Een auto, scooter of buggy is ideaal wanneer je Ibiza wilt verkennen. Het eiland is 35 kilometer lang en 20 kilometer breed. Met deze afstanden kan je in één à twee dagen het hele eiland bereiken. Dit is ook zeker de moeite waard want het eiland bied veel meer dan alleen de bekende kustplaatsen. Je vind hier handige informatie over het huren van een auto op Ibiza.

Bij het vliegveld en in de grotere badplaatsen kan je een auto huren. Vaak heb je de keuze uit verschillende soorten auto’s in verschillende prijsklassen. Let bij het huren op de volgende zaken:

• let op beschadigingen van de auto. Maak eventueel van te voren foto’s
• kijk of de auto technisch veilig is
• controleer de hoeveelheid brandstof voor vertrek
• vraag om een duidelijk bewijs dat de auto verzekert is
• vraag duidelijk naar eventuele bijkomende kosten

Kleine autoverhuurbedrijven vragen soms een contante borg. Af en toe wordt deze borg niet terug gegeven of is het in de tussentijd “gestolen”. Echter kan je bij de meeste verhuurbedrijven betalen via creditcard. Een goed en betrouwbaar bedrijf waar je een auto kan huren zonder creditcard is SunnyCars. Dit Duitse bedrijf werkt wereldwijd en heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd.

Van te voren een auto huren is verstandig, zeker tijdens het hoofdseizoen. Het aantal huurauto’s op Ibiza is namelijk vrij beperkt.

 

autohuur Ibiza