eigen gevangen vis bereid. Deze vis excursies worden vanuit meerdere plaatsen aangeboden. Rond de havens staan de mogelijkheden vaak vermeld op borden of in folders.


activiteiten-ibiza-info

 


Watersporten
Langs de vele stranden worden diverse watersporten aangeboden. Zo kan je kiezen voor waterskiën, paragliden, zeilen, duiken, snorkelen, waterfietsen of een ruig tochtje op een “banaan”. De aanbieders staan op de stranden met borden en folders.


Mountainbiken
Dankzij de heuvels en mooie natuur, is mountainbiken op Ibiza een mooie ervaring. Een sportief avontuur om de Sangria en tapas er weer even af te sporten. Dankzij de mountainbikeroutes ontdek je een hele andere kant van Ibiza. Ver weg van de gebaande paden met toeristen.
Vanuit diverse plaatsen kunnen mountainbikes worden gehuurd. Ontdek je graag de mooiste gebieden? Dan kan je kiezen voor een mountainbike excursie. De excursieleider kan je de mooiste routes laten beleven.


Tennissen
Naast de vele watersporten, kan je ook kiezen om te gaan tennissen. Een uurtje tennissen zal in Nederland niet vaak worden geprobeerd. Tijdens de vakantie kan het juist een goed moment zijn om de sport eens te proberen. Ook kan het leuk zijn om samen te doen met je reisgezelschap. Houdt wel rekening met de temperatuur en het drinken van voldoende water.

Tennissen op Ibiza kan onder andere bij de volgende tennisbanen:

• San José
• San Antonio
• Es Canar
• Santa Eulària de’s Riu
• Santa Eulalia
• Sant Antoni de Portmany
• Sant Jordi (vlakbij Ibiza stad)