Ibizaontdekker » Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op Ibiza

Je vindt hier een handig overzicht van leuke bezienswaardigheden op Ibiza. Het eiland biedt uiteenlopende bezienswaardigheden voor jong en oud. Van toeristisch tot cultureel en zowel binnen als buiten. Een overzicht van de meer actieve bezienswaardigheden vind je via de pagina activiteiten.


Hippiemarkt Ibiza
Sinds enkele tientallen jaren wonen er veel kunstenaars, schilders en ontwerpers op Ibiza. Zij werden door het eiland aangetrokken door de vrije en ontspannen sfeer. Uit deze tijd stammen nog steeds de hippiemarkten die tegenwoordig nog op diverse plekken op Ibiza zijn te vinden. Op de hippiemarkten vind je kunstobjecten en handgemaakte kleding, tassen en sieraden.


Cueva de Can Marcà grotten
In het noorden van Ibiza, bij de badplaats San Miguel, ligt één van de bekendste bezienswaardigheden van Ibiza. Het gaat om de Cueva de Can Marçà, indrukwekkende grotten in kliffen langs de zee. Geniet van de prachtige uitzichten onderweg naar de ingang, bekijk de vele stalagmieten en stalactieten in de grotten en luister naar de meertalige uitleg over de piratengeschiedenis van de grotten. De rondleidingen duren circa 40 minuten en kosten ongeveer 10,- voor volwassenen en 6,50 voor kinderen (4 tot 12 jaar).

Tussen 13:30 en 14:30 uur gesloten. Adres: Cueva de Can Marsa, Port de Balansat 07815 Puerto de San Miguel. Bereikbaar per auto, bus of mini treintje. Meer informatie over de grotten vind je via: covadecanmarsa.com


Kathedraal Corona la Cuspide
In de badplaats Playa d’en Bossa staat een historische kathedraal omringd door een muur. De kathedraal is te bezichtigen en er is tegenwoordig een archeologisch museum in gevestigd. Ook heb je vanaf de heuvel een mooi uitzicht over de haven en de stad Ibiza.


Ibiza-stad
De grootste bezienswaardigheid is Ibiza-stad. En dat is het zeker niet voor niets. Deze historische stad biedt voor ieder wat wils. Met vele (leuke) winkels, boetiekjes, leuke steegjes en kunstgalerijen. Maar Ibiza-stad heeft ook een bruisende kant met de vele restaurants, barretjes, bekende clubs en vele feesten.
Ibiza-stad is daarnaast een historische stad vol cultuur. Met stadsmuren, poorten, de kathedraal Santa Maria d’Eivissa, musea en andere historische gebouwen. Ook de grote haven en hippiemarkten zijn leuke bezienswaardigheden.


Sant Joseph de sa Talaia
Het hoogste punt van Ibiza ligt bij de badplaats Sant Joseph de sa Talaia. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het eiland Formentera en twee kleine eilandjes. Ook is in Sant Joseph de sa Talaia de bekende volksdansgroep Bal Pagés een grote attractie.

Sant Joseph de sa Talaia bezienswaardigheden ibiza


Santa Eulària
In de badplaats Santa Eulària vind je meerdere bezienswaardigheden. Zo zijn de twee grote hippiemarkten leuk om te bezoeken en is de haven de moeite waard. Ook kan je kiezen voor de golfbaan of de historische bezienswaardigheden zoals de kerk, de oude molens, de torens of het aquaduct. Minder cultureel ingesteld? Dan kan je ook kiezen voor één van de diverse watersporten bij het strand.


Het eiland Formentera
Even wat anders dan Ibiza? Dan kan je ook een dagje kiezen voor het eiland Formentera. Mooie witte stranden en vele naaktstranden. Formentera is heeft circa 9000 inwoners, is 20 kilometer lang en ligt op 7 kilometer van Ibiza.

formentera ibiza


Grootste hippiemarkt van Ibiza
De grootste hippiemarkt van Ibiza is te vinden in de badplaats Es Cana. De hippiemarkt bestaat uit maar liefst 500 kramen met uiteenlopende snuisterijen. Van muziekinstrumenten tot sieraden en van kleding tot kunst. Een bezienswaardigheid op zich.


Met een jeepsafari langs bezienswaardigheden
Zit je helemaal in de vakantiemodus en laat je je liever rijden? Dan kan je kiezen voor een jeepsafari. Bij deze excursie wordt je in open jeeps langs diverse bezienswaardigheden gereden. Vaak worden er ook stukken off-road gereden zodat door de mooie natuur komt op plekken die anders waarschijnlijk onontdekt voor je waren gebleven.


Bijzondere winkel met woonaccessoires en kleding
Sluiz is zo’n typische bezienswaardigheid wat Ibiza de speciale sfeer geeft. De grote winkel is stijlvol maar in het typische Ibiza-jasje. Met een vrije en enigszins alternatieve uitstraling. Niet alleen de winkel maar zelfs de parkeerplaats zal je verbazen.
Na het rondneuzen in de winkel, kan je alles even laten bezinken in het bijbehorende restaurantje of barretje. Je vind Sluiz bij het plaatsje Santa Gertrudis op het midden van het eiland. Dagelijks open van 10.00 tot 20.00 uur.


Huur een fiets of boek een fietsrondleiding
Ter afwisseling kan het leuk zijn om even iets actiefs te gaan doen. Je kan bijvoorbeeld een fiets huren en de mooie natuur gaan verkennen. Of je kan voor een fietsrondleiding kiezen. Hierbij ga je al fietsend langs bezienswaardigheden en leuke onbekende plekjes. Onderweg krijg je uitleg over het eiland, de cultuur en de bezienswaardigheden.

De aanbieder op Ibiza is Baja Bikes. Een internationaal bedrijf dat goede huurfietsen en fietstours met Nederlands sprekende gidsen aanbied. Via de onderstaande fotoknop vind je meer informatie.


Aquarium Cap Blanc
Ten noorden van de plaats San Antonio vind je een bijzonder aquarium. Het is namelijk opgezet in een grot. Het aquarium is heeft een oppervlak van 370 vierkante meter en bestaat uit verschillende (natuurlijk) bassins. Je kan er diverse soorten vissen en zeedieren gaan ontdekker, waaronder haaien, roggen en inktvissen. Het aquarium kan een leuk en koel uitje zijn. Bij het zee-aquarium zit een restaurant met een mooi uitzicht op de naast gelegen zee.

Het zee-aquarium is van San Antonio per auto in vijf minuten te bereiken. Van 1 mei tot 31 oktober dagelijks geopend vanaf 9:30 uur. In het laagseizoen alleen op zaterdag geopend. Adres: Ctra. de Cala Gració, 07820 Sant Antoni de Portmany.


Festival Medieval
Van 9 t/m 12 mei 2019 vind je in het oude gedeelte van Ibiza stad het Festival Medieval. Een middeleeuws festival dat zeker de moeite waard. Druk bezocht maar met een geweldige aankleding. Je vind er vele kraampjes, straatmuzikanten en acrobaten. Musea en galerijen zijn tijdens het middeleeuws festival gratis te bezoeken.

In verband met de siësta kan je het festival het beste ’s ochtends of in de namiddag bezoeken. Er is een gratis pendelbus tussen de verschillende gebieden. Wanneer: 9 t/m 12 mei 2019.


 

Via de volgende link vind je informatie over: activiteiten op Ibiza.

 

Bezienswaardigheden bekijken met een huur scooter of auto

De bezienswaardigheden kunnen worden bekeken via een taxi of je kan een fiets, scooter, buggy of auto huren. Door de beperkte omvang van het eiland (25 bij 35 kilometer) zijn er niet zoveel huurauto’s. Van te voren een auto huren kan daarom verstandig zijn.

autohuur Ibiza
Vakantie Ibiza