Ibizaontdekker » Activiteiten » Musea op Ibiza

Overzicht van musea op Ibiza

Wil je even iets anders dan zon, zee en strand? Dan kan je bijvoorbeeld een museum bezoeken. Door de geringe omvang van het eiland is het aanbod van musea echter minder groot dan in bijvoorbeeld een stad als Barcelona. Desondanks heb je nog de keuze uit verschillende musea. Met voornamelijk (moderne) kunst en de historie van het eiland als onderwerp.


El museo Diocesano de Ibiza
Dit museum is gevestigd in een mooie kathedraal in Ibiza stad. Dit maakt een bezoekje extra de moeite waard. In het museum vind je allerlei kunstobjecten zoals schilderijen, beelden en vele sieraden. Buiten de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de stad, haven en zee.

Adres: Plaça de la Catedral 1 07800 Ibiza Stad. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 9:30 tot 13:30 uur en van 17:00 tot 20:00 uur.

museum-ibiza-kathedraal-stad-overzicht-musea


Necropolis del Puig des Molins
In Ibiza stad vind je een museum dat je inzicht geeft in de begrafeniscultuur van de Phoeniciers en van de ontwikkeling van die cultuur in de loop der jaren. Het museum is mooi gelegen op de helling van een heuvel. Naast de vele bloemen zijn er ook verschillende graftombes en historische objecten te zien. Deze zijn onder andere te bekijken door af te dalen in de grotten. Een leuk museum dat je een kijkje geeft in het leven van de eerste bewoners van Ibiza.

Het moderne museum ligt op enkele minuten lopen vanaf de zijpoort van de oude vesting. Openingstijden van april tot oktober: dinsdag tot en met zaterdag 10:00 tot 14:00 uur en van 18:30 tot 21:00 uur. Op zondag van 10:00 tot 14:00 uur.


Ibiza Museum of Contemporary Art
In een mooi en modern gebouw vind je verdeeld over drie verdiepingen, uiteenlopende moderne kunst. Het hoogwaardige museum bied een veelzijdige collectie uiteenlopend van schilderkunst tot beeldhouwkunst en van fotografie tot video. Maar ook het verleden van Ibiza is terug te vinden. Onder andere in de vorm van archeologische overblijfselen tentoon gesteld onder een glazen vloer. Extra voordeel; een bezoekje is helemaal gratis.

Je vindt het mooie museum in het oude gedeelte van Ibiza stad. Adres: Calle Pintor Narciso Puget s/n, 07800 Ibiza-stad. Openingstijden: 10:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur. Op maandag gesloten.


P|ART Ibiza
Van de weg van Santa Eulalia naar Ibiza stad, vindt je de kunstgalerie P|ART Ibiza. Een moderne galerie waar je vooral moderne kunst kunt vinden. De exposities zullen geregeld variëren. De galerij is gevestigd in een traditioneel huis maar met een moderne inrichting.

Adres: Ctra. Ibiza – Santa Eulalia 299, Ca Na Negreta, 07819 Ibiza. Openingstijden: 10:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 21:00 uur.


Madina Yabisa museum
Ben je benieuwd naar de historische geschiedenis van het eiland? Dan kan je terecht in Madina Yabisa museum in Ibiza stad. Het is gevestigd in een oud gebouw met veel historische waarde. Er kan een audiovisuele tour worden gevolgd waarbij je informatie hoort over de ontwikkeling van de stad. Het museum is mooi ingericht en leid je onder andere door ruimten onder de grond. Een mooi museum dat zeker de moeite waard is voor liefhebbers van historie.

Adres: Calle Major, 2 Edificio La Cúria 07800 Ibiza Stad. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur. In juli en augustus 18:00 – 21:00 uur. Zaterdag en zondag van 10:00 tot 14:00 uur.


Museo Puget
Een relatief jong kunstmuseum is het Museo Puget. Het bestaat namelijk pas sinds 2007. De kunst staat onder andere in het teken van de twee eilandbewoners Narciso Puget Riquer en zijn vader Narcís Puget Viñas. Deze twee Ibizianen lieten enkele jaren voor hun overlijden, hun kunstwerken na aan de lokale overheid. Sinds 2007 zijn deze schilderijen en aquarellen te bekijken in dit museum.
Maar ook kan je er tijdelijke exposities gaan bekijken. Leuk extraatje; het museum is gevestigd in een mooi en oud herenhuis met zelfs een mooi binnenplaatsje.

Je vindt het museum bij de kathedraal in Ibiza stad, dichtbij het oude gedeelte. Adres: Calle Mayor 18 07800 Ibiza Stad. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 13:30 uur en van 17:00 tot 20:00 uur. Zaterdag en zondag van 10:00 tot 13:30 uur.