Ibizaontdekker » Cala Vadella

Cala Vadella informatie

Op zoek naar een rustige badplaats, gelegen in een beschutte baai met een mooi zandstrand? Dan is Cala Vadella zeker een goede optie. Een rustige en mooie badplaats met voldoende voorzieningen. Populair bij gezinnen en rustzoekers. Uitgaan kan er minder goed, jongeren zijn er daardoor minder te vinden. Cala Vadella toont de typische rustige kant van Ibiza.

Cala Vadella is gelegen op 25 minuten rijden van Ibiza-stad en op 10 minuten van San Antonio. Er is een busverbinding richting deze plaatsen en ook taxi’s zijn er genoeg te vinden.

cala vadella ibiza vakantie informatie

 

Centrum van Cala Vadella

Cala Vadella is gelegen op een heuvel in het westen van Ibiza. Door de hogere ligging heb je vanuit het centrum een mooi uitzicht op het strand en de zee. Met name ’s avonds tijdens de zonsondergang is het uitzicht een groot pluspunt van Cala Vadella. In het centrum heerst een prettige rustige sfeer. Je vind er winkeltjes, restaurants, terrassen en bars. Houdt er wel rekening mee dat er maar ongeveer vijf restaurants zijn. Echter is dit voor een weekje vakantie vaak wel genoeg.

Strand van Cala Vadella

Het strand bij Cala Vadella is circa 300 meter lang en bestaat uit fijn zand. Het is gelegen in een mooie begroeide baai, waardoor er een rustige zee voor het strand is. Daarnaast loopt het strand langzaam af. In het water heerst weinig stroming waardoor het water kraakhelder is en mooi diepblauw. Ideaal voor zwemmers en snorkelaars.

Op het strand is een duikschool te vinden en kan je er gaan waterfietsen, suppen, jetskiën of kajakken. Het strand is niet georganiseerd maar er zijn wel parasols en strandbedjes te huren. Ook zijn er douches en zijn er strandwachten voor extra veiligheid. Voor het strand liggen vaak zeilboten en mooie jachten. Dit zorgt samen met de omliggende begroeide heuvels, voor een mooi uitzicht.

Het strand is ook voor mindervaliden toegankelijk. Per auto is het strand ook goed te bereiken. Er is een ruime parkeerplaats, in het hoogseizoen wil het desondanks nog wel eens vol raken. Dit komt onder andere door de zuid westelijke ligging. Hierdoor heeft dit stukje eiland, de meeste zonuren per dag. Je kan hier dan ook genieten van de mooie zonsondergang.

Ligging van Cala Vadella

Het dorpje is gelegen in het zuid westen van het eiland. De ligging is niet echt centraal maar met bijvoorbeeld een huurauto ben je al in tien minuten in San José. Ibiza stad ligt al op een kwartiertje rijden.
Je kan ook kiezen voor de bus, echter rijd deze maar vier keer per dag. Het badplaatsje ligt tussen de heuvels waardoor fietsen wat zwaar kan zijn.
Cala Vadella is door de ligging met name bedoeld voor rustzoekers die tijdens de vakantie een auto gaan huren. Op de onderstaande kaart zie je de ligging op het eiland.

cala vadella ibiza vakantie kaart